e-NAMIG za mlade

21. april 2016|Novice|Aktualno|Obvestila

Izobraževanje, delo, natečaji, prostovoljstvo, prireditve..


 

   Izobraževanje

 

 

 

V besedi je moč, delavnica slam poezije z Josem

Delavnica slam poezije je primerna za mlade od 13 leta dalje. Na njej se boste ukvarjali z načini, kako povedati zgodbo, kako izraziti svoja čustva preko besed. Obsegala bo 7 srečanj, v obdobju od 3. maja do 14. junija, med 17.30 in 19.00 na Vodnikovi domačiji v Šiški. Število mest je omejeno na 10, zato so obvezne prijave na katja.presa@divjamisel.org. Cena delavnice je 25 €.

 

 

 

 

Vabilo za vključitev v program PUMO

Zavod Bob vabi mlajše odrasle, ki so prijavljeni na Zavodu za zaposlovanje ali vpisani v evidenco brezposelnosti, ker niso dokončali šole, da se jim pridružijo pri programu PUMO. Vključeni v program boste skupaj iskali pozitivne plati, razvijali ideje in krepili tiste veščine, ki vam bodo pomagale v bolj svetlo prihodnost. Prične se 3. maja 2016.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Slovenska filantropija razpisuje delovno mesto: Organizator stikov z javnostmi na področju prostovoljstva

Slovenska filantropija razpisuje delovno mesto »Organizator stikov z javnostmi na področju prostovoljstva (M/Ž)«. Delovno mesto razpisujejo za polni delovni čas. Delo bo potekalo v Ljubljani, na sedežu organizacije. Z izbranim/no kandidatom/tko bodo sklenili pogodbo za določen čas, do konca 2016, z možnostjo podaljšanja. Rok prijave je 26. 4. 2016!

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Natečaj “Kje so Meje”: Povabilo mladim filmskim ustvarjalcem

Pekarna Magdalenske mreže vabi mlade med 15. in 23. letom na natečaj za kratki igrani, dokumentarni ali animirani (tudi stop-motion) film v dolžini max. 5 min. Natečaj opredeljuje osnovno temo: Boj proti sovražnemu govoru in diskriminaciji v odnosu do beguncev in migrantov. Rok prijave je 30. 5. 2016!

 

 

 

 

Natečaj EVS European Youth Card Awards

Natečaj EVS European Youth Card Awards je namenjen obeležitvi dosežkov mladih v projektih evropske prostovoljne službe. Vse kar morate storiti je, da delite svoje prostovoljske izkušnje z drugimi mladimi, in sicer tako, da posnamete kratek video in ga objavite na spletni strani. Štiri najbolj navdihujoče zgodbe, deljene med 1. aprilom in 15. majem, bodo nagrajene z vikend izleti v Barcelono, Merido, Lizbono, Porto ali Naxos. Rok za prijavo je 15. maj 2016!

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Postani prostovoljec v mladinski ekipi Izberi sam

DrogArt vabi mlade prostovoljce/-ke (srednješolce/-ke) k sodelovanju v mladinski ekipi Izberi sam. Svojo energijo lahko prispevajo z informiranjem na terenu, sodelovanjem pri razvijanju programa ali z oblikovanjem novih materialov in pisanjem člankov. Usposabljanje za nove prostovoljce bo 23. 4. 2016. Prijave zbirajo do 20. 4. na info@izberisam.org, 01 439 7270 ali prek Facebooka.

 

 

 

 

Mladinfogram: 20 let evropske prostovoljne službe

Kam najraje odhajajo mladi prostovoljci in kaj so pridobili v okviru evropske prostovoljne službe? Vse to in še več preberite v najnovejšem Mladinfogramu!

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Nefiks Izziv z oglaševalsko agencijo Vodik

Si kreativen? Razmišljaš tržno in imaš občutek za oblikovanje? Če je tako, se pridruži na dogodku, kjer boš spoznal inovativno oglaševalsko agencijo Vodik. Zavod Nefiks v sodelovanju s podjetjem organizira tri urni dogodek, kjer boste rešili konkretni izziv, s katerim so se srečali v podjetju. Rok prijave je 24. 4. 2016.

 

 

 

 

Vabilo na Y.business Success Story

Zavod Ypsilon vabi na Y.business Success Story z Mohanakrishnanom Ramanom – doktorjem organizacijske psihologije z 20 letnimi izkušnjami v raziskovanju, poučevanju, svetovanju, projektih vzpostavljanja … Potekal bo v petek, 22. aprila 2016, ob 14. uri v Acceleration Business City HUB-u. Udeležba na dogodku je brezplačna, prijava pa obvezna preko spletnega obrazca.

 

 

 

 

Objava poziva za sodelovanje na Nextivalu 2016

Mladi, stari med 15. in 29. let, ste vabljen k sodelovanju na Nextivalu – festivalu za mlade, kjer lahko predstavite umetniško produkcijo, delavnice, unikatne izdelke, urbane športe … Festival bo potekal 2. junija med 14. in 21.30 uro v Parku Zvezda. Prijave sprejemajo do 30. 4. do 12. ure.

 

 

 

 

TEDxUL 2016 – Moraš biti malo nor

Drugo sredo v maju se bodo vrtela kolesa idej, vrednih širjenja. Letos poteka že peti jubilejni TEDxUniversityOfLjubljana dogodek. Šest nadobudnih govorcev vas bo popeljalo v subverzivni svet (ne)ugodja, ki ponujajo vsebinski repertoar s področja tehnologije, oblikovanja, športa in kulture. Prijave se odprejo na dan Majpama – get ready for the 1st of May! Za več informacij spremljajte Facebook profil TEDxUniversityofLjubljana.