Za MLADE

18. februar 2016|Novice|Aktualno|Obvestila


 
 
     Izobraževanje  
 
 

Razpis za 46. Krkine nagrade

Krka d. d. Novo mesto letos razpisuje že 46. Krkine nagrade, ki so namenjene študentom dodiplomskih, podiplomskih in doktorskih študijskih programov naravoslovnih in zdravstvenih smeri. Rok za prijavo je 5. 7. 2016.

 
 
 

Program štipendiranja za mlade socialne podjetnike

Odprt je razpis za program štipendiranja, namenjen 20 mladim socialnim podjetnikom, ki skozi svoje projekte promovirajo družbene spremembe in povezujejo mlade z lokalno skupnostjo. Rok za prijavo je 13. 3. 2016.

 
 
 

Javni razpis za dodelitev štipendij za deficitarne poklice za šolsko leto 2016/2017

Objavljen je razpis za štipendije za deficitarne poklice, namenjene dijakom, ki se izobražujejo za poklice, za katere na trgu dela ni dovolj kadra glede na potrebe delodajalcev. Glavne spremembe, ki jih prinaša razpis, so zoženi nabor deficitarnih poklicev, pogoj, da je vlagatelj vpisan v 1. letnik in razvrščanje vlog po uspehu. Vlogo je možno oddati od 15. 6. 2016 do 20. 9. 2016.

 
 
 

Razpis za mladinskega delegata OZN 2016

Na Mladinskem svetu Slovenije (MSS) v letu 2016 nadaljujejo z delovanjem instituta mladinskega delegata pri OZN, s ciljem vključevanja mladih v globalne razsežnosti mladinskega delovanja ter spremljanja in izvajanja aktivnosti za uresničevanje trajnostnih razvojnih ciljev, ki so bili sprejeti v okviru Agende 2030. Z namenom spodbujanja participacije mladih na mednarodni ravni Mladinski svet Slovenije objavlja razpis za izbor mladinskega delegata pri Organizaciji Združenih narodov (OZN). Rok za oddajo prijavnice je 29. 2. 2016.

 
 
 

International Student Week in Belgrade

ISWiB – International Student Week in Belgrade je mednarodni mladinski festival, ki bo potekal med 17. in 24. julijem v Beogradu. Tekom enotedenskega festivala se bodo študentje udeleževali delavnic, na katerih se bodo s pomočjo različnih metod “spoprijeli” z izzivi današnje družbe. Prijavnina znaša 40 oz. 120 evrov. Rok za prijavo je 29. 2. 2016!

 
 
 

Vsako mnenje šteje! Izpolnite kratek vprašalnik o politični participaciji mladih

Mladinski svet Slovenije (MSS) vabi vse mlade (med 13. in 30. letom starosti), da odgovorite na kratek vprašalnik o kompetencah in politični participaciji mladih. Na osnovi odgovorov bodo na MSS pripravili povzetek mnenj mladih iz Slovenije, ki bo služil za poročanje in zagovarjanje stališč slovenske mladine na Evropski mladinski konferenci v Amsterdamu. Sodelujete lahko do 28. 2. 2016.

 
 
 
     Delo  
 
 

Exciting graduate traineeships in Brussels

Sekretariat EEA in Norway Grants ponujata 12 mesečno usposabljanje za diplomante željne novih znanj. Pripravniki bodo dodeljeni določenemu oddelku glede na njihovo predhodnjo izobrazbo, osebne prefeernce in karierne cilje. Usposabljanje bo potekalo med 1. 9. 2016 in 31. 8. 2017.

 
 
 

Poznate vse možne oblike zaposlitve na trgu dela, njihove prednosti in pasti?

Študenti in diplomanti, ki vstopate na trg dela v obliki študentskega dela, pripravništva, redne zaposlitve, pogodbenega dela ali kot samozaposleni, vabljeni na dogodek Oblike zaposlitev na sodobnem trgu dela, ki bo potekal 24. 2. 2016 ob 9. uri na Fakulteti za upravo. Rok za prijavo je 22. 2. 2016.

 
 
 
     Prostovoljstvo  
 
 

Uvodno srečanje organizatorjev Urbanih sprehodov Jane’s walk 2016

Spet se bliža pomlad in z njo tudi Urbani sprehodi Jane’s Walk! Da bi se pravočasno pripravili na sprehode, Inštitut za politike prostora pripravlja uvodno srečanje organizatorjev sprehodov. Srečanje bo potekalo v petek, 4. 3. 2016, ob 14.30 v prostorih IPoP v Ljubljani.

 
 
 

Tekstilnica vabi prostovoljce

Tekstilnica, popularna in tradicionalna izmenjava rabljenih oblačil, nujno potrebuje par prostovoljcev, ki bi bili pripravljeni okrepiti že utečeni prostovoljski tim. Primerno je za vse tiste, ki ste radi med ljudmi, radi brskate med oblekami, ste hitrih nog in rok in ste pripravljeni enkrat na mesec ”žrtvovati” približno 4 ure svojega prostega časa. Naslednja izmenjava je že v sredo, 24. 2. 2016, zato pohitite!

 
 
 

Pridruži se ekipi Kino Otoka!

Od 1. do 5. junija se bo v Izoli odvil 12. mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema, ki bo z odličnim izborom filmov in delavnic ponovno ustvaril živahno srečanje obiskovalcev in prepoznavnih gostov z vsega sveta. Kino Otok vsako leto prepriča tudi z vedrino in zanosom mlade festivalske ekipe. K sodelovanju vabijo vse, ki imate radi film in se želite neformalno praktično usposobiti na področju organizacije filmskih in kulturnih dogodkov, da z njimi zgradite nepozabno festivalsko izkušnjo. Rok za prijavo je 15. 3. 2016.

 
 
 

Prostovoljno delo v Maleziji … z žepnino!

Na Zavodu Voluntariat iščejo prostovoljce, ki bi jih zanimalo od štiri do šest mesečno delo v Maleziji. Delo se bo pričelo s 1. marcem in bo zajemalo poučevanje angleščine. Prijave že sprejemajo!

 
 
 
     Natečaji  
 
 

Young Talent Architecture Award

The Young Talent Architecture Award je namenjena podpori mladim diplomantom arhitekture na poti do kariere. Žirija bo izbrala 3 zmagovalne diplomske projekte, ki bodo ocenjeni na podlagi odličnosti, avtentičnosti, inovativnosti in obstojnosti. Zmagovalci bodo imeli priložnost stopiti v kontakt z najboljšimi Evropskimi arhitekturnimi podjetji.

 
 
 

YO!Fest Emerging Bands Contest

V okviru dogodka European Youth Event 2016, ki bo potekal v Strasbourgu, med 20. in 21. 3. 2016, bo Evropski mladinski forum organiziral YO!Fest Emerging Bands Contest. Rok za prijavo je 15. 3. 2016.

 
 
 

freeŠn – Študentski natečaj kreativnega komuniciranja

Člani Študentske sekcije Slovenskega društva za odnose z javnostmi (ŠS PRSS) v mesecu marcu pripravljajo freeŠn – Študentski natečaj kreativnega komuniciranja. Na natečaju se bodo zbirale ideje v katergorijah: fotografija, grafično oblikovanje, tekstopisje, event management in video. Sočasno bodo potekale tudi delavnice, ki bodo tematsko povezane s kategorijami natečaja. Natečaj bo potekal od 1. do 31. 3. 2016.

 
 
 
     Zdravje, Šport  
 
 

Nasveti za slovo od moralnega mačka

Marsikdo je že doživel neprijetno jutro po nori zabavi: glavobol, dehidracija, neprijeten občutek v želodcu itd. Vse to se še lahko prebrodi … Vendar se včasih zraven ˝navadnega˝ pojavi še ˝moralni maček˝. V nadaljevanju si lahko prebere štiri nasvete za slovo od moralnega mačka.

 
 
 
     Prireditve  
 
 

Potopisno predavanje o Kazahstanu

Društvo Dinaricum v četrtek, 25. 2. 2016, ob 19. uri organizira potopisno predavanje o JV Kazahstanu, deželi prostranstev. Svoje potepanje po tej čudoviti deželi bo predstavila članica društva Petra Muhič. Predavanje bo v prostorih Biotehniške fakultete v Ljubljani.

 
 
 

Stereotipi o ljubezni

Zdi se, da se svet obnaša, kot da je edina prava ljubezen med moškim in žensko in je vse ostalo drugorazredno. Na tokratni delavnici boste poskušale najti vire ljubezni, ki so v vašem življenju, pa jih morda ne prepoznate. Razbili pa boste tudi nekaj stereotipov o “pravi” ljubezni. Dogodek se bo odvil 25. 2. 2016 v prostorih Ženske svetovalnice. Prijavite se lahko do 22. 2. 2016.

 
 
 

ŠUGLA – Šola Uličnega GLedališčA vpisuje nove člane

ŠUGLA – Šola Uličnega GLedališčA vabi medse nove člane za usposabljanje v uličnem gledališču, ki se bo pričalo 1. marca 2016. Vabljeni vsi, ki bi si radi nabrali izkušenj in znanja za nastopanje in ustvarjanje gledališča na ulici. Avdicija za vpis v program ŠUGLE bo potekala konec februarja, v obliki pogovora ali kratke predstavitve. Usposabljanje je plačljivo, rok za prijavo pa je 24. 2. 2016.

 
 
 

Vabilo k sodelovanju pri projektu z mladimi

Društvo SPREMEMBA.si vabi mlade k sodelovanju pri projektu »SPREMENI. SPREGOVORI. STORI.« V okviru projekta bodo izvajali delavnice za otroke in mladostnike, po metodi gledališča zatiranih. Prijave sprejemajo do četrtka, 18. 2. 2016.