e-NAMIG

15. april 2015|Novice

Delavnice, natečaji, razstave, dialogi in še več....


A veš


Vabilo: EU dialog s komisarko Violeto Bulc

Mladinski svet Slovenije, Mladinska mreža MaMa in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji organizirajo strateški dialog z evropsko komisarko, mag. Violeto Bulc. Dogodek bo potekal 8. 5. 2015 ob 16. uri v Kinu Šiška.

 

Poletna šola “Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije”

Pridruži se na brezplačni poletni šoli ‘Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije’ (ang. Cities of the Future through Service Innovation), ki bo potekala med 12. in 22. 7. 2015 v Ljubljani – Zeleni prestolnici Evrope 2016. Prijave zbirajo do vključno 15. 5. 2015

 

Platforma HousingAnywhere.com

Za študente, ki se odpravljate na študijsko izmenjavo ali prakso v tujino in bi za obdobje v tujini želeli oddati svojo sobo, je brezplačno na voljo uporaba platforme HousingAnywhere.com.

 

 

 

Izboljševanje študijskih procesov z metodologijo Appreciative Inquiry

Univerza v Ljubljani v okviru projekta Kakovost Univerza v Ljubljani (KUL) prireja delavnico z naslovom Izboljševanje študijskih procesov z metodologijo Appreciative Inquiry, ki bo potekala 22. aprila 2015 na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo (UL FGG). Rok prijave je 17. 4. 2015!

 

Program “MATILDA European Master in Women’s and Gender History”

Program je namenjen študentom, ki želijo razviti strokovno znanje na področju ženske in spolne zgodovine, kot tudi evropske zgodovine ter so prav tako zainteresirani za medkluturno izmenjavo. Rok prijave je 4. 5. 2015.

 

Vabilo na dogodek “Priložnosti za mobilnost raziskovalcev”

V petek, 17. aprila 2015, bo od 9. ure dalje potekal dogodek za mobilnost raziskovalcev na rektoratu Univerze v Ljubljani. Dogodek je brezplačen, potrebna je predhodna prijava.

 

 

Delo


Prosta delovna mesta

Na spletni strani Kariernih centrov Univerze v Ljubljani je objavljenih več prostih delovnih mest – študentska dela, pripravništva in redne zaposlitve.

 

 

 

Odprte prijave za Innsbruck Film Campus

Aktualni natečaj Innsbruck Film Campus, ki ga organizira Mednarodni filmski festival v Innsbrucku, vabi k prijavi filmske ustvarjalce, stare med 20 in 35 let. Mladi talenti z izkušnjami na področju filma, ki prihajajo iz Avstrije, Južne Tirolske, pokrajine Trento in Slovenije so vabljeni, da do 27. aprila 2015 pošljejo svoje prijave.

 

Deli svoje EVS izkušnje in zmagaj!

Posnemi 60 sekundni video o svojih izkušnjah z EVS prostovoljstvom in zadeni izlet v Grčijo ali na Ciper za dve osebi! Rok prijave je 15. 5. 2015!

 

 

 

Okrogla miza: Človekove pravice in položaj mladih

Mladinski svet Slovenije, v sodelovanju s prvim mladinskim delegatom Slovenije pri OZN Miho Pongracem, vabi na okroglo mizo z naslovom “Človekove pravice in položaj mladih”, ki bo potekala v četrtek, 23. 4. 2015, na Fakulteti za družbene vede.

 

Okrogla miza: PR in novinarstvo z roko v roki

Za vse,ki vas zanima, kako gresta PR in novinarstvo z roko v roki (če sploh), se lahko pridružite na okrogli mizi, ki bo potekala 22. 4. 2015 ob 17. uri na Fakulteti za družbene vede.

 

Predavanje in delavnica: Moč začasne rabe

Mreža za prostor vabi na predavanje in delavnico Moč začasne rabe, ki bosta potekali 15. in 16. 4. 2015.

 

Izmenjevalnica #22

V petek, 17. 4. 2015, bo na Rdečem križu Ljubljana potekala že 22. Izmenjevalnica – dogodek menjave, na katerem lahko hrano, oblačila ali čistila zamenjate za rabljene oblačila in predmete.

 

ALTERNATIVE: Platforma alternativne ekonomije

Gibanje za dostojno delo in socialno družbo je združilo moči s kavarno Pritličje v njihovih že uveljavljenih predavanjih ALTERNATIVE. Tokrat o platformah alternativne ekonomije skozi prizmo Centra alternativne in avtonomne produkcije ter projekta Tkalka v sredo, 15. aprila, ob 19.00 v lokalu Pritličje!