HAŠIŠARSKA FRONTA

14. april 2016|Novice|Aktualno|Obvestila

20. 4. se bo zgodil Marihuana Marš, tradicionalni dogodek, s katerim naj bi organizatorji opozarjali na spornost prohibicije konoplje.


Letos pa so se odločili, da dogodek prestavijo s Kongresnega trga na t. i. Študentski kampus, za večerni program bodo celo zaračunavali vstopnino! Boj za legalizacijo konoplje je boj, ki ga moramo biti javno in ki mora biti vključujoč. Zato kot odgovor na zapiranje tega boja v zasebne prostore in zaračunavanje vstopnine, organiziramo HAŠIŠARSKO FRONTO, ki bo 20. 4. 2016 ob 16:20 na Kongresnem trgu, BREZ VSTOPNINE. Na javnem prostoru bomo brez sramu izrazili, da prohibicija omejuje!

Seveda ne moremo reči, da smo nad tem, da ŠOU v Ljubljani Marihuana Marš prestavlja v prostore Študentskega kampusa, presenečeni. Organizacija, ki se financira preko študentskega dela in ki bi naj zastopala interese študentstva, je že dolgo nazaj zapadla v podjetniško delovanje, ki ga diktira gonja za profitom. To se kaže v privatizaciji zavodov ŠOU v Lj., komercializaciji njihovih dejavnosti in vedno bolj očitnim klientelizmom in oportunizmom, na kar v Iskri opozarjamo že dolgo. Tako ne moremo biti presenečeni, da so se tudi tokrat odločili, da bodo od študentov in študentk ter vseh drugih, ki se zavedajo težav, ki izhajajo iz prohibicije, pobirali denar in se zapirali v svoje privatne prostore. Ravno to, da konoplje ne smemo uporabljati v javnosti in se moramo njeni uporabniki ves čas skrivati, je problem in s tem, ko se dogodek, ki bi sicer naj podpiral legalizacijo konoplje, zapira v zasebni Študentski kampus, izgublja še tisto malo aktivističnega, kar je vseboval včasih.

Ne bomo dovolili, da ŠOU v Ljubljani poleg vsega drugega privatizira in komercializira še boj za legalizacijo konoplje. Če se strinjaš z nami in če tudi ti misliš, da je prav, da vsaj enkrat letno hašišarji in hašišarke JAVNO nastopimo proti prepovedi uporabe in vzgoje konoplje, se nam pridruži!

Na Kongresnem trgu se bo zvrstilo več predavanj; o vzgoji konoplje, o zdravilnih učinkih te rastline, o splošni uporabnosti konoplje, različne delavnice, poleg tega pa se boste lahko preizkusili še v slack-linu, izmenjali kakšno knjigo, CD, ploščo, si izbrali kak kos oblačila, zgodil se bo kakšen zabaven nastop, popoldan pa bomo zaključili s koncertnim programom.

Podrobnejši program bomo objavljali sproti, zato nam sledite, lahko tudi kaj predlagate in se seveda tudi pridružite organizaciji! Za več informacij smo dosegljivi preko FB sporočil ali pa na info@studentska-iskra.org

Svoboda jointom, svoboda ljudem!