e-NAMIG


Izobraževanja, delo, natečaji, prireditve za mlade.


 

A veš

 

Mentorsko povezujemo Slovenijo

Namen akcije je dvigniti ozaveščenost o pomenu mentorstva in spodbujati k medgeneracijskemu sodelovanju. Mladim med 15. in 30. letom starosti omogočajo dostop do starejših, izkušenejših posameznikov, ki postanejo njihovi mentorji. Vabljeni k sodelovanju!

 

#Hashtag, nova pogovorna oddaja: Evropska mladina razpravlja o svoji prihodnosti

V ponedeljek, 25. maja, ob 16. uri bodo pričeli predvajati prvi pravi evropski “hard talk” TV za mlade. #Hashtag, nova mesečna oddaja, bo potekala v živo in bo skozi živahno in interaktivna razpravo z mladimi iz cele Evrope, iskala rešitve in odgovore na vprašanja, ki mlade najbolj težijo.

 

Poziv k sodelovanju na NEXTIVALU 2015!

Zavod Bob vabi mlade, (ne)organizirane skupine, društva, mladinske organizacije k sodelovanju na NEXTIVALU 2015. Izmenjajte svoje izkušnje in znanja z drugimi! Rok prijave je 24. 5. 2015.

 

DrogArt zbira vreče za sedenje za “Chillout kotiček”

Se vam že nekaj časa nabira prah na vaši vreči za sedenje in ne veste kaj z njo? Podarite jo DrogArtu in jim pomagajte pri pripravi “chillout” kotička, ki bo namenjen počitku in različnim delavnicam o škodljivih posledicah uporabe drog in alkohola med mladimi.

 

 

 

Razpis nagrade za mlade prevajalce esAsi

Na razpisu lahko sodelujejo mladi, stari med 18 in 30 let, in sicer s prevodom zgodbe “Mur” iz španščine v slovenski jezik. Rok za oddajo je 1. 10. 2015!

 

Javni razpis štipendije Ustanove Tarasa Kermaunerja

Ustanova Tarasa Kermaunerja razpisuje enoletno štipendijo v višini 3.000 evrov za mladega raziskovalca(-ko) slovenske dramatike. Rok za prijavo je 5. 6. 2015.

 

Javni razpis za dodelitev delovnih štipendij za področje ilustracije in fotografije 2015

Na razpis se lahko prijavijo avtorji, ki se ukvarjajo z likovno umetnostjo na področju ilustracije in fotografije in vsak avtor, ki je (so)avtor najmanj ene ilustrirane ali s fotografijami opremljene monografije, ki jo je registriral COBISS. Rok je 22. 5. 2015.

 

S tolarjem do diplome 2015

Fundacija Študentski tolar objavlja poziv, namenjen študentom ŠOU v Ljubljani, ki so se zaradi različnih dogodkov znašli v stiski. Program omogoča dve obliki brezplačne pomoči: lektoriranje diplomske ali magistrske naloge (za prvih 100) ter tisk (za prvih 300).

 

 

Delo


Natečaj idej@Proxima Ventures

Si ustvarjalen entuziast z inovativno idejo, ki jo želiš uresničiti? Potrebuješ dodaten zagon in resurse? PROXIMA ti ponuja 3 mesečno plačano pripravništvo v starem mestnem jedru Ljubljane. Zadnji dan za prijavo je 25. 6. 2015!

 

Veleposlaništvo ZDA v Sloveniji išče specialista za digitalne medije

Veleposlaništvo ZDA v Sloveniji s sedežem v Ljubljani išče specialista, ki bo pokrival področje digitalnih medijev. Prijave sprejemajo do vključno 29. 5. 2015.

 

Zaposlitve v podjetju Halcom

Podjetje Halcom.si nudi možnost zaposlitve za področje dela: prodajni skrbnik, razvojni inženir in projektni vodja.

 

Elektro Ljubljana d. d. zaposli strokovna sodelavca

Elektro Ljubljana d. d. za določen čas, obdobje 12 mesecev, z možnostjo podaljšanja delovnega razmerja, zaposli dva strokovna sodelavca, za področje elektrotehnike, elektronike oz. telekomunikacij.

 

Bom-bon.si išče sodelavce

Nove sodelavce iščejo s področja administracije, spletnih dodelav, kreativnosti in prodaje storitev. Rok prijave je 24. 5. 2015.

 

 

 

Natečaj za razglednice z motivom koles in kolesarjenja

Namen natečaja za razglednice z motivom koles in kolesarjenja je opozoriti na pomembnost trajnostne mobilnosti. Izbrani motiv bo natisnjen v Centru grafičnih umetnosti z navedenim avtorstvom, razglednico pa bo možno tudi kupiti. Rok oddaje izdelkov je 20. 6. do 10.00.

 

Sodeluj v kreativni igri “Rokavice gor”!

Ustvari unikaten vzorec rokavic in s tem pomagaj družbeno odgovornemu projektu ter se poteguj za nagrado! Rok za sodelovanje je 28. 5. 2015.

 

#HeroesWeLove Instagram natečaj

Deli svoja srečanja s heroji in sodeluj na Instagram natečaju! Zmagovalec bo prejel denarno nagrado v vsoti 250 EUR, drugo uvrščeni pa nagrado v vrednosti 150 EUR. Rok za sodelovanje je 30. 11. 2016.

 

Objavljen mladinski natečaj Plural+ za videe na temo migracij, raznolikosti in socialne vključenosti

Natečaj vabi mlade, stare med 9 in 25 let, k sodelovanju z videoposnetki, s katerimi bodo predstavili ključne izzive in priložnosti na področju socialne vključenosti in kohezije, integracije migrantov, spoštovanja identitete, raznolikosti in človekovih pravic. Rok je 15. 6. 2015!

 

 

 

22. literarno-glasbeni festival Živa književnost

Literarno – glasbeni festival Živa književnost se bo ponovno razrasel v stari Ljubljani s šelestenjem listov in šumenjem glasbe. Festival bo potekal med 29. 5. in 5. 6. 2015 na Starem trgu 21 pred Galerijo Škuc.

 

Vabilo na artkusijo z Adelo Železnik

Na zadnji Artkusiji v tej sezoni bo gostja Adela Železnik – kustosinja in muzejska svetovalka za izobraževalne programe v Moderni galeriji. Pogovor bo potekal 25. 5. 2015 ob 19.00.

 

Prijavite se na InVisibleCities delavnice in soustvarite festival urbane multimedije

V okviru InVisibleCities, prvega mednarodnega festivala urbane multimedije, ki bo od 3. do 7. 7. 2015 v Italiji so na voljo različne delavnice. Z udeležbo na delavnici lahko postanete aktivni del festivala. Rok za prijavo je 25. 5. 2015!

 

Vodnikova domačija Šiška: napovednik dogodkov

Vodnikova domačija Šiška v mesecu maju ponuja številne dogodke. Od torka do petka med 10.00 in 18.00 pa je na voljo tudi knjižnica pod krošnjami.

 

Antropološki filmski festival otrok in mladih

Antropološki filmski festival otrok in mladih je neodvisen, nekomercionalen festival, ki prikazuje kratke dokumentarne, igrane, in animirane filme o otrocih in mladih. Teme so prepletene s konfliktnimi in navdihujočimi zgodbami.

 

PRedigra: Recept za uspeh OdPRte kuhne

Vas zanima kaj se kuha v zaodrju Odprte kuhne? Izvedeli boste v četrtek, 28. 5. 2015, ob 17.00, kjer boste dobili odgovore na vsa vprašanja v zvezi z Odprto kuhno.

 

Bukvarnica na trati

Bukvarnica na trati je projekt ŠOU v Ljubljani, katerega osnovni namen je spodbujanje bralne kulture med študentsko populacijo. Študenti ste vabljeni, da se bralnemu projektu pridružite 25. in 26. 5 v Rožni dolini, 27. in 28. 5. pa na Kardeljevi ploščadi.

 

Brezplačne delavnice Popotniškega novinarstva

Serija brezplačnih delavnic Popotniškega novinarstva je namenjena mladim, njihov cilj pa je razumeti medijski prostor ter prebuditi kritičnost pri objavljanju in deljenju objav. Delavnice bodo potekale po vsej Sloveniji od 25. 5. do 15. 10. 2015.

 

Okrogla miza: Aktivna participacija v kulturi

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti organizira v okviru Tedna ljubiteljske kulture okroglo mizo pod naslovom “Aktivna participacija v kulturi”. Dogodek bo potekal 21. 5. 2015 ob 17. uri v Cankarjevem domu.

 

Festival Chelsea Fringe v Ljubljani!

Festival Chelsea Fringe bo letos potekal tudi v Ljubljani med 16. 5. in 7. 6. 2015. Značilnosti festivala so brezplačni in ne tekmovalni dogodki za vse, druženje obiskovalcev, ozaveščanje o pomenu javnega prostora in zelenih površin v mestu.

 

Prijave za delegate in novinarsko ekipo so odprte!

Druptvo MEOS letos ponovno organizira simulacijo Združenih narodov – SiMUN, ki bo potekala v Ljubljani, od 22. do 26. 9. 2015. Odprte so prijave za sodelovanje v krizni ekipi, za delegate Varnostnega sveta, Sveta za človekove pravice in Afriške unije ter za člane novinarske ekipe. Prvi rok prijav je 31. 5. 2015!

 

Vabilo na mreženje z Dejanom Roljičem

V četrtek, 28. 5. 2015, ob 19.00 Zavod Ypsilon prireja mreženje z uspešnim poslovnežem in direktorjem ABC Acceleratorja – Dejanom Roljičem.