e-NAMIG za mlade


A veš? Izobraževanje, delo, prostovoljstvo, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Iskrin študentski inovacijski izziv: Pametne in energetsko učinkovite zgradbe

Imaš inovativne ideje? Si pripravljen deliti svoj pogled na prihodnost Iskrinih pametnih in energetsko učinkovitih zgradb? Iskra, elektro in elektronska industrija pričenja z izvedbo dogodka “Iskrin študentski inovacijski izziv: Pametne in energetsko učinkovite zgradbe”. Nagovarjajo študente in jim izzivajo k predstavitvi inovativnih predlogov, konceptov in prototipov uporabe inovativnih in odprtih tehnologij, pametnih naprav in inteligentnih sistemov za energetsko učinkovito upravljanje zgradb. Prijavnico je potrebno oddati do 10. 06. 2016.

 

 

 

 

Kakšna pa je tvoja prekarna zgodba?

Društvo Gibanje za dostojno delo in socialno družbo vas vabi, da z njimi delite svojo prekarno zgodbo in se pridružite boju za dostojno delo. Med vsemi poslanimi zgodbami bodo izbrali nekoga, ki bo prejel brezplačno udeležbo na taboru Pogum za spremembe, ostalim pa bodo podarili praktične nagrade. Rok za oddajo zgodbe je 31. 5. 2016!

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Štipendijski program UNAOC 2016

Odprt je razpis za UNAOC štipendijski program za leto 2016. Glavni namen programa je spoprijemanje z izzivom kulturnih stereotipov in razvijanje medkulturnih partnerstev med ljudmi različnih kultur in prepričanj. Rok za prijavo je 26. 6. 2016 do 23.59 ure.

 

 

 

 

Mladinska izmenjava v Španiji

Zavod Voluntariat med 18. in 27. julijem organizira mladinsko izmenjavo, ki se bo odvila v Sevilli. Namenjena je mladim med 18. in 30. letom, ki jih zanimata umetnost in grafiti. Zainteresirane vabijo k prijavi do 29. 5. 2016.

 

 

 

 

3D kreatorji: profesionalne delavnice 3D produkcije

Vabljeni na uvodno srečanje, kjer boste izvedeli več o brezplačnih delavnicah 3D kreatorji, ki bo potekalo 30. 5. 2016 ob 17. uri v Rampa Labu v Ljubljani. Na delavnicah, ki bodo potekale v jeseni, boste spoznavali in raziskovali različne uporabe 3D oblikovanja; od filma in animacije, 3D tiska, razvoja mobilnih iger, interaktivnih aplikacij do navidezne in razširjene resničnosti.

 

 

 

 

Fulbright štipendije za študijsko leto 2017/2018

Veleposlaništvo ZDA je objavilo razpis za Fulbright štipendijo za študijsko leto 2017/2018. Na voljo je 5 štipendij za doktorske študente in 4 štipendije za podoktorske raziskovalce. Veleposlaništvo ZDA je objavilo razpis za Fulbright štipendijo za študijsko leto 2017/2018. Na voljo je 5 štipendij za doktorske študente in 4 štipendije za podoktorske raziskovalce. Rok za prijavo je 1. 8. 2016.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Razpis za prosto delovno mesto PZS: Strokovni delavec

Planinska zveza Slovenije razpisuje prosto delovno mesto: Strokovni delavec (m/ž). Delovno razmerje se sklepa za določen čas 6 mesecev, s polnim delovnim časom in možnostjo podaljšanja. Rok za prijavo je 30. maj 2016.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

FMF 2016 išče prostovoljce

Med 15. in 20. junijem bo v Ljubljani potekal Festival migrantskega filma. Kot vsa pretekla leta bo v Ljubljano pripeljal projekcije in spremljevalne dogodke, ki osvetljujejo različne teme in plati migracij, azila, življenja beguncev ter integracije priseljencev v novo družbeno okolje. Ker pri organizaciji dogodka potrebujejo pomoč, iščejo prostovoljce za pomoč na različnih področjih (hostesno delo na info točki, distribucija promocijskih materialov, tolmačenje). Prijavite se na mateja.skrt@gmail.com.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Brezplačna delavnica: Ableton Live

Drogart organizira delavnico za učenje osnov programa Ableton Live, ki je namenjen produkciji elektronske glasbe. Vabljeni začetniki in tudi tisti, ki program že malo bolje obvladate pa imate morda težave dokončati projekte. Rok za prijavo je 1. 6. 2016 oz. do zapolnitve prostih mest.

 

 

 

 

Delavnica: “Kdo ti pere možgane?!”

Ali se vam zdi, da vam reklame “perejo možgane”? Mislite, da znate prepoznati manipulacijo? Se zavedate, da vam prodajajo “boljši svet” na vsakem koraku? Na Sindikatu Mladi plus ponovno organizirajo dve med seboj povezani delavnici, tokrat na temo potrošniške družbe z naslovom: “Kdo ti pere možgane?!” Potekali bosta v ponedeljek, 30. 5., ob 17. uri in v torek, 31. 5., ob 19. uri v prostorih Sindikata Mladi plus. Prijave sprejemajo do 29. 5. na info@mladiplus.si.

 

 

 

 

Vabilo na GovJam 2016

Te zanimajo novi pristopi k reševanju problemov? Pridruži se Ljubljana GovJam-u, ki ga organizira zavod Servis 8 skupaj z Regionalno razvojno agencijo Ljubljanske urbane regije, RRA LUR. Vabijo te, da se pridružiš intenzivni enodnevni delavnici, usmerjeni v ustvarjalno reševanje problemov in so-oblikuješ delujoče prototipe javnih storitev prihodnosti! Potekala bo 1. junija med 8.00 in 22.00 v Mestni hiši v Ljubljani. Cena delavnice je 20 evrov.

 

 

 

 

Mednarodna izmenjava za mlade »Citizenship in action«

V juliju bo med 24. in 31. 7. v Ljubljani potekala mednarodna izmenjava »Citizenship in action«, namenjena mladim med 15. in 19. letom. Del izmenjave bodo udeleženci iz Francije, Nemčije in Slovenije, spoznali pa se bodo z vsebinami iz področja gledališča in improvizacije ter spoznavali kulturo in jezik drugih držav. Prispevek za udeležbo na izmenjavi znaša 70 evrov in vključuje prehrano, bivanje, izlete in program celotnega tedna. Prijave sprejemajo na kkn@nefiks.eu.

 

 

 

 

Kinotrip: Projekcija filma Z dvignjeno glavo in pogovor z gosti

Jutri, 26. maja, bo ob 17.00 v Kinodvoru Kinotripova projekcija filma Z dvignjeno glavo, ki pripoveduje zgodbo o burnem in težavnem odraščanju. Po filmu bodo mladi Kinotripovci pripravili pogovor z gostoma Benjaminom Čorbićem, mladeničem, ki je tudi sam dodobra spoznal mnoge pasti mladosti in danes deluje v Zavodu BOB, ter Nešom Stojanovićem, socialnim delavcem.

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 25. 5. 2016, št. 21

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino