MSS novice

1. september 2015|Novice|Aktualno|Obvestila

Predstavitev projekta Za zdravje mladih, delavnice e-Simbioz@, debata pri mladinskem delu, EU strategija za mlade


Predstavitev projekta Za zdravje mladih 

Skupina mladinskih in drugih organizacij smo se namenili v letu 2015 in 2016 posvetiti zdravju mladih. Natančneje: raziskovali in spodbujali bomo zdrav življenjski slog med otroci in mladino. Kako? Spremljajte nas na Facebooku ali spletni strani projekta

Vračajo se delavnice e-Simbioz@, temveč tudi s paketi!

e-Simbioz@ je med poletjem pripravila širok spekter delavnic in paketov, s katerimi zagotavljajo, da ne bo “prav nihče ostal praznih rok”. Ker so ugotovili, da posamezne delavnice njihovim tečajnikom in tečajnicam niso prinesle celotnega spektra znanja, lahko tokrat izberete celostne pakete novih uporabnih znanj. Termini delavnic in druge informacije so na voljo TUKAJ.

Kaj si misliš o EU strategiji za mlade 

Strategija vzpostavlja okvir za Evropsko sodelovanje na področju mladine za obdobje 2010-2018 z namenom (1) zagotavljati več in enake priložnosti za mlade na področju izobraževanja in trga dela in (2) spodbujati mlade k aktivni participaciji v družbi. Vzemi si 15 minut časa in reši anketo ter izkoristi priložnost, da bo tudi tvoje mnenje slišano in upoštevano. Anketa je v angleškem jeziku, do nje pa dostopate TUKAJ.

Debata pri mladinskem delu

Za in proti, zavod za kulturo dialoga vabi mladinske delavce in učiteljice in učitelje na različnih stopnjah izobraževanja, da se udeležijo njihovih 16-urnih seminarjev Debata pri pouku, debatnem klubu ali mladinskem delu. Seminar je namenjen vsem, ki želijo debatne tehnike kot aktivno metodo uporabiti pri svojem delu z mladimi. Več informacij je na voljo TUKAJ

Spoznaj delovanje OZN

Informacijska služba Združenih narodov (UNIS) na Dunaju s ciljem obeleževanja dneva ZN (24. oktober) organizira t. i. Shadowing programme, ki študentom, ki jih zanima delovanje OZN, omogoča vpogled v delovanje organizacije. Shadowing programme podiplomskim študentom omogoča, da en delovni dan spremljajo delo zaposlenega pri OZN. Več informacij in prijavnico najdete TUKAJ.

Obvestila Evropskega mladinskega foruma (YFJ)

Evropski mladinski forum je organizacija, ki smo jo ustanovile mladinske organizacij. Preko svojih organizacij članic YFJ združuje in predstavlja več 10 milijonov mladih iz vse Evrope. Obvestila YFJ vam prinašajo novice o dogajanju na področju mladinskih politik na evropski ravni, napovedi dogodkov YFJ in novice iz organizacij članic Evropskega mladinskega foruma in so dostopna TUKAJ.