Delvanica Forumskega gledališča

3. februar 2016|Novice|Aktualno|Obvestila

V soboto in nedeljo (6.-7. 2. 2016) se bo zgodila delavnica FORUMSKEGA GLEDALIŠČA, ene najbolj znanih in popularnih tehnik Gledališča zatiranih.


Forumsko gledališče je tehnika, kjer igralci odigrajo kratek prizor, v katerem je jasno prikazana oseba, ki je zatirana in oseba, ki zatira. Tehnika sloni na improvizaciji igralcev in gledalcev v enem (gled-igralcev). Intervencije potekajo ena za drugo, nikoli istočasno, ko gled-igralci odigrajo svoje predloge za soočanje s situacijo in jo fizično pokažejo na odru. Temu sledi diskusija s širšo publiko o resničnosti intervencije in realni možnosti predlagane situacije, prizor pa se ponavlja večkrat z različnimi intervencijami. V forumskem gledališču most in kontakt med gledalci in igralci vzpostavlja moderator – joker, ki gledalce spodbuja k aktivni participaciji, diskusiji in premisleku. V tej tehniki se z gledališkim orodjem obravnava možnosti za družbene spremembe – gre za refleksijo realnosti in vajo za akcijo v prihodnje v situacijah v življenju.


Mentorji delavnice: Metka Bahlen Okoli, Barbara Polajnar in Jaka A. Vojevec.

Urnik: 
sobota, 6. februar, od 10.00 do 16.00
nedelja, 7. februar, od 10.00 do 16.00.
Delavnica je odprta za največ 15 udeležencev/udeleženk.
Obvezna je prisotnost ves čas (oba dneva vse ure).
 
Svojo udeležbo sporočite na mail vsealinic2013@gmail.com in se s tem prijavite na delavnico. 
Svoje prijave sporočite najkasneje do četrtka, 4. februarja. 

Kvalitetno ustvarjena predstava bo gostovala v Klubu Gromka in se umestila v ožji izbor predstav, ki bodo letos gostovale na 4. mednarodnem Ne-festivalu Gledališča zatiranih v Gornjem Gradu. :)