e-NAMIG za mlade

16. junij 2016|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, natečaji, prostovoljstvo, zdravje, šport, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Natečaj “Kaj me osreči” se zaključuje

Natečaj “Kaj me osreči” se počasi izteka … Misli zbiramo le še do konca meseca junija, zato hitro oddaj svojo! Najbolj simpatične in inovativne misli bomo tudi letos ilustrirali in natisnili v obliki raznobarvnih razglednic, ki bodo na voljo v vseh info točkah L’MIT.

 

 

 

 

Festival migrantskega filma

Vabljeni na Festival migrantskega filma, ki ga ob svetovnem dnevu beguncev organizira Slovenska filantropija. Potekal bo med 15. in 20. junijem v Ljubljani in drugih krajih po Sloveniji. Filmske zgodbe in prispevki bodo ponovno opozorili na različne družbene realnosti, problematičnost migracijske politike EU, globalno neenakost in pozvali k ukrepanju. Udeležba na dogodkih je brezplačna, z izjemo projekcije filmov Odprto morje in Tisti, ki čutijo peklenski ogenj.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Karierni tabor

V organizaciji Kariernih centrov Univerze v Ljubljani bo od 4. do 8. julija 2016, na rektoratu Univerze v Ljubljani, potekal Karierni tabor. Udeleženci tabora boste skozi celoten teden krepili svoje zaposlitvene veščine in se pripravljali na vstop na trg dela. Na Karierni tabor se je potrebno predhodno prijaviti.

 

 

 

 

Mladinska izmenjava na Jesenicah

Zavod Voluntariat išče 4 udeležence za mladinsko izmenjavo Craft Your Own Success, ki se bo odvijala v Javorniškem Rovtu nad Jesenicami od petka, 5. 8, do sobote, 13. 8. 2016. Izmenjava je namenjena vsem mladim med 18. in 26. letom, ki jih zanimajo tradicije in obrti ter se želijo naučiti novih veščin, s pomočjo katerih bodo postali bolj zaposljivi. Rok za prijavo je 3. 7. 2016!

 

 

 

 

Poletni tabor Pogum za spremembe

Gibanje za dostojno delo in socialno družbo tudi letos organizira poletni tabor Pogum za spremembe. Potekal bo med 1. in 3. julijem v Beli Krajini. Tabor bodo spremljala predavanja, okrogle mize, debate … Za obiskovalce posameznih dogodkov vstopnine ni. Za tiste, ki bi želeli prenočiti pa so pripravili ugodne pakete. Prijave sprejemajo prek elektronskega obrazca.

 

 

 

 

EY Jesenska šola

EY Jesenska šola bo letos potekala med 29. 8. in 2. 9. 2016. K prijavam so vabljeni študenti ekonomije in prava ter drugih fakultet. Študentje se bodo na Jesenski šoli na interaktiven način učili o transakcijah, združitvah in prevzemih, prestrukturiranju, davčnih izzivih, računovodskem svetovanju, reviziji in forenziki. Rok za prijavo je 27. 6. 2016.

 

 

 

 

Štipendije za deficitarne poklice za šolsko leto 2016/2017

Od 15. junija do vključno 20. septembra 2016 lahko dijaki, ki bodo v šolskem letu 2016/2017 obiskovali 1. letnik srednjega poklicnega izobraževanja, oddajo vlogo za pridobitev štipendije za deficitarne poklice. Podelili bodo do 1000 štipendij v višini 100 EUR mesečno. Štipendijo za deficitarne poklice bodo dijaki prejeli za celotno obdobje izobraževanja in jo bodo lahko prejemali hkrati z nekaterimi drugimi štipendijami, ni pa združljiva s kadrovsko štipendijo.

 

 

 

 

Programi usposabljanja za učitelje, profesorje in študente pedagoških fakultet

Javna agencija SPIRIT Slovenija razpisuje tri programe usposabljanj v poletnih in jesenskih mesecih. K aktivni udeležbi na delavnicah vabijo učitelje in profesorje, vodstva šol in študente pedagoških fakultet. Razpisani so programi s področij Design Thinkin-ga, Lean-a in Torch metodologije. Na usposabljanja se je potrebno predhodno prijaviti.

 

 

 

 

Prijava za udeležbo na študijski skupini YouthMetre

Zavod Nefiks te vabi na študijsko skupino YouthMetre, ki bo potekala 28. 6. 2016 med 9.30 in 18.30 v prostorih Zavoda Nefiks. Dogodek bo zanimiv za vse, ki si želite raziskati novo dimenzijo aktivne participacije in spoznati, kako se lahko s pomočjo orodja YouthMetre približate političnim odločevalcem in jim predstaviti mnenja in ideje za reševanje različnih vprašanj. Prijave sprejemajo do 19. 6. 2016.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Amnesty International Slovenije išče nove sodelavke/ce

Amnesty International Slovenije išče nove sodelavke in sodelavce, za sodelovanje pri projektu direktni dialog. Gre za delo na ulicah večjih mest, preko katerega sogovornike seznanijo z organizacijo Amnesty International. Delo poteka po dogovoru z možnostjo dolgoročnega dela. Prijave zbirajo preko spletnega obrazca.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Natečaj oblikovanja oblačil – „SWEET FASHION“

Namen natečaja je dati priložnost mladim modnim oblikovalcem, da svoje ideje in delo predstavijo na modni reviji. Sodelujoči imajo proste roke pri iskanju navdiha in kreiranju lastnih kolekcij. Najboljše kolekcije (15 kreatorjev) bodo dobile možnost predstavitve na modni reviji „Sweet fashion“ 16. septembra v Kopru na predvečer Sladke Istre. Strokovna komisija bo najboljšemu oblikovalcu podelila nagrado: 300€ + predstavitev v reviji Elle. Rok za sodelovanje je 10. 7. 2016 do 24. ure.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Projekt POTA Slovenija išče prostovoljce

Imaš v poletju še nekaj prostih dni? Želiš spoznati delček druge kulture? Rad/a delaš z otroki in mladimi? Projekt POTA Slovenija te vabi, da se jim pridružiš kot prostovoljec/ka in skupaj z njimi soustvarjaš oratorij med romskimi otroki v Grosupljem. Prostovoljce iščejo za čas med 29. 6. in 3. 7. 2016.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

Kolesarski zajtrk na Prešercu

V petek, 17. 6. 2016, bo med 7.00 in 10.30 na Prešernovem trgu potekal Kolesarski zajtrk. Dišalo bo po palačinkah, sami pa si boste lahko pripravili sveže sadne napitke. Na ta dan bo potekala tudi ozaveščevalna vožnja kolesarjev po Celovški cesti. »Ne izgubljaj časa v avtu!« bodo kolesarji z napisi na majicah opozarjali voznike na negativne učinke nepotrebne rabe avtomobilov v mestu. Start bo ob 7.30 pred Kinom Šiška, od koder se boste odpravili do Prešernovega trga na kolesarski zajtrk.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Odznamči se s podobo in besedo!

Delavnica “Odznamči se s podobo in besedo!” je prva od dveh delavnic, na katerih se boste pogovarjali o vsenavzočnosti t.i. potrošniške družbe: kaj je potrošniška družba, kako deluje in kakšne so njene posledice. Potekala bo v ponedeljek, 27. 6., med 17.30 in 20.00 v ŠKUC-u. Delavnica je brezplačna in namenjena mladim od 15. leta starosti dalje. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo. Rok je 25. 6. 2016!

 

 

 

 

Poletna muzejska noč 2016

V soboto, 18. junija 2016, bo med 18. in 24. uro potekala že 14. Poletna noč – največja promocijska akcija slovenskih muzejev in galerij, pridružujejo se ji tudi številni drugi zavodi in ustanove, ki izvajajo programe iz področja kulturne dediščine, umetnosti, kulture, zgodovine. V letošnji akciji bo sodelovalo 80 institucij po vsej Sloveniji. Vstop je brezplačen.

 

 

 

 

Termini za poletne počitnice – art:tečaji

Art:tečaji v poletnih mesecih pripravljajo tečaje, namenjene vsem, ki se želite likovno izobraževati za prosti čas ali pa se boste v naslednjem šolskem letu vpisali na likovno srednjo šolo, akademijo ali fakulteto. Cena tečajev je 240 evrov in zajema ves material, skripto in 6 obiskov po tri šolske ure in 15 minut.

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 15. 6. 2016, št. 24

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino