e-NAMIG za mlade


A veš? Delo, natečaji, prireditve..


 

   A veš?

 

 

 

Teden Evrope v Ljubljani

9. maja obeležujemo dan Evrope. V Hiši Evropske unije na Bregu v Ljubljani ga bodo tudi letos obeležili v okviru Tedna Evrope med 5. in 9. majem z dejavnostmi, povezanimi s krožnim gospodarstvom. Obiskovalci bodo lahko na številnih brezplačnih dogodkih izvedeli, kako lahko z inovativnimi pristopi postanemo prijaznejši do okolja. Teden Evrope bodo na ljubljanskem Bregu uradno odprli v danes, 5. maja, ob 12. uri.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Video predstavitev – zaposlitveni razgovor

Vas zanima, kako uspešno opraviti zaposlitveni razgovor? Na portalu Moja zaposlitev si lahko ogledate video predstavitev na zaposlitveni razgovor s slovenskim raper-jem Rokom Terkajem. Z videom želijo mlade spodbuditi k razgovorom in jim pomagati pri pripravah na zaposlitveni razgovor.

 

 

 

 

Brez izgovora išče strokovnega sodelavca za promocijo zdravja in zdrav življenjski slog

Brez izgovora Slovenija razpisuje delovno mesto strokovnega sodelavca oz. sodelavke za promocijo zdravja in zdrav življenjski slog, za zaposlitev za določen polovični delovni čas z možnostjo podaljšanja v polni delovni čas. Zaposlijo osebo s strokovno izobrazbo, starosti med 23 in 30 let, ki je v preteklosti delala v mladinskih ali študentskih organizacijah ali organizacijah za mlade in ima izkušnje s področja javnega zdravja. Rok za prijavo je 9. maj 2016.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Oblikovanje logotipa in plakete za certifikat Družbeno odgovorno podjetje

Ekvilib Inštitut vabi oblikovalce (fizične in pravne osebe) ter vse ostale, ki vam je blizu kreativno oblikovanje, da oddate ponudbo za oblikovanje grafične podobe logotipa certifikata Družbeno odgovorno podjetje (CDOP) ter predloga oblikovanega priznanja/plakete certifikata Družbeno odgovorno podjetje, ki ga podjetja/organizacije prejmejo na slavnostni podelitvi. Rok za oddajo predlogov je 16. 5. 2016!

 

 

 

 

Mednarodni natečaj Memefest: festival družbeno odzivnega komuniciranja

Vabljeni k oddaji del na letošnji mednarodni natečaj Memefest: festival družbeno odzivnega komuniciranja. Letos na temo Pleasure. Rok za oddajo del je 20. junij 2016.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Destinacija EVS. Priprava za vzlet!

Te mika tujina? Iščeš nove izzive in si želiš novih izkušenj? Bi delal/a v novem okolju, na drugi strani meje in si star/a med 17 in 30 let? Potem je Evropska prostovoljna služba prava zate! Info center ŠKUC pripravlja delavnico za mlade, kjer bodo predstavili točne in konkretne informacije o Evropski prostovoljni službi – EVS. Potekala bo 10. 5. 2016 ob 18. uri v Knjižnici Otona Župančiča. Rok prijave je en dan pred pričetkom delavnice.

 

 

 

 

Cikel delavnic Najdi mir v sebi

Socialna akademija v okviru projekta 10 ključnih stvari pripravlja cikel delavnic pred vstopom v poletje. Delavnice bodo potekale v 8-tedenskemu ciklu, in sicer 1-krat tedensko, ob četrtkih, od 19.30 do 21.00 v prostorih Socialne akademije. Prva delavnica se bo pričela 12. 5., zadnja pa bo 23. 6. 2016. Delavnice so plačljive, obvezna je predhodna prijava!

 

 

 

 

Delavnica »Mladi z vizijo – Slovenija 2050«

Mladi predstavljate gonilno kreativno silo, ki je skozi zgodovinski proces ves čas kritično opozarjala na nepravilnosti in med prvimi predlagala nove oblike razmišljanja. Zaradi navedenega si v Službi vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko želijo skupaj z mladimi ustvarjati vizijo Slovenije do leta 2050, zato mlade vabijo na interaktivno delavnico. Potekala bo 10. maja ob 10. uri v Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani. Na delavnico se je potrebno prijaviti.

 

 

 

 

Delavnice Zavoda ImpACT v maju

Zavod ImpACT je v mesecu maju pripravil nekaj zanimivih treningov. Sklop delavnic ustvarjalnega mišljenja sestavljajo trije treningi, udeležiš se lahko le enega ali vseh. Potekali bodo 18., 20. in 23. 5. med 16.00 in 19.00. V soboto, 21. 5., pa se bo med 9.30 in 16.30 izvajal trening premagovanja strahu pred nastopanjem. Treningi se izvajajo v Zavodu ImpACT in so plačljivi. Rok za prijavo je 13. oz. 18. 5. 2016!

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 5. 5. 2016, št. 18

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino