e-NAMIG za mlade

14. april 2016|Novice|Aktualno|Obvestila

Izobraževanja, natečaji, prostovoljstvo, delo, prireditve..


 

   A veš?

 

 

 

Odpotuj na Beneški filmski festival na srečanje mladih kino obiskovalcev

Projekt 28 Times Cinema! omogoča udeležbo in srečanje 28 mladih obiskovalcev kina iz držav članic Evropske unije na Beneškem filmskem festivalu. Kinodvor kot eden izmed članov združenja Europa Cinemas, vabi zainteresirane mlade k prijavi! Sodelujejo lahko mladi ljubitelji filma stari med 18 in 25 let z odločnim znanjem angleščine (branje, pisanje in govorjenje) in z dobrimi veščinami pisanja člankov in blogov. Več si lahko prebereš na spletni strani Kinodvora.

 

 

 

 

Destinacija EVS … Priprava za vzlet!

Info ŠKUC v okviru projekta »EuroPeers Volunteers« pripravlja delavnico za mlade, kjer bomo predstavili točne in konkretne informacije o Evropski prostovoljni službi – EVS. Delavnica bo potekala 18. 4. 2016 ob 18. uri v prostorih Info centra ŠKUC. Udeležba na delavnici je brezplačna, obvezna pa je prijava do 17. 4. 2016.

 

 

 

 

V mestu in naravi skačemo po travi – že 20 let

Ljubljanski taborniki letos praznujejo 20-letnico združenega delovanja in ob tem pripravljajo tri dogodke, ki bodo potekali 23. in 24. 4. 2016. Začnejo z 20. Taborniškim festivalom, na katerem bo izvedenih več kot 50 brezplačnih delavnic. Zvečer boste lahko zaplesali in zapeli na koncertu Mi2, Vlada Kreslina in taborniškega Kazenskega voda. V nedeljo pa se bo 50 ekip pomerilo na Urbanem izzivu.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Intenzivni tečaj: Španščina za popotnike

Kratek intenzivni tečaj španščine je namenjen tistim, ki bi se radi dobro znašli na potovanjih po Španiji in Latinski Ameriki. V 24 urah se boste preko španske video serije Moje noro življenje odpravili na virtualno potovanje po španski prestolnici, kjer se boste srečali s številnimi situacijami, ki nas lahko doletijo kot popotnike ter se hkrati učili jezika. Prvi sklop tečaja bo potekal med majem in junijem, in sicer vsak ponedeljek med 17.30 in 19.00 in četrtek med 17.30 in 19.00 v učilnici Socialne akademije. Tečaj se prične izvajati 5. maja 2016. Cena tečaja je simbolična (2 €/h za gradiva). Prijave že potekajo!

 

 

 

 

Mednarodna mladinska izmenjava “O.D.A. – overcoming drug addiction”

Zavod Pelikan – Karitas išče eno dekle in enega fanta, stara med 18 in 25 let, za mednarodno mladinsko izmenjavo “O.D.A. – overcoming drug addiction”. K sodelovanju vabijo mlade z veseljem do preventivnega dela z mladimi, ki so se znašli v težavah zaradi drog. Program se izvaja od 1. 3. do 31. 8. 2016, glavna aktivnost programa pa bo potekala med 29. 4. in 8. 5. 2016 v Ajdovščini. Stroški udeležbe bodo povrnjeni, prijave pa že sprejemajo!

 

 

 

 

Delavnica: Elektronska pošt@ Gmail 2

Na delavnici se boste seznanili z nekoliko zahtevnejšimi nastavitvami poštnega predala, kot so: adresar, filter in klepet. Potekala bo 18. in 21. aprila v Knjižnici Otona Župančiča. Delavnica je brezplačna, prijave pa sprejemajo do 15. aprila 2016.

 

 

 

 

KUD Coda: Brezplačni spletni tečaji teorije glasbe

V Kulturno umetniškem društvu Coda so pričeli s pomladansko izvedbo osnovnega in nadaljevalnega dela brezplačnega spletnega tečaja teorije glasbe. Prijave na obe izvedbi tečaja se zbirajo prek Portala KUD Coda, in sicer do vključno 19. 4. 2016.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Honorarno delo: oblikovalec/ka

No Excuse Slovenia – Brez izgovora Slovenija skupaj s povezanimi organizacijami išče mladega oblikovalca/ko z lastnim računalnikom in oblikovalskimi programi, za honorarno delo na večih publikacijah do konca junija 2016. Rok za oddajo prijav je 14. 4. 2016!

 

 

 

 

Javno povabilo mladim za vključitev v projekt Kul služba!

Urad za mladino Mestne uprave Mestne občine Ljubljana vabi mlade – prve iskalce zaposlitve, k oddaji prijav za vključitev v projekt Kul služba! S projektom se uresničuje eden od ključnih ciljev Strategije Mestne občine Ljubljana za mlade 2016-2025, t. j. dvigniti delež trajno zaposlenih mladih. Rok za prijavo je 25. 4. 2016! Javno povabilo in prijavni obrazec sta na voljo tukaj.

 

 

 

 

Plačana pripravništva v sekretariatu Evropskega parlamenta

Sekretariat Evropskega parlamenta razpisuje več plačanih pripravništev, ki pokrivajo najrazličnejša strokovna področja. Rok za prijavo je 15. 5. 2016.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Meeting of Design Students 2016 – Bukarešta

Meeting of Design Students vabi, da se jim pridružiš na nepozabnih poletnih delavnicah v urbanem okolju Bukarešte, ki bo potekalo v začetku avgusta. Najprej pa moraš sodelovati na natečaju, na katerem bodo izbrali najbolj izvirne ideje in najbolj motivirane posameznike. Do 15. 5. 2016 oddaj svoj fotokolaž ali fotomanipulacijo oz. grafiko/ilustracijo na temo City of Contrast, ki je vodilna tema letošnjih delavnic.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Twitter pogovor z evropskim komisarjem Navracsicsom

Evropski komisar za izobraževanje, mladino, kulturo in šport, Tibor Navracsics, bo sodeloval v Twitter pogovoru (#AskNavracsics) o vpletenosti mladih v njihovo lokalno skupnost preko prostovoljstva in drugih aktivnosti. Pogovor se bo odvil 14. 4. 2016 ob 13.30.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Afriški literarni krožek in še kaj: vaša Škratova čitalnica

V Škratovi čitalnici enkrat mesečno potekajo literarni večeri, na katerih debatirajo in premišljujejo o literarnih delih modernih afriških avtoric in avtorjev. Ker gre za dela, ki v našem prostoru niso dobro poznana, so se odločili, da jih prek prijetnih, a poučnih srečanj na mesečni ravni predstavijo mladim, a tudi širše zainteresirani javnosti. Naslednje srečanje bo 28. 4. ob 18.00 v prostorih Škratove čitalnice. Tokrat boste brali pripoved Boubacarja Borisa Diopa o Ruandi. Vabljeni!

 

 

 

 

Glasbena predstava za mlade: Neli ni več

Na Odru pod zvezdami Lutkovnega gledališča Ljubljana je v torek, 12. aprila 2016, ob 18. uri, potekala premierna uprizoritev glasbene predstave za mlade od 14. leta dalje Neli ni več. Predstava Neli ni več se ukvarja s temami odraščanja, funkcioniranja in dela v skupini, egoizma in individualizma, želje po potrditvi, soočanja z umrljivostjo, osamljenosti in poslavljanja. Predstava bo na sporedu 15., 16., 19. in 23. aprila ob 19. uri na isti lokaciji. Cena vstopnice znaša 5 evrov.

 

 

 

 

Falling Walls Ljubljana – podaljšan rok za prijave in spremenjen datum dogodka!

Univerza v Ljubljani gosti mednarodni dogodek Falling Walls Lab 2016, ki bo potekal 22. septembra 2016 na Univerzi v Ljubljani! Dogodek je namenjen novemu pristopu predstavitvi prebojnih idej. K sodelovanju vabijo inovativne študente, raziskovalce, podjetnike in vse, ki vam odkrivanje novosti predstavlja izziv. Udeležba je brezplačna, zmagovalcu pa bodo kriti stroški udeležbe odmevnega finalnega mednarodnega dogodka, ki bo potekal v Berlinu, 8. in 9. novembra 2015. Rok za prijavo je 5. 9. 2016!

 

 

 

 

Vabilo na predvajanje filma o Divjem petelinu in Gozdnem jerebu v Dinaridih

Društvo Dinaricum v mesecu aprilu organizira predvajanje filma o Divjem petelinu in Gozdnem jerebu v Dinaridih, avtorja Mirka Peruška, člana društva Dinaricum. Predvajanju bo sledila diskusija o filmu in kratka predstavitev projekta LIFE+ Kočevsko. Oboje bo potekalo 21. 4. 2016 ob 19. uri na Biotehniški fakulteti.