NAPOVEDNIK DVORANE GUSTAF (20.5.-23.5.)

DRUŠTVO ZA KULTURNE DEJAVNOSTI
ALTERNATIVNA GLASBENA DELAVNICA GUSTAF
MARIBOR
Ob železnici 16      2000 Maribor          Slovenija
Davčna št.: 11453419

---

sreda / maj 20 / 2015 / 19:00
MLADE RIME MB#15
Berejo:
ALEKSANDRA JELUŠIČ
SANJIN JAŠAR
Pesniški gost:
ANDREJ BRVAR
V Mariboru je do leta 1989 služboval kot lektor v Mariborski knjižnici, nato kot urednik za izvirno leposlovje in humanistiko pri Založbi Obzorja, po izgubi njene samostojnosti oziroma stečaju se je leta 2002 skupaj z zbirko Zbrana dela slovenskih pesnikov in pisateljev preselil v uredništvo študentske založbe Litera. Brvarju so 7.februarja 2015 podelili Prešernovo nagrado za življenjsko delo.
 
Pesniške zbirke:
Sikanica, Založba Obzorja, 1969
Kdo je ubil Holoferna, Založba Obzorja, 1973
Skupaj (soavtor), Založba Obzorja, 1973
Pesmi, samozaložba, 1975
Osemnajst pesmi plus dodatek, Mladinska knjiga, 1979
Pesnitev o tem, kako je nastajala neka pesniška zbirka, Državna založba Slovenije, 1981
Skrčka čez palico (izbor), Cankarjeva založba, 1984
Domača naloga (za mladino), Partizanska knjiga, 1985
Mala odiseja (za mladino), Partizanska knjiga, 1988
Zimska romanca (za mladino), Partizanska knjiga, 1988
Pesnitve in pesmi, Založba Obzorja, 1990
Popoldan, Cankarjeva založba, 1996
Naplavine, Študentska založba (zbirka Beletrina), 2004
Retrospektiva (izbor), Mladinska knjiga (zbirka Kondor), 2007
 

FB DOGODEK

---

petek / maj 22 / 2015 / 22:00
IVA NOVA - RUSKA DUŠA S PUNK PLESNIMI RITMI
Iva Nova (RU)
Etno bend samih energičnih deklet iz St. Petersburga - čutna mešanica slovanske duše, pomešane z džezom, folkom, punkom in drugimi glasbenimi zvrstmi! 

Štiri članice ruskega folk rock benda Iva Nova pri ustvarjanju navdihuje slovanska ljudska glasba, ki ji dodajajo svoj čar, lahko bi rekli tudi malce bolj divji pristop. Ne pričakujte ruskih ljudskih pesmi, saj te dame igrajo hard in punk rock. Njihov izrazje dekliški in igriv, obenem pa poln ženskosti in ponosa. Ko harmonikašica zaigra na svojo harmoniko, vam v spomin prikliče tradicionalno rusko dušo. Potem ena od vokalistk prime v roke svojo električno kitaro in ste v urbanem vzdušju sredi velikega mesta.
Skupina Iva Nova je bila ustanovljena leta 2002 v St. Petersburgu in je šele leta 2004, po izdaji debitantskega albuma, prvič nastopila v zahodni Evropi. Od takrat so neprestano na turneji in nastopajo po številnih festivalih in klubih po različnih državah. Poleg besedil v ruskem jeziku predstavljajo tudi pesmi po ukrajinsko, bolgarsko in gruzijsko. Raziskujejo neomejeno etnografsko dediščino in ekperimentirajo v številnih drugih glasbenih slogih. Njihov nastop v živo obljublja barvito mešanico liričnih pesmi in z energijo nabitih plesnih punk ritmov - pravo glasbeno anarhijo.
Članice:
Ekatarina Fedorova - bobni, tolkala
Anastasia Postnikova - vokal, klaviature, tolkala
Natalia Potapenko - harmonika
Galina Kiseleva - bas kitara
Koncert v Mariboru je prvi in edini nastop skupine Iva Nova v Sloveniji. Ne zamudite!
Povezave:
Koncert organiziramo v sodelovanju z radiem MARŠ.
Prodaja vstopnic:
- predprodaja: 4€
- na dan koncerta: 7€
Prodaja na spletu:
 

FB DOGODEK

sobota / maj 23 / 2015 / 23:00
DECONSTRUCT 5 // UNDERGROUND TECHNO EVENT W/ GABEEN
V Slovenijo namreč prvič prihaja edEn najmočnejših predstavnikov underground tehna pri naših severovzhodnih sosedih - GABEEN. Njegov nesporni talent je že leta 2010 odkril ata Dave Clarke, ki je Gabeenov komad zasukal v svoji oddaji "White noise". Od takrat je za našega gosta šlo vse samo še navzgor. Njegovi komadi so našli svoje mesto v setih najbolj cenjenih glasbosukov na planetu: poleg Dave Clarka so jih vrteli še Heiko Laux, Lucy, Xhin, Speedy J, Inigo Kennedy, A.Paul, Vegim, Gayle San, Industrialyzer, Gary Beck, Lars Klein, Tommy Four Seven, Submerge itd. Imena, ki potrjujejo njegovo kvaliteto in ga že nekaj časa uvrščajo v sam vrh tehno produkcije. Njegove izdaje (ki jih je v le 6 letih nanizal preko 300), so izšle na založbah, kot so Naked Lunch, Nachtstrom Schallplatten, Ketra in Naughty Pills, če jih naštejemo le nekaj. Vse zgoraj napisano, nam zagotavlja, da bo Gabeen pripravil set trdnih tehnoidnih butalic energičnega ropotanja in odpiljenih zvokov.

Warm up bo pripadel mlademu, perspektivnemu makedonskemu producentu - Bojanu Georgievskemu. Njegov izjemen potencial, ki se kaže tako v produkciji kot tudi v izboru komadov in njihovi prezentaciji, nam dokazuje, da tudi balkan strumno stopa ob boku svetovnih tehno velesil.

Iz Berlina se na mariborska plesišča po dolgem času vrača domačin Mak, ki svojo ljubezen do vinilk kaže z neodstopanjem od uporabe gramofonov in ga žge izključno na ta audiofilski inštrument. Pričakujemo lahko mešanico frišnih Berlinskih streljačin in starejšega klasičnega tehna.

Konec bo znova pripadel mariborskemu glasbosuku, ki strumno stopa po darkersih stranpoteh industrijskih muzičkih ruševin. Dinamične koračnice s temačnimi soundi bodo v jutranjih urah tresle tla trenutno najboljšega placa za tehno v Mariboru.
// GABEEN
Naked Lunch, Nachtstrom Schallplatten / HUNGARY
// MARKO LÜK
Deconstruct, Destruktura / SLOVENIA
// MAK
Zavod Kru / GERMANY
// BOJAN GEORGIEVSKI
Deconstruct / MACEDONIA