e-NAMIG za mlade


Izobraževanje, delo, natečaji, prostovoljsrtvo, prireditve..


     
 
     
 
 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Predstavitev razpisa za mlade raziskovalce na Univerzi v Ljubljani za leto 2016

Karierni centri UL in Univerzitetna služba za raziskave, razvoj in intelektualno lastnino vabita na predstavitev razpisa za mlade raziskovalce, ki ga bo Univerza v Ljubljani objavila v začetku junija. Na predstavitvi boste izvedeli vse o postopkih in pogojih za prijavo, potekala pa bo 10. 5. 2016 med 14.30 in 16.00. Rok za prijavo je 8. 5. 2016.

 

 

 

 

Brezplačen seminar Študentske družine

Zavod Študentska svetovalnica v sklopu projekta POS(R)EDUJEM ZNANJE organizira brezplačen seminar Študentske družine. Na seminarju bodo obravnavali vse pravice, ki pripadajo mamicam študentkam, kot tudi obema staršema. Potekal bo v sredo, 4. maja 2016, ob 17. uri na Kersnikovi 4. Prijave sprejemajo na info@svetovalnica.com.

 

 

 

   

 

 

 

 

Pridružite se na treningu: Upgrade Yourself!

Voluntariatovci v sodelovanju s češko nevladno organizacijo INEX med 7. in 11. 5. 2016 organizirajo trening v okviru projekta Upgrade Yourself. Ta trening je namenjen tistim, ki že imajo izkušnje na področju prostovoljstva, še posebej vodjam projektov. Rok za oddajo prijavnice je le še do jutri, 29. aprila!

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Pripravništva Evropskega računskega sodišča

Evropsko računsko sodišče nudi delovno prakso na različnih področjih povezanih z delom Sodišča. Praksa vsako leto poteka v treh obdobjih in se odobri za tri, štiri ali največ pet mesecev. Lahko je plačana ali neplačana, odvisno od razpoložljivosti proračunskih sredstev. Trenutno je odprta prijavnica za delovno prakso, ki se bo pričela 1. septembra 2016. Rok za prijavo je 31. maj 2016.

 

 

 

 

Pripravništva za študente marketinga ali menedžmenta in grafičnega oblikovanja

Center for Creative Leadership nudi pripravništvo študentu/-ki marketinga ali menedžmenta in grafičnemu oblikovalcu. Delo bo potekalo v Bruslju. Rok za prijavo je 22. 5. 2016.

 

 

 

 

Časnik The Economist išče pripravnika

Časnik The Economist, s sedežem v Londonu, išče pripravnika, ki bi v poletnem času pisal o zunanjih zadevah. Novinarske izkušnje niso potrebne, plačilo za delo pa bo znašalo 2.000 £ mesečno. Rok za prijavo, s spremnim pismom, CV-jem in člankom, primernim za objavo, je 6. maj!

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Mednarodno tekmovanje v kratkih zgodbah: “A Sea of Words”

Anna Lindh Foundation in European Institute of the Mediterranean sta objavila mednarodno tekmovanje v kratkih zgodbah in pravljicah “A Sea of Words”. V letošnjem letu je natečaj usmerjen v produkcijo kratkih zgodb, na temo boja proti spolnemu nasilju do žensk, ki se dogaja na evropsko-mediteranskem območju. Rok za oddajo del je 2. junij 2016.

 

 

 

 

Fotonatečaj Mir sredi nemira

Ker je fotografija izredno močan medij, s katerim lahko dosežemo visoko izrazno vrednost in na domiseln način izrazimo svoje vrednote in svoj pogled, so na Socialni akademiji v okviru projekta Mir sredi nemira pripravili fotonatečaj. Pri natečaju lahko sodelujete z barvno ali črno-belo fotografijo in se potegujete za bogate nagrade. Starostnih omejitev ni, rok za oddajo fotografij je 22. 4.-15. 5. 2016.

 

 

 

 

World Trade Organisation Essay Award for Young Economists

Svetovna trgovinska organizacija (World Trade Organisation – WTO) je objavila povabilo mladim ekonomistom za sodelovanje pri nagradi “Essay Award for Young Economists 2016”. Avtor zmagovalnega eseja bo prejel 5,000 švicarskih frankov. Rok za prijavo je 1. junij 2016.

 

 

 

 

EEA Photo competition “My City”

European Environment Agency (EEA) je objavila fotografski natečaj “My City”. K sodelovanju so vabljeni državljani držav članic EEA in Zahodnega Balkana, ki bi želeli povedati, kaj jim pomeni urbano okolje. Sodelujoči si izberejo evropsko mesto po lastni izbiri, o katerem skozi fotografijo in eno izmed treh kategorij povedo pozitivno ali negativno zgodbo. Zmagovalec bo prejel 500 oz. 1000 evrov. Rok za prijavo je 15. 8. 2016 do 23.59 ure.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Poziv prostovoljcem in prostovoljkam

Svetlobna gverila vabi k sodelovanju prostovoljce – informatorje, ki bodo v Botaničnem vrtu med 23. majem in 4. junijem v večernih urah skrbeli za komunikacijo s publiko. Iščejo več prostovoljcev vseh starostnih skupin, ki jih odlikuje komunikativnost in zanimanje za sodobno umetnosti. Na voljo je tudi nekaj dodatnih terminov za delo, med 17. in 21. majem. Prijave in več informacij na core@mail.ljudmila.org oz. na 031 401 556.

 

 

 

 

Vabilo bodočim prostovoljcem na dvodnevno izobraževanje

Na Združenju proti spolnemu zlorabljanju iščejo prostovoljce srednje generacije, starosti nad 35 let. Za vse zainteresirane prostovoljce bodo organizirali izobraževanje oz. delavnico na temo »Spolna zloraba in zaščita otroka«, ki bo 30. maja med 9.00 in 17.00 ter 31. maja med 9.00 in 13.00. Izobraževanje se bo izvajalo v prostorih Združenja proti spolnemu zlorabljanju. Rok za prijave je sreda, 25. 5. 2016.

 

 

 

 

Festival Poleti v NUK išče prostovoljce!

Ekipa KUD Arhiteka Išče odprte, komunikativne, radovedne in nasmejane prostovoljce in prostovoljke, željne poletne doze kulture, za pomoč pri izvedbi festivala Poleti v NUK 2016! Rok za prijavo je 15. 5. 2016.

 

 

 

 

Iščejo se prostovoljci za izvajanje preventivnega projekta »Mladinske delavnice«

Društvo za preventivno delo tudi v šolskem letu 2016/17 išče študente, ki jih veseli delo z mladimi in bi bili pripravljeni eno šolsko leto nameniti prostovoljnemu delu. Informativno srečanje, na katerem bo možno dobiti dodatne informacije o programu in načinu dela, bo potekalo v sredo, 25. 5. 2016, ob 15. uri v prostorih Društva za preventivno delo v Ljubljani.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Delavnica aktivističnega opremljanja koles

Lezbično-feministična univerza vabi na Delavnico aktivističnega opremljanja koles, ki bo v nedeljo, 8. maja, ob 14.00 v klubu Tiffany (ŠKUC – Kulturnem centru Q). Tradicionalno delavnico čiščenja, flikanja, šraufanja in podmazovanja koles boste letos nadomestile z izdelavo kolesarskih dodatkov, ki jih boste namestile na kolesa in se nato počasi zapeljale na krajši izlet po Ljubljani. S seboj ne pozabite pripeljati svojega kolesa.

 

 

 

 

Delavnice Psihopolonice v maju

Psihopolonica – psihoterapija za mladostnike pod okriljem zavoda Zavod Z lahkoto!, Ljubljana, je v maju pripravila nekaj zanimivih delavnic, ki so namenjene mladostnikom, mladim odraslim in vsem, ki se tako počutite. Potekale bodo med 16. 5. in 30. 5. 2016 v centru Ljubljane. Za delavnice prispevate prostovoljne prispevke po vaših zmožnostih. Prijave so obvezne!

 

 

 

 

Urbani sprehodi Jane`s Walk vabijo k spoznavanju svoje soseščine

V začetku maja bodo mesta po svetu že desetič zaznamovali urbani sprehodi Jane’s Walk. Že šestič se jim lahko pridružite med 6. in 8. majem v 13 mestih in mestecih: Celju, Kočevju, Kopru, Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Novem mestu, Piranu, Podčetrtku, Semiču, Slovenj Gradcu, Škofji Loki in Tolminu.

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 28. 4. 2016, št. 17

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino