K4: DJ DELAVNICA

7. april 2016|Novice|Aktualno|Obvestila

Z vznikom spomladanske sezone, se osvežuje in nadgrajuje tudi štirkina izobraževalna nota. V prihodnjih tednih bodo namreč zagnali projekt desetih delavnic s področja didžejanja, ki mu bodo rekli NEW BLOOD in v sklopu katerega bodo mlade nadebudne talente naučili veščin didžejanja in jim v prihodnosti omogočili udejstvovanje na lokalni didžej sceni.


Apel mladim glasbenim talentom!

Torej: 25. aprila Klub K4 začne z didžej delavnicami, ki bodo potekale pet tednov, enkrat do dvakrat na teden. Na delavnice se lahko prijavi vsak – tudi tisti brez predhodnega znanja didžejanja – predvsem pa so dobrodošli tisti, v katerih želja po učenju didžejevskih veščin tli že nekaj časa. Takšne imamo najraje :) Starostne omejitve ni, vabljeni tako zelo mladi didžejevski navdušenci, kot tisti malo starejši, ki bi se želeli naučiti novih trikov :)

Delavnice bosta vodila izkušena didžejevska umetnika A-Skitzo in Adam Illusion Art, ki bosta na delavnicah gostila tudi posebne goste.

O učnih urah
Učne ure bomo začeli s teorijo zvoka, torej dojemanjem principa “kako slišimo” oziroma razmišljanje o tem, zakaj nam glasba prebudi različna čustva. Govorili bomo tudi o frekvenčnih spektrih v glasbi, fizikalnih lastnostih zvoka in lastnostih različnih nosilcev zvoka. Sledila bo zgodovina glasbe in didžejanja, nato pa bomo začeli spoznavati različno opremo – od gramofonov, cede playerjev, kontrolorjev, battle mešalk, klubskih mešalk, vinyla, control vinyla, ušli pa nam ne bodo tudi vsi tisti silni kabli, ki jih je treba uporabljati med samim didžejanjem (USB, RCA, XLR, mini Jack in Jack) ter različne povezave med njimi.
Praktični del dejanskega didžejanja se bo začel na gramofonskih ploščah, se pravi vinylih, kasneje pa bodo udeleženci spoznali tudi, kako uporabljati cedeje in vmesnike, kot sta Traktor Scratch in Serato (DVS).

Cilj
Cilj delavnic je udeležencem razkriti celotni spekter didžej veščin. Ne gre za klasične delavnice, saj bomo med udeleženci od samega začetka iskali skrite talente. Ob koncu delavnic bomo namreč izbrali tiste, ki bodo še posebej izstopali in jim pomagali pri nadaljnjih didžejevskih korakih v ljubljanskem klubovju. Rezultat bo tako svež nabor ljubljanske didžej divizije, ki bo skrbela za glasbeno kulturo naših zanamcev.

Cena desetih dveurnih didžejevskih delavnic: 111 eur

Prijave pošljite na info@klubk4.org.
V naslov elektronskega sporočila napišete PRIJAVA NA DIDŽEJ DELAVNICO. V elekstronsko sporočilo izpolnite sledeče podatke:

Prijavnica:
Ime
Priimek
Naslov
Rojstni datum
Tebi najljubši žanr in naslov komadov ki bi jih želel vrteti v klubu (vsaj 5 pesmi)


Prijave pošljite na info@klubk4.org.
V naslov elektronskega sporočila napišete PRIJAVA NA DIDŽEJ DELAVNICO.