Mladinski svet slovenije - novicePrenovljen portal mlad.si

Na Uradu RS za mladino (URSM) so zaključili s projektom prenove portala mlad.si, ki je osrednji portal za mladinski sektor v Sloveniji. S prenovo na Uradu RS za mladino sledijo smernicam na področju informiranja mladih v Sloveniji, ki pripomorejo k boljšemu in hitrejšemu razvoju mladinskega sektorja Slovenije, hkrati pa želijo s tehnično posodobljenim, likovno privlačnim in vsebinsko bogatejšim portalom mladim in vsem, ki se ukvarjajo z mladinskim delom, omogočiti boljše komunikacijske povezave, večjo dostopnost do informacij in dvig motiviranosti za sodelovanje pri ključnih projektih mladinskega sektorja. (vir: sporočilo za javnost URSM)

 

Evropska mladinska nagrada

Inovativni študenti in mladi, stari manj kot 30 let (rojeni po 1. januarju 1985), iz ene od držav članic Sveta Evrope, Belorusije ali Kosova lahko na natečaj za Evropsko mladinsko nagrado prijavijo svoje projekte v šestih kategorijah: 

1. Zdravo življenje: prehrana, zdravstvo 
2. Pametno učenje: izobraževanje, e-spretnosti, odprta znanost 
3. Povezovanje kultur: umetnost, igre, raznolikost 
4. Zeleno: trajnostna energija, mobilnost, urbani razvoj 
5. Aktivno državljanstvo: svobodno novinarstvo, odprta vlada, socialna kohezija 
6. Denar je pomemben: finančna pismenost, zaposlovanje, pametno potrošništvo 

Nominiranci za Evropsko mladinsko nagrado 2015 bodo povabljeni na festival EYA, ki bo potekal v Gradcu v Avstriji od 18. do 20. novembra 2015. Rok za oddajo prijav je 15. julij 2015! Več...

 

Usposabljanje o spletnem komuniciranju v mladinskem delu

Kje: Djakovo, Hrvaška
Kdaj: 12.-19. september 2015
Kaj: Usposabljanje o spletnem komuniciranju v mladinskem delu v organizaciji nevladne organizacije CET platforma. 

Rok prijave: 29. junij 2015.
Več informacij in prijava.

 

Mednarodni filmski festival Kino Otok

Med 3. in 7. junijem 2015 bo v Izoli potekala 11. izdaja mednarodnega filmskega festivala Kino Otok, na katerem bo tokrat bolj samostojno, skorajda kot pravi mali festival, zaživela tudi Podmornica – Otok za mularijo. Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema s svojim programskim konceptom temelji na pristnem in poglobljenem filmskem dialogu med vsemi udeleženci festivala, tako bodo letos v Izoli predstavili pester nabor filmov in avtorjev. Več informacij o festivalu in programu je na voljo tukaj. Vabljeni!