e-NAMIG za mlade

7. april 2016|Novice|Aktualno|Obvestila

Izobraževanja, natečaji, prostovoljstvo, delo, prireditve..


 

   A veš?

 

 

 

Mladinski forum "Nantes Creative Generations 2016"

Že osmič zapored bo forum "Nantes Creative Generations" nudil priložnost za razpravo in izmenjavo izkušenj med mladimi iz različnih evropskih držav, ki so bili udeleženi v inovativne projekte krepitve zavedanja državljanstva. Letos bo forum potekal med 26. in 29. 10. v mestu Nantes. K prijavi ste vabljeni mladi med 18. in 30. letom starosti. Rok za prijavo je 31. 5. 2016.

 

 

 

 

Prostovoljec leta: Rok za prijavo na natečaj preložen na 20. april

Mladinski svet Slovenije sporoča, da je rok za prijavo na natečaj Prostovoljec leta preložen na 20. april 2016. Do vključno tega dne lahko preko navadne ali elektronske pošte oddate prijave na natečaj, v katerem bodo izbirali t.i. Naj prostovoljke in prostovoljce (v treh starostnih kategorijah), Naj projekte ter najboljšega mladinskega voditelja in mladinski projekt.

 

 

 

          Izobraževanje

 

 

 

Pridruži se brezplačni mednarodni poletni šoli CREA 2016

CREA 2016 je desetdnevni program za študente, na katerem boste pridobili praktična znanja s področja podjetništva, informacijsko-komunikacijskih tehnologie in oblikovanja ter razvili svoje start-up podjetje. Udeležba na poletni šoli CREA 2016 je letos zadnjič brezplačna. Prijave na poletno šolo zbirajo do vključno 17. 5. 2016.

 

 

 

 

Usposabljanje na področju animacije na Portugalskem

PiNA Terminal išče dva kandidata/-ki za udeležbo na mednarodnem usposabljanju v okviru projekta BASE, katerega namen je podpora mladim in mladinskim delavkam/-cem pri pridobivanju in razvoju mehkih veščin na področju animacije za dvig zaposljivosti. Potekalo bo med 13. in 22. junijem 2016 v Beji na Portugalskem. Rok za prijavo je 29. 4. 2016.

 

 

 

 

Vablilo na tečaj komunikacije in nastopanja

Študentski svet stanovalcev v sodelovanju z zavodom ImpACT vabi na 4-tedenski trening komunikacije in nastopanja, ki bo potekal v Malem prostoru v restavraciji Rožna kuh’na. Trening se bo odvijal v 4 modulih, 11. in 18. aprila ter 5. in 9. maja med 16.00 in 20.00. Early bird cena za študente in iskalce zaposlitve do 6. aprila znaša 75 €, cena za zaposlene pa 180 €. Skrajni rok za prijavo je 10. april 2016!

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Iščem delo. Kako? – Lilijana Pahor

Kako učinkovito poiskati delo? Praktični nasveti, kako korak za korakom iskati delo, kje in kako neobjavljena delovna mesta poiskati ter kako se nanje prijaviti. Kakšne so sodobne metode iskanja dela? Odgovore na ta vprašanja boste izvedeli na izobraževalni delavnici, ki bo potekala v sredo, 13. 4. 2016, ob 15. uri v Knjižnici Fužine. Prijavite se lahko do 12. 4. 2016.

 

 

 

 

Trg dela: kaj pričakujemo zaposlovalci?

Kaj upoštevati pred izbiro poklica in kateri so aktualni mega trendi? Katerih sedemnajst najbolj iskanih poklicev prihodnosti, ki jih zdaj še ne poznamo ter kateri trije dejavniki (toleranca, talenti, tehnologija) vplivajo na konkurenčnost? Odgovore na ta vprašanja boste izvedeli na delavnici, ki bo potekala v Knjižnici Otona Župančiča v sredo, 6. 4. 2016, ob 17. uri. Rok za prijavo je 5. 4. 2016.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Literarni natečaj Rdeča nit 2016

Literarni natečaj Rdeča nit 2016 vabi vse, ki pišete prozo ali poezijo, da pošljete svoja dela in sodelujete na natečaju! Dela najboljših treh v obeh kategorijah bodo objavili v zborniku, ki bo izšel leta 2017, podelili pa bodo tudi privlačne nagrade. Sodelujte lahko do 30. 4. 2016.

 

 

 

 

Hoferjev kreativni natečaj Mladi upi

Sodeluj v Hoferjevem kreativnem natečaju Mladi upi na SOF-u in zgrabi svoj kreativni propeler. K sodelovanju vabijo mlade kreativce do 28 let. Oblikovati je potrebno oglas/plakat, ki predstavlja eno izmed štirih predpisanih tematik. Rok za prijavo je 7. 4. 2016 do 12. ure. Vsa dela bodo razstavljena na oglaševalskem festivalu SOF, ki letos poteka med 7. 4.-8. 4. 2016. Najbolj kreativne mlade upe pa bodo tudi nagradili.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

EVS v Makedoniji

Dnevni center iz Skopja v Makedoniji namenjen otrokom iz ranljivih skupin, išče prostovoljca/-ko, ki bi se jim pridružil/-a za 6 mesecev in pomagal/-a pri njihovih aktivnostih. Delo prostovoljca bo osredotočeno na ozaveščanje o ranljivih skupinah kot so manjšine, romski otroci in otroci z ulice. Obsegalo pa bo tudi pripravo aktivnosti za otroke, zato je glavni kriterij veselje do dela z otroki. Rok za prijavo je 11. 4. 2016!

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Knjižnica Fužine v aprilu pripravlja dva dogodka za mlade

Prvi dogodek "Vzgoja za dober značaj-oblikovanje identitete najstnika" bo potekal že ta četrtek, 7. aprila, ob 17.00 v Knjižnici Fužine. Na isti lokaciji se bo odvijal tudi drugi dogodek "Osnovna nega obraza in osnove ličenja", ki bo v ponedeljek, 18. aprila, ob 18.00. Prijave na slednjega sprejemajo na 01 540 72 79 oz. na fuzine@mklj.si.

 

 

 

 

Uvertura v Škisovo tržnico že čez teden dni

Čakanje na letošnjo Škisovo tržnico in 5. maj, ko se bo Kardeljeva ploščad spremenila v največji študentski raj, bo letos minilo hitreje. Uvodno dejanje 19. Škisove tržnice se bo odvilo v torek, 12. aprila 2016, ko bo od 20. ure dalje v Študentskem kampusu v Ljubljani potekalo finale predizbora Škisolov, s katerim svojo priložnost za nastop na velikem odru največje enodnevne študentske prireditve pri nas tradicionalno dobijo glasbene skupine, ki še iščejo svoje mesto v slovenskem glasbenem prostoru.

 

 

 

 

Zaključek natečaja freeŠn – razstava in koncert

Študentski natečaj kreativnega komuniciranja freeŠn v organizaciji Študentske sekcije slovenskega društva za odnose z javnostmi je v marcu postregel z vrsto brezplačnih delavnic kreativnih veščin in natečajem v petih kategorijah. Zaključni dogodek pa se bo odvil 11. aprila ob 19. uri v Kinu Šiška. Vstop je prost!

 

 

 

 

SiMUN 2016 – Odprtje prijav za predsedujoče odborom

MEOS, Društvo za spodbujanje in razvoj mednarodnih odnosov, tudi letos organizira Simulacijo Združenih narodov – SiMUN, na kateri sodelujejo mladi udeleženci iz vseh koncev sveta. Potekala bo med 19. in 23. septembrom 2016 na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Prijave za vodje odborov so že odprte, prijave za ostale udeležence – delegate odborov in člane novinarske ekipe – pa se bodo odprle v prihodnjih mesecih.

 

 

 

 

TEDxFDV: »PADEC NAVZGOR«

V četrtek, 21. aprila bo ob 17. uri v Veliki dvorani na Fakulteti za družbene vede potekal že peti TEDx dogodek. Ker ga organizirajo študentje FDV-ja, bodo na dogodku govorili ljudje, ki so na kakršen koli način povezani s fakulteto; bivši/sedanji študentje, profesorji in drugi zaposleni ter sodelavci. Letošnja tema je »PADEC NAVZGOR«. Dogodek je brezplačen, prijave pa se odprejo 10. 4. ob 20.00!

 

 

 

 

Svet mladih 2016

Si ustvarjalen in si želiš, da tvoje izdelke (likovne, fotografske, literarne) vidi še kdo razen tebe? Če si star med 15 in 20 let (ali kakšno leto več oz. manj), te Mestna knjižnica Ljubljana vabi, da jih predstaviš v eni izmed njihovih knjižnic. Oglasiš se lahko osebno v knjižnici, pišeš na e-naslov mkl.svet.mladih@mklj.si ali pokličeš po telefonu 031 791 445. Pri pripravi razstave ali dogodka ti bodo pomagali in ti po želji izdali tudi potrdilo.