Dobimo se pred škucem 17.-26.7.2015

6. julij 2015|Novice|Aktualno|Obvestila

Festival Dobimo se pred Škucem ljubljanskemu občinstvu predstavlja sklop raznolikih kulturnih popoldnevov in večerov, ki so vsi brez vstopnine in se odvijajo na Starem trgu v Ljubljani.


 

Festival Dobimo se pred Škucem ljubljanskemu občinstvu predstavlja sklop raznolikih kulturnih popoldnevov in večerov, ki so vsi brez vstopnine in se odvijajo na Starem trgu v Ljubljani. Festival poteka vedno meseca julija, tokrat že petnajstič zapored. Namen festivala je, da bi s kvalitetnimi kulturno-umetniškimi dogodki dopolnili in popestrili poletno dogajanje v starem mestnem jedru Ljubljane. Zato vsako leto k sodelovanju na Društvu ŠKUC z javnim povabilom povabimo nekatere že priznane, a večinoma še neuveljavljene ustvarjalce, ki premorejo nadarjenost in perspektivo, ter si tako v okviru festivala pridobijo priložnost za predstavitev in promocijo. Pester in obsežen festivalski program bo letos obsegal več kot 30 različnih dogodkov. Festival je namenjen širši javnosti različnih starosti in okusov, torej tako otrokom kot mladini in odraslim, ki imajo različne kulturne afinitete. Obsega predvsem glasbene, literarne, gledališke dogodke, filmski projekciji, razstavi, modne performanse, ustvarjalne delavnice in »Škucevo tržnico«.

 

V letošnji program smo poleg že ustaljenih festivalskih sklopov, kot so Muzika na Starem trgu, Teater v galeriji, Ustvarjalno2 in Poletne ustvarjalnice, vključili tudi dokumentarna filma režiserja Damjana Kozoleta o umetnikih Zori Stančič in Ulayu.

V sklopu Muzika na starem trgu se bodo predstavili še: Parezzago jazz Quartet, Radio mondo, Bas in glas, Metod Banko in TeoColleri, Tadej Vesenjak, Žak Štuhlač, Ida & Other Bears, Ksenija Jus in Katja Stare in All Strings Detached. Z glasbo pa bo povezan tudi kabaret Sex, art & superfood, literarno vizualni večer Nakonektana poezija, zvočni performans Nine Dragičević in koncert ter ustvarjalna delavnica za otroke Smetiščni orkester.

 

V sklopu Teater v galeriji smo vključili dve predstavi za odrasle Divjaček v mestu in Irena! Ali ne morem več!, ter štiri predstave za otroke Pavliha, Cirkuški piknik, Račka in Muca Copatarica.

 

Letošnji festival bo vključeval tudi dvodnevni ustvarjalni delavnici Sitotisk ekspress in Pohištvo iz recikliranega kartona ter še deset enodnevnih ustvarjalnic.

 

Študentje Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil na NTF bodo letos pripravili razstavo

Prihodnost zdaj in modno revijo, ki bo podprta z glasbeno spremljavo.  Druga razstava pa bo predstavila  dela z naslovom Plastenje, mladega portugalskega umetnika Simaa Bessa.

 

V tem pestrem festivalskem programu bo gotovo vsakdo lahko našel vsaj nekaj zanimivega zase.

Ko se ob poletnih večerih ne boste imeli kje ohladiti in sprostiti, se zato ve - Dobimo se pred Škucem.

 

Festival se bo odvijal od petka, 17. julija 2015 do nedelje, 26. julija 2015, vsak dan od 17. ure naprej pred ŠKUCem, na Starem trgu 21 v Ljubljani.  V primeru dežja se bo dogajanje izjemoma preselilo v prostore Galerije Škuc.

 

Vsi dogodki bodo (še vedno) vstopnine prosti!

 

V priponki pripenjamo program festivala.

 

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na info@skuc.org ali 01 430 35 30.

 

Prost vstop nam omogočajo: MOL - Oddelek za kulturo, Turizem Ljubljana, Ministrstvo za kulturo, Urad RS za mladino, JSKD, Naravoslovnotehniške fakultete, Oddelka za tekstilstvo, Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil, Ekologi brez meja, Oblikovalnice, Društvo oblikovalcev Slovenije,  Vertigo, Zavod za oživljanje kulturne podobe starega mestnega jedra, Gulag, Café Kolaž, Mercator, 3 MUHE - pravična trgovina, Center za slovensko književnost, Duropack, Tam tam, L’mit, Potemkinove vasi, Zavod Pink klip, DPG, Slaščičarna pri vodnjaku,  Ciciban, Druga Violina, Dana, Mitol, Biro center, Ciciban in Mumino.

cid:image002.jpg@01D00B1B.EC090120 cid:image003.jpg@01D00B1B.EC090120cid:image004.jpg@01D00B1B.EC090120 

*če ne želite prejemati naših obvestil, nam prosim sporočite. *če ne želite prejemati naših obvestil, nam prosim sporočite.