e-NAMIG za mlade

1. junij 2016|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, natečaji, zdravje, šport, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Povabilo na urgentni POTA projekt

Na Šrilanki so bili pred dvema tednoma grozoviti plazovi in poplave, ki so za sabo pustili žrtve, ogromno škode in krik po pomoči. Do programa POTA je prišla prošnja, če bi lahko še v mesecu juniju našli nekaj prostovoljcev, ki bi šli za dva ali tri tedne pomagat na prizadeta območja. Če imaš čas in si pripravljen/-a narediti nekaj za naše »bližnje«, ki so trenutno v veliki stiski, je to priložnost! Če se ti zdi, da bi se lahko na klic po pomoči odzval/-a, potem svojo pripravljenost sporoči na program.pota@gmail.com ali 031 384 324 do 6. junija 2016.

 

 

 

 

Prvi poziv za dodelitev izredne denarne pomoči študentom v stiski v letu 2016

Fundacija Študentski tolar, ustanova ŠOU v Ljubljani razpisuje nepovratne denarne pomoči, namenjene študentom, ki so se v socialni stiski znašli zaradi dogodka oz. situacije, ki se jim je pripetila največ v zadnjih 6 mesecih pred oddajo vloge. Ugodena denarna pomoč v enkratnem znesku znaša od 300 do 400 €. Poziv traja do preklica. Na pozivu so zagotovljena sredstva v višini 20.000,00 €.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Štipendije AYUSH za študijsko leto 2016/2017

Ministrstvo AYUSH indijske vlade skupaj z Indijskim svetom za kulturne odnose (ICCR) ponuja 20 mednarodnih štipendij za vse študente, ki jih zanima opravljanje sledečih študijskih programov v Indiji: ajurveda, unani, sidha in homeopatija. Vloge za štipendije je potrebno skupaj z vsemi potrebnimi dokumenti poslati na sedež Veleposlaništva Indije v Ljubljani do 8. junija 2016.

 

 

 

 

Tretji razpis v letu 2016 za subvencionirane jezikovne tečaje za študente v stiski

Pravica do subvencioniranega intenzivnega jezikovnega tečaja se lahko dodeli osebam, ki imajo v študijskem letu 2015/16 (oz. 16/17) status študenta na kateremkoli visokošolskem ali višješolskem zavodu članice ŠOU v Ljubljani in niso v rednem delovnem razmerju ali prijavljeni na Zavod RS za zaposlovanje kot brezposelne osebe. Upravičenci iz razpisa lahko koristijo katerikoli jezikovni tečaj, ki se prične izvajati v treh različnih terminih med 27. 6. 2016 in 20. 9. 2016.

 

 

 

 

Mladinska izmenjava “Just do it!”

Zveze ŠKIS išče udeležence za mladinsko izmenjavo “Just do it!”, ki bo potekala na Poljskem med 4. in 11. julijem 2016. Namenjena je mladim med 15 in 25 let. Rok prijave je 7. 6. 2016!

 

 

 

 

Mladinska izmenjava “Empty your mind to fill it with creativity” v Španiji

PiNA Terminal išče pet kandidatk/kandidatov za udeležbo na mladinski izmenjavi v Španiji, ki bo potekala med 1. in 9. avgustom 2016. Namenjena je mladim, med 18 in 30 let, en udeleženec/-ka (vodja skupine) pa je lahko starejši/-a od 30 let. Udeleženec/-ka krije del potnih stroškov in 30 € prijavnine. Rok za prijavo je 17. 6. 2016.

 

 

 

 

Mednarodno usposabljanje na temo ciljev trajnostnega razvoja

PiNA Terminal išče štiri udeleženke/-ce (18-35 let) za udeležbo na mednarodnem usposabljanju, kjer bodo sodelujoči razvijali ideje za inovativne projekte, ki doprinašajo k doseganju 17 ciljev trajnostnega razvoja. Usposabljanje bo potekalo med 1. in 10. 7. 2016 v Romuniji. Projekt je financiran iz programa Erasmus+. Udeleženka/-ec krije le del potnih stroškov ter 30 € prijavnine. Namestitev, organizacijo in prehrano krijejo gostitelji. Rok za prijavo je 8. 6. 2016.

 

 

 

 

Mercator poletna šola 2016

Želiš praktične izkušnje, novo uporabno znanje, poznanstva in priložnost za zaposlitev? Sodeluj na “Design Thinking” delavnicah in z inovativnim razmišljanjem sodeluj pri izboljšavi in prenovi poslovanja Mercator d.d. Poletna šola je namenjena podiplomskim študentom Univerze v Ljubljani, ki imajo status študenta. Potekala bo od 28. 6. do 5. 7. 2016 v Ljubljani. Rok za prijavo je 5. 6. 2016.

 

 

 

 

Okrogla miza o upravljanju in varstvu volka v Sloveniji

Društvo Dinaricum vabi na okroglo mizo z naslovom Upravljanje in varstvo volka v Sloveniji, ki bo v ponedeljek, 6. junija 2016, ob 9.00 v Državnem svetu RS. Z dogodkom želijo javnost opozoriti na različno interpretacijo predpisov, ki urejajo področje upravljanja s populacijo volkov, izboljšati dialog med strokovnjaki na tem področju in prispevati k boljšemu razumevanju upravljanja in varstva volkov v Sloveniji.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Javno povabilo delodajalcem Zaposli.me 2016/2017

Zavod RS za zaposlovanje objavlja Javno povabilo delodajalcem za subvencionirano zaposlovanje brezposelnih oseb iz ciljne skupine v okviru programa Spodbujanje zaposlovanja - Zaposli.me 2016/2017. Predvidena je vključitev 6.138 brezposelnih iz vse Slovenije, s ciljem, da ohranijo zaposlitev tudi po izteku subvencije. Oddaja ponudb bo možna od 3. 6. 2016 do porabe razpoložljivih sredstev, najdlje do 31. 7. 2017.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Natečaj Body COOLturen

UNICEF Slovenija organizira natečaj za slogan projekta Body COOLturen, ki bo mlade prek 40 delavnic v šolah po Sloveniji ozaveščal o otrokovih pravicah beguncev in migrantov ter jih naučil sobivanja z drugačnimi. Rok za oddajo slogana je 15. 6. 2016. Avtor zmagovalnega slogana prejme majico z natisnjenih sloganom in simbolično nagrado, 50 majic pa bodo razdelili mladim po vsej Sloveniji.

 

 

 

 

Poziv za prijavo na natečaj Klubski maraton 2016

Radio Študent poziva še neuveljavljene in ustvarjalne glasbenike ter skupine, da se prijavijo na natečaj za sodelovanje na Klubskem maratonu 2016. Poleg turneje bo Radio Študent izbranim klubskim maratoncem omogočil še izvedbo radijskega koncerta v živo, izdatno promocijo med maratonom in po njem ter studijsko snemanje skladb, ki bodo izdane na promocijski zgoščenki Klubski maraton 2016. Rok za prijavo je 6. 6. 2016.

 

 

 

 

Youth Citizen Entrepreneurship Competition

Objavljen je poziv za “Youth Citizen Entrepreneurship Competition”. Mladi iz vsega sveta ste vabljeni k oddaji svojih inovativnih idej in projektov s socialnim vplivom, ki podpirajo in implementirajo enega ali več razvojnih ciljev. Rok za prijavo je 30. 6. 2016.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

Športne počitnice v juniju 2016

V mesecu juniju boste imeli veliko priložnosti za rekreacijo, ki je lahko ključnega pomena za ohranjanje in pridobitev motivacije, volje in koncentracije za učenje. Prav posebne delavnice vas čakajo ob otvoritvi športnih počitnic, in sicer v ponedeljek 6. 6. 2016 v Univerzitetni športni dvorani Rožna dolina. Otvoritveni ponedeljek vas bo dodobra segrel za ostale termine rekreacije, ki poteka celoten mesec. Urnik rekreacije je dostopen na spletni strani: http://bit.ly/1THjpPA

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Ekonomija onkraj kapitalistične ideologije

V okviru študijskega obiska dveh strokovnjakinj na področju socialne in solidarnostne ekonomije, Edlise Barbosa Peixoto in Elisabeth Grimberg iz Brazilije, Mirovni inštitut organizira posvet, na katerem bodo premišljevali alternativne oblike ekonomije. Pogovor bo potekal v četrtek, 9. 6. 2016 ob 16. uri v Skuhni v Ljubljani.

 

 

 

 

Gledališka predstava ONI

Kot odziv na aktualno družbeno problematiko, porast nestrpnosti ob pojavu begunske krize v času naraščanja razlik med bogatimi in revnimi na svetovni ravni, je v izvedbi mladih umetnikov nastala gledališka predstava ONI. Premiera in ponovitev predstave se bosta zgodili 9. in 10. 6. 2016 ob 20. uri v Mini teatru v Ljubljani. Brezplačne vstopnice za predstavo bodo na voljo od 1. 6. 2016 naprej na blagajni Mini teatra.

 

 

 

 

Mala delavnica DIY postoprodukcije

V Kinodvoru in Slovenski Kinoteki bo potekala Mala delavnica DIY postoprodukcije. Festival Kurja polt v sodelovanju z Luksuz produkcijo vabi vse filmske entuziaste na dvodnevno delavnico med 10. in 11. 6. 2016. Udeležba je brezplačna, prijave pa sprejemajo do 3. 6. 2016 oz. do zapolnitve mest.

 

 

 

 

Delavnica kreativnega pisanja – fantazijski žanr

V okviru festivala Živa književnost, ki bo potekal med 3. in 10. junijem, se bo odvila tudi delavnica kreativnega pisanja fantazijskega žanra. Delavnica je namenjena mladim, ki si želijo pisati in se podučiti v osnovah literarnega ustvarjanja. Potekala bo tri dni, od ponedeljka, 6. 6. do srede 8. 6. 2016. Vsak dan se bo pričela ob 18. uri in bo trajala približno uro in pol. Delavnica je brezplačna, vendar pa je obvezne predhodne prijava.

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 1. 6. 2016, št. 22

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino