Za MLADE

23. april 2015|Novice|Aktualno|Obvestila

prireditve, natečaji, prostovoljsto, delo, izobraževanje in še več....


A veš


Pridruži se prvemu spletnemu posvetovanju Wikiprogress

Te zanima oblikovanje prihodnosti mladih? Podaj svoje mnenje prek spletnega posvetovanja Wikiprogress do 6. 5. 2015!

 

Pridruži se projektu LIVADA

Imaš idejo? Želiš kreativno preživeti prosti čas? Pridruži se mladi ekipi in oblikuj Ljubljano po svoji meri s sodelovanjem pri projektu oblikovanja javnih površin z mladimi. Rok za prijavo je 25. 4. 2015.

 

Razpis za izbiro mladinskega delegata pri Organizaciji združenih narodov

Mladinski svet Slovenije (MSS) objavlja razpis za izbor mladinskega delegata pri Organizaciji Združenih narodov, s katerim želijo mladim omogočiti, da prispevajo svoje poglede v razpravah, ki pokrivajo področje mladih na mednarodni ravni. Rok prijave je 15. 5. 2015.

 

Noč knjige 2015

Noč knjige, 23. 4. 2015, bo letos drugič zapored zaživela ob mednarodnem dnevu knjige. Gre za mednarodni dogodek, ki podpira in slavi knjigo in branje kot temeljne gradnike zdrave družbe, nagovarja vse generacije bralcev in spodbuja dvig bralne kulture, domišljije in znanja v družbi.

 

 


Poletna šola

Fakulteta za računalništvo in informatiko tudi v letošnjem letu organizira Poletno šolo FRI – delavnice iz področja računalništva in informatike za osnovnošolce, srednješolce in študente. Rok za prijavo je 3. 6. 2015.

 

Štipendije za doktorski študij na danski Univerzi Aarhus

Univerza Aarhus na Danskem razpisuje dve štipendiji za 3-letni doktorski študij v okviru študijskega programa okoljskih znanosti za obdobje od avgusta 2015 do julija 2018. Rok za prijavo je 1. 5. 2015.

 

Individualne štipendije za raziskovalce na evropskih univerzah

Karierni centri Univerze v Ljubljani so objavili ponudbe institucij (večinoma univerz), ki so se odločile, da bodo podprle tuje raziskovalce, ki se želijo pri njih zaposliti prek sheme MSCA IF, za odboje 12-24 ali 24-36 mesecev. Rok prijave je 10. 9. 2015.

 

Poziv k udeležbi – International Democracy Summer School “Europe 2.0 – with whom?”

Mednarodna poletna šola bo potekala med 1. 7. in 5. 7. 2015 v Barceloni. Namenjena je mladim med 18. in 30. let, rdeča nit pa bo spodbujanje participatororne demokracije med mladimi. Rok prijave je 10. 5. 2015.

 

Javni razpis za financiranje štipendij za dodiplomske študije v tujini za področje umetnosti, filma in kulturne dediščine

Ministrstvo za kulturo je objavilo javni razpis za financiranje štipendij za dodiplomske študije v tujini za področje umetnosti, filma in kulturne dediščine. Rok prijave na razpis je 18. 5. 2015.

 

 

Delo

 

Študentska vadba išče nove sodelavce

Ekipa Študentske vadbe potrebuje nekaj novih kadrov za razširitev svojega dela na področjih FB manager/tržnik, urednik spletne strani ter programer in designer spletnih strani. Rok prijave je 29. 4. 2015.

 

IDEARNA išče izkušenega digitalnega oblikovalca/-ko ter naprednega PHP razvijalca

IDEARNA išče izkušenega digitalnega oblikovalca/-ko ter naprednega PHP razvijalca. Če te zanima, te vabijo, da jim pošlješ svoj portfolijo.

 

Prosto delovno mesto – Tehnolog storitvenega centra za poslovno informacijski sistem

Datalb SI za nedoločen čas zaposli Tehnologa storitvenega centra za poslovno informacijski sistem PANTHEON za področje kmetijstva. Pogoji za zasedbo delovnega mesta so enoletne izkušnje na enakih ali primerljivih delih.

 

Prosto delovno mesto: Strokovni sodelavec v programu – Zavod Pelikan

Zavod Pelikan – Karitas objavlja razpis za prosto delovno mesto »strokovni sodelavec v programu pomoči in celodnevnega bivanja za zasvojene – “Pelikan” (m/ž). Naloge med drugim zajemajo organizacijo in izvajanje zaposlitvene dejavnosti, prostoročnih dejavnosti in dnevnih aktivnosti. Rok prijave je 23. 4. 2015.

 

 

 

Nagrada HORIZON – materiali za čist zrak

Evropska komisija ponuja izziv in nagrado HORIZON v višini 3 milijonov evrov za ekipo ali posameznika, ki bo razvil/-a najboljši material za zmanjšanje koncentracije trdnih delcev v urbanih območjih. Rok oddaje predlogov je 23. 1. 2018!

 

Outfit7 s poletno delavnico išče nove talente

Vsi, ki vas zanima razvoj iger, se lahko prijavite na strokovno delavnico Summer Camp, ki jo med 3. in 17. 7. 2015 organizira Ekipa2, hčerinsko podjetje Outfit7 – vsem poznano po blagovni znamki Talking Tom. Rok prijave je 25. 5. 2015.

 

 

 

Usposabljanje za prostovoljce za delo s slepimi in slabovidnimi otroki

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije vabi na usposabljanje za prostovoljce za delo s slepimi in slabovidnimi otroki. Usposabljanje bo potekalo 25. 4. 2015 od 9.30 do 18.00.

 

 


Prvomajske počitnice z Mladimi zmaji

V Javnem zavodu Mladi zmaji med prvomajskimi počitnicami ponovno organizirajo kulturne in športne aktivnosti za mlade Ljubljančane, stare med 10 in 18 let. Na aktivnosti, ki bodo potekale med 28. in 30. 4. 2015, se je potrebno predhodno prijaviti.

                                                           

Najstniki na tveganja družabnih medijev gledajo drugače kot odrasli

Ugotovitve kažejo, da najstniki uporabljajo drugačen model ravnanja glede tveganj in nevarnosti na spletu kot odrasli. Najprej tvegajo, šele nato pa ocenijo posledice svojih dejanj in poiščejo pomoč.

 

 


Študentsko organiziranje od leta ’68 do danes

23. 4. 2015 bo ob 19.00 potekala okrogla miza, na kateri se bodo ob 25. obletnici Študentske organizacije Univerze v Ljubljani spraševali o vlogi in pomenu študentskega organiziranja po osamosvojitvi in ga primerjali s stanjem v Jugoslaviji.

 

Predavanje arhitekta in slikarja Willa Alsopa

Na oddelku za krajinsko arhitekturo Biotehniške fakultete bo v četrtek, 28. 5. 2015, ob 11.00 potekalo predavanje britanskega arhitekta in slikarja Willa Alsopa, katerega arhitekturno delo obsega vsa področja.

 

Univerza gre na trg – Elevator Pitch festival

Festival bo potekal 21. 5. 2015 od 10.00 do 14.00 na Kongresnem trgu. Na njem boste imeli priložnost, da se seznanite s tem, kako se lahko predstavite delodajalcem na drugačen, inovativen način. S sprejemanjem prijav bodo pričeli v ponedeljek, 4. 5. 2015, ob 20.00.

 

Prihaja letošnji TEDxUniversity of Ljubljana

TEDxUL bo potekal 14. 5. 2015, svoj vztrajnostni moment pa bo na dogodku z vami delilo osem govorcev, aktivnih študentov oziroma diplomantov Univerze v Ljubljani, ki bodo predstavili svoje zanimive zgodbe. Prijave se odprejo 3. 5. 2015!

 

Leposlovni feministični bralni krožek

Tokratni bralni krožek bo potekal 6. 5. 2015 ob 19.00 v prostorih Škratove čitalnice. Na bralnem seznamu je roman Najbolj modre oči avtorice Toni Morrison.

 

Sončni torki za mlade – izdelovanje unikatnih okvirjev

Na ustvarjalni delavnici, ki bo potekala 5. 5. 2015 od 17.00 do 20.00, boste izdelovali raznovrstne in unikatne okvirje za risbe, slike ali fotografije. Delavnica je brezplačna, potrebne pa so predhodne prijave,

 

Teden Evrope – okusi EU

Teden Evrope bo letos potekal med 4. in 9. 5. 2015, na njem pa se bodo zvrstile številne dejavnosti, katerih rdeča nit bo hrana. Na dejavnosti, ki so sicer brezplačne, se je potrebno predhodno prijaviti.

 

Vabljeni na Open Way, največjo odprtokodno konferenco v Sloveniji

Največja neprofitna odprtokodna konferenca v Sloveniji “Open Way” bo potekala 24. 4. 2015 v Novem mestu. Nastopilo bo 14 gostujočih predavateljev, udeleženci pa se boste lahko udeležili delavnic in pridobili nove veščine izdelovanja projektov.

 

Predavanje: “Interest and Identity. Finnish experiences of European integration”

Predavanje bo potekalo v četrtek, 23. 4. 2015, ob 10.00 na Fakulteti za družbene vede. Prijave niso potrebne.