e-NAMIG za mlade


A veš? Izobraževanje, delo, natečaji, zdravje, šport, prireditve..


 

   A veš?

 

 

 

Festival obštudijske dejavnosti

Festival obštudijske dejavnosti, ki bo potekal 18. maja 2016 od 10. ure naprej na Stadionu Slovan v Športnem parku Kodeljevo. Vse aktivnosti so za udeležence brezplačne, a zahtevajo prijavo. Odvilo se bo mnogo različnih športnih, družabnih in kariernih aktivnosti, vrhunec festivalskega dogajanja pa bo predstavljala nogometna tekma med Univerzo v Ljubljani in Univerzo v Mariboru.

 

 

 

 

Vseslovenska akcija “Slovenija-mentorska država”

V četrtek, 26. maja 2016, se začne vseslovenska akcija “Slovenija – mentorska država”. Pobudnik akcije je Zavod za medgeneracijsko sodelovanje, Ypsilon. K sodelovanju tako vabijo vse, ki verjamete v mentorsko povezovanje in želite pristopiti k akciji. Pridružite se lahko kot mentorji, mentoriranci, partnerji ali izvajalci delavnic na www.mentorstvo.si.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Letni trening socialnih veščin za mlade med 15 in 20 let

TSV ali trening socialnih veščin je izkustven trening, kjer se preizkuša, kako je živeti s skupino neznanih ljudi, pridobivati in trenirati nove veščine, a hkrati prakticirati že usvojene. Namenjen je vsem mladim med 15 in 20 let in bo potekal med 10. in 15. 7. 2016 v vasi Soča v dolini Trente. Prispevek za udeležence stane 65 € + strošek prevoza.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

British Council išče študente za pomoč v izpitnem oddelku

British Council v Sloveniji išče študente za pomoč v izpitnem oddelku, kjer bodo pomagali pri nadzoru izpitov iz angleškega jezika in tako pripomogli pri ohranjanju visokih standardov pri opravljanju izpitov prek British Council-a. Rok prijave je samo še danes,12. 5. 2016.

 

 

 

 

Evropski svet za begunce in izgnance (ECRE) razpisuje plačano pripravništvo

Evropski svet za begunce in izgnance (ECRE) razpisuje 11-mesečno plačano pripravništvo v Belgiji na področju komunikacije in organizacije dogodkov. Pripravnik bo pomagal ekipi zadolženi za medije in komunikacijo, njegovo delo pa bo zajemalo različne naloge, med drugim tudi izvedbe intervjujev in pisanje člankov za spletno stran. Rok za prijavo je 16. 5. 2016 do polnoči. Več informacij o pripravništvu najdete tukaj.

 

 

 

 

Dirka za službo

Projekt Dirka za službo ponuja priložnost spoznati 5 direktorjev marketinških in oglaševalskih agencij – Agencija 101, Yin+Young, Coffee’n’Juice, Enki in Red Orbit. Omogočili ti bodo intenzivne priprave na razgovore, uspeh in zmaga pa bosta odvisni samo od tebe. Pridruži se Dirki za službo in prepričaj delodajalce v najbolj napetem tekmovanju do sedaj! Projekt bo potekal med 18. in 26. 5. 2016. Zmagovalec bo za nagrado prejel prakso v agenciji, ki jo bo izbral sam.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Natečaj: Davki in jaz – Kaj mi omogoča davčni sistem?

Inštitut za mladinsko politiko razpisuje natečaj “Davki in jaz – Kaj mi omogoča davčni sistem?”. Na natečaju lahko sodelujejo vsi mladi od 15. do 29. leta starosti, ki svoje prispevke v obliki fotografije, risbe, stripa ali literarnega dela oddajo skladno s pravili sodelovanja na natečaju. Vsa dokumentacija je objavljena tukaj. Rok prijave je 20. 8. 2016.

 

 

 

 

Mednarodni natečaj Memefest: festival družbeno odzivnega komuniciranja

Vabljeni k oddaji del na letošnji mednarodni natečaj Memefest: festival družbeno odzivnega komuniciranja. Letos na temo “Pleasure” (užitka), ki ima pomembno vlogo v naših življenjih, komunikaciji, odnosih in umetnosti. Sodelovanje pri natečaju je brezplačno, prav tako ni starostnih in drugih omejitev. Rok za oddajo del je 20. 6. 2016.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

Brezplačen psihološki nasvet le klik stran

Te kaj teži, muči, črviči, pa ne veš na koga se obrniti? Bi mogoče potreboval/-a kakšen nasvet? Ali pa mogoče samo nekoga, ki bi se mu povsem anonimno lahko zaupal/-a? Društvo za psihološko svetovanje Kameleon ti na svoji spletni strani nudi povsem brezplačno in anonimno psihološko svetovanje, na spletni strani pa najdeš tudi mnogo prispevkov in člankov z različnimi vsebinami.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Ustvarjalna delavnica: Ponovna uporaba žarnic

Na delavnici se boste naučili kako varno odpreti žarnico in odstraniti notranjost, ki vam poveča možnosti ponovne uporabe žarnic. Potem jih lahko enostavno napolnite z raznobarvnimi sponkami za papir. Ali se lotite umetniške intervencije v kuhinji, ter si ustvarite privlačni posodici za sol in poper. Morda pa si ustvarite iz žarnice privlačno vazo. Možnosti je nešteto. Delavnica bo potekala v ponedeljek, 16. 5. 2016, ob 18.00 v ŠKUC-u (Stari trg 21, Ljubljana).

 

 

 

 

Speak up: Y. Connect?

Vabljeni na Speak up dogodek: Y. connect?, ki ga organizira Zavod Ypsilon kot del vseslovenske akcije “Slovenija – mentorska država”. Odlični govorci bodo z vami delili mentorske zgodbe, razložili, kako lahko mentorstvo pomaga pri regionalnem razvoju, obogati mlade in osvetlili prednosti mentorstva. Dogodek bo 26. 5. 2016, ob 20. uri v prostorih ABC HUB (spodnja etaža Emporiuma, BTC City Ljubljana).

 

 

 

 

15. Dnevi elektrotehnike

Med 10. 5. in 13. 5. ter 15. 5. 2016 v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki potekajo že 15. Dnevi elektrotehnike, ki jih organizira Tehniški muzej Slovenije v sodelovanju s Fakulteto za elektrotehniko UL. Obiskovalcem so na ogled interaktivne predstavitve sodobnih tehnologij, ki so jih pripravili raziskovalci, učitelji in študenti Fakultete za elektrotehniko UL in zanimivi eksperimenti.

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 12. 5. 2016, št. 19

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino