22. literarno-glasbeni festival ŽIVA KNJIŽEVNOST


Literarno – glasbeni festival Živa književnost se bo ponovno razrasel v stari Ljubljani s šelestenjem listov in šumenjem glasbe.


 

 

Literarno – glasbeni festival Živa književnost se bo ponovno razrasel v stari Ljubljani s šelestenjem listov in šumenjem glasbe.

 

V 22. festivalski pomladi bomo razgrnili zanimiv in pester program. Na odru bomo prisluhnili pogovorom in branju domačih avtoric in avtorjev, ki že na začetku literarne poti presenečajo s svojstvenimi poetikami: Jasmin B. Frelih, Muanis Sinanović, Meta Osredkar in Ana Makuc.

 

Tokrat se bodo predstavili švedski in slovenski pesniki in pesnice, ki so se spoprijeli z medsebojnim prevajanjem pesmi: Anna Mattsson, Lina Ekdahl, Johan Christiansson, Alenka Jovanovski, Karlo Hmeljak, Kristina Hočevar in Peter Semolič.

 

Na treh večerih bomo gostili priznane literarne ustvarjalce iz tujine Elisa Biagini (Italija), Joshua Beckman (ZDA) in Alexandre Bergamini (Francija).

 

Ob tem nas bodo podprli glasbenice in glasbeniki raznovrstnih žanrov in pristopov k zvoku Eloganca, Andrej Kopač, Ciniša, Andrej Tomažin, Orkestrada trio, balans, Igor Lumpert in džeZZva.

 

Festival bo potekal med 29. 5. in 5. 6. 2015 na Starem trgu 21 pred Galerijo Škuc.

 

Tudi letos bo otroke v popoldanskem času razveseljeval spremljevalni program O’ živela knjiga. Na njej se bodo otroci lahko sprostili na ustvarjalnih delavnicah in gledaliških predstavah ter razvijali svojo zvedavost in različne spretnosti.

 

Vsi dogodki so za obiskovalce BREZPLAČNI.

V primeru slabega vremena bo program potekal v Galeriji Škuc.

 

V priponki je pripet program festivala in predstavitve avtorjev.

 

Društvo ŠKUC si pridružuje pravico do spremembe programa.

 

www.skuc.org, info@skuc.org

 

Projekt so omogočili:

Javna agencija za knjigo Republike Slovenije, Turizem Ljubljana, Urad RS za mladino, Literature Across Frontiers, Dutch Foundation for Literature, Institut français Charles Nodier, Javni sklad RS za kulturo, Radio Slovenija, program ARS, Ekologi brez meja, Center za slovensko književnost, Oblikovalnice, Društvo oblikovalcev Slovenije,  Mercator,  Hotel Park, Slaščičarna pri vodnjaku, Katakombe konoba, Druga violina, Pravična trgovina 3MUHE, Cafe Open, Biro center, Dana, Ciciban in Cicido.

*če ne želite prejemati naših obvestil, nam prosim sporočite. 

cid:image002.jpg@01D00B1B.EC090120 cid:image003.jpg@01D00B1B.EC090120cid:image004.jpg@01D00B1B.EC090120  cid:image007.jpg@01D031A5.ED0F6B80http://www.projektzagon.si/wp-content/uploads/2014/10/ess.jpg

*če ne želite prejemati naših obvestil, nam prosim sporočite.