Za MLADE

10. december 2015|Novice|Aktualno|Obvestila

Štipendije, zaposlitve, prostovoljstvo, zdravje, šport in še več...


 
 
     Izobraževanje  
 
 

Znani rezultati za dodelitev Zoisove štipendije za dijake 1. letnikov

Znani so rezultati za dodelitev Zoisove štipendije za dijake 1. letnika srednje šole po prehodu iz osnovne v srednjo šolo. Za dodelitev Zoisove štipendije so morali vlagatelji v tej skupini izkazati izpolnjevanje splošnih pogojev, povprečno oceno vsaj 4,70 v zadnjem razredu osnovne šole in doseči vsaj 2,5 točk za izjemne dosežke.

 
 
 

Štipendijski program Vera Scholarship za dodiplomski študij v ZDA

V okviru programa Vera Scholarship je vsako leto na voljo ena polna štipendija za dijaka iz Slovenije ali Hrvaške. Višina štipendije je odvisna od finančnih zmožnosti dijaka in zagotavlja polno kritje stroškov štiriletnega dodiplomskega študija na DePauw Unviersity v ZDA. Več o štipendiji lahko preberete na spletni strani institucije ali pišete Javnemu skladu RS na naslov EducationUSA centra.

 
 
 
     Delo  
 
 

Priložnost za delo v podjetju Outfit7

Podjetje Outfit7 išče koordinatorja oglaševalskih kampanj. Ponujajo delo na študentsko napotnico z možnostjo redne zaposlitve za nedoločen čas. Rok prijave je 18. 12. 2015!

 
 
 
     Prostovoljstvo  
 
 

Evropska prostovoljna služba v Palermu

PiNA Terminal išče kandidata/-ko za 9-mesečno Evropsko prostovoljno službo za delo z migranti – otroci, mladostniki in odraslimi. Potekala bo med 1. 3. in 30. 11. 2016 v Italiji. Rok za prijavo je 28. 12. 2015.

 
 
 

Evropska prostovoljna služba v Indiji

PiNA Terminal išče kandidata/-ki za EVS v Indiji. V obdobju petih mesecev, od 1. 3.-31. 7. 2016, bodo prostovoljci načrtovali in organizirali javne vrtnarske aktivnosti/delavnice in skrbeli za urbani vrt. Delo bo vključevalo mlade z manj priložnostmi. Rok za prijavo je 20. 12. 2015!

 
 
 
     Zdravje, Šport  
 
 

12. dobrodelni tek in pohod Božičkov

Vabljeni, da se udeležite 12. dobrodelnega teka in pohoda Božičkov, ki bosta potekala 18. 12. ob 18.00 v Tivoliju. Zbrana sredstva iz prijavnin gredo za Rdeče noske klovne zdravnike. Rok prijave je 13. 12. 2015.

 
 
 

Brezplačna športno-rekreativna vadba

Center za univerzitetni šport nudi študentom Univerze v Ljubljani pestro ponudbo brezplačnih športnih programov. Od ponedeljka do četrtka se lahko brezplačno rekreirate in vključite v programe: košarka, odbojka, nogomet, namizni tenis in fitnes.

 
 
 
     Prireditve  
 
 

BEST dnevi tehnike in naravoslovja

BEST Ljubljana že deseto leto zapored organizira dogodek BEST dnevi tehnike in naravoslovja (BDTN), znotraj katerega se bodo odvile številne brezplačne delavnice in predavanja za študente. Dogodek bo potekal med 14. in 17. 12. 2015. Udeležba je brezplačna, število mest pa omejeno!

 
 
 

Vabilo na srečanje med dijaki in študenti

Na Zavodu Nefiks v okviru Kariernih klubov pripravljajo srečanje, kjer bodo študenti nekaterih študijskih smeri predstavljali svoje študije in bodoče poklice. Dogodek bo potekal 14. 12. ob 17.00 v Dijaškem domu Poljane. Rok za prijave je 11. 12. 2015!

 
 
 

Noč kratkih filmov

21. 12. se Slovenija na pobudo Slovenskega filmskega centra že drugič pridružuje mednarodnemu dogodku, ko bodo filmski ustvarjalci in prikazovalci izpostavili pomen kratkih filmov. Noč kratkih filmov postavlja kratko formo v ospredje, ter jo predstavlja kot samostojno stvaritev. Vstop na vse predstave je prost.

 
 
 

Svetovni dan migrantov v znamenju ozaveščevalnih dogodkov

Ob obeležitvi Svetovnega dneva migrantov, 18. 12. 2015, bodo v okviru projekta Vsi smo migranti potekali številni dogodki po vsej Sloveniji, z namenom dviga ozaveščenosti splošne javnosti o pozitivnem doprinosu vključevanja migrantk in migrantov v slovensko družbo. Dogodki bodo potekali po Sloveniji, in sicer med 14. in 20. 12. 2015.

 
 
 

Vabljeni na otvoritev razstave projekta Gledam širše, vidim več 2015

Projekt Gledam širše, vidim več 2015 se bliža koncu. Zadnje dejanje bo na sporedu v sredo, 16. 12. 2015, ob 18.00 z otvoritvijo razstave slik, ki je nastala v okviru projekta. Ob otvoritvi bo čas za zaključne govore, podelitev certifikatov udeležencem/fotografom in druženje ob prigrizkih in pijači. Razstava bo na voljo do 18. 1. 2016 v Kavarni SEM, InfoŠKUC-u in na mestih povezanih z gosti projekta.