SLURP festival


Fort Punta Christo, Štinjan, Pula, Croatia


 

 
 

Drage kolegice i kolege,

s velim zadovoljstvom donosimo vijest o prvom izdanju ovogodišnjih Slurp! događanja. Pojedinosti i potankosti pročitajte u dalnjem tekstu.

Samo pozitivno, nikad negativno,

Danijel Sikora
six@pozitivanritam.hrbandcamp.com/6x6

Slurp! Festival
Fort Punta Christo, Štinjan, Pula, Croatia
slurpfestival.comfacebook.com/Slurp.festival

Pozitivan ritam d.o.o.
IX. južna obala 16, HR-10020 Zagreb, Croatia
pozitivanritam.hrfacebook.com/pozitivanritam

***

Ako uzmemo u obzir da korijene vuče iz Sirup Nation festivala započetog 2011. godine, Slurp! ove godine slavi svoj prvi, petogodišnji jubilej. Festival koji ima za cilj predstaviti izbor izvođača iz širokog spektra elektroničke produkcije, u međuvremenu se iz višednevnog događanja transformirao u seriju ljetnih clubbinga promoviranih u zajedničkom konceptu, koji se treću godinu zaredom odvijaju jednom mjesečno kroz sezonu jedinstvene tvrđave Punta Christo u Štinjanu pored Pule.

Slurp! se osim središnjih događanja u ljetnim mjesecima, dokazao kao prepoznatljivi brand koji u Puli biva aktivan i tijekom ostatka kalendarske godine, organizirajući događanja u sklopu tradicionalne novogodišnje Seasplash platforme, i kroz redovite programe u podzemnim tunelima Zerostrasse.

Za razliku od prethodne 2 godine kada su Slurp! otvarali renomirani predstavnici s domaće scene, Petar Dundov i Miss Sunshine, na prvom ovogodišnjem izdanju gostuje mladi, i sve popularniji britanski producent s berlinskom adresom - Dax J.

Lokalnu scenu predstavljat će Disrupted Project u live izdanju te XXL i Innaca kao DJ podrška. Kao gost dolazi i Gars, koji svoju tehniku brusi kao rezident u sve priznatijem zagrebačkom klupskom programu Escape.

Sirup-Rollimg-Stone-001
***

SLURP! vol. 1 w/ DAX J (UK)

20. lipnja @ Fort Punta Christo Štinjan, Pula

Ulaz: 50 kn u pretprodaji / 70 kn na dan

***

DAX J

[Deeply Rooted / Ear To ground / Monnom Black | UK / D]
--> soundcloud.com/daxj
--> facebook.com/pages/Dax-J/108457863056

Dax J - Press 3 - 0600

Londonski DJ i producent Dax J jedan je od rodonačelnika suvremenog moćnog i sirovog techno zvuka. Surađujući s velikim imenima kao što su Mark Broom, Ø [Phase], Truss, Shifted i drugi, definirao je monolitni zvuk koji ovaj pravac čini toliko uzbudljivim! S 15 je godina počeo vrtiti jungle na piratskim radijima, a ti se slomljeni ritmovi i dalje provlače kroz njegove trake. Nakon što se istesao i kroz garage i drum’n’bass beatove, jednog ljeta na Ibizi napokon otkriva techno.

Kao i brojni drugi britanski producenti, dom je našao u Berlinu. Vrhunski audio inženjer, vodi vlastiti studio i vinyl-only etiketu Monnom Black, svjetski čuvenu po cutting edge zvuku! Na novogodišnjem je maratonu u zagrebačkom Sirupu doslovno pomeo floor i doveo plesače u ekstazu, a na tvrđavu Punta Christo 20. lipnja donosi novi val techno energije!

***
d.p

Disrupted Project (Alen Špionjak) je prisutan na sceni već desetak godina, što kroz produkciju, što kroz live nastupe. Svoja prva izdanja je od 2006. godine potpisivao pod pseudonimom Allen Spion prezentirajući melodičniju stranu svoje vizije u to vrijeme. Inspiriran zvukovima pop-syntha osamdesetih i Detroit techna devedesetih nije trebalo puno vremena da potpuno oslobodi i posveti svoju interpretaciju zvuku kojeg potpisuje danas pod Disrupted Project imenom. Izdaje vinile za strane etikete, a s produkcijom i live nastupima ne zastaje. Disrupted Project live je spoj odnosno fuzija raznih stilova i iako uglavnom koristi digitalnu opremu prilikom live nastupa, Alen nije ljubitelj čistih i sintetičkih zvukova. To su uglavnom varijacije prljavih dub techno chordova, reverb padova i one shot vokala pa sve do acid bass linija, berlinskog atmosa i electra.

***
Gars 2

Iako elektroničku glazbu prati preko 15 godina, Gars se tek 2009. odlučuje za nabavku gramofona i miksera. Prve žurke organizirao je isključivo za najbliže prijatelje u prostoriji za probe punk grupe Pasi, čiji je član već skoro 19 godina, a jedan od tih tuluma donio mu je residency u Masa:kru kolektivu u kojem djeluje do 2011. Iste godine suorganizira techno večeri u riječkoj Stereo Dvorani, a 2012. postaje generalni manager i resident DJ kluba Tunel u Rijeci. U isto vijeme se iskušava u produkciji i svojim trakama nalazi dom na Deep Nota, Hazard Minds, LCMTC i Underscore.

Kraj 2012. mu donosi nove izazove u vidu preseljenja u Zagreb gdje nastupa sporadično, ponajviše zbog obaveza prema Pasima, no početkom 2014. postaje dio Escape teama i zajedno sa Hrvatkom (organizatorica Escapea) priređuje pregršt uspješnih evenata u Sirupu.

***
<table width="100%" style="border-collapse:collapse;border-spacing:0;margin-top: