Mednarodna mladinska izmenjava Eco heART

1. april 2015|Novice|Aktualno|Obvestila

Klub mariborskih študentov organizira mednarodno mladinsko izmenjavo Eco heART, za katero išče udeležence.


Bodi ustvarjalen!

Maribor, 31. marec 2015 – Klub mariborskih študentov vabi, da se pridružite mednarodni

mladinski izmenjavi »Eco heART«.

 

Klub mariborskih študentov prireja mednarodno mladinsko izmenjavo »Eco heART«, podprto s strani Erasmus+ oziroma MOVIT-a. Projekt bo potekal med 17. in 23. aprilom 2015, ko se bo 33 mladih iz 6 različnih držav zbralo v Mariboru in skupaj soustvarilo medkulturno mladinsko izmenjavo.

Tema mladinske izmenjave je ekologija v povezavi z umetnostjo. Uporabile se bodo alternativne tehnike recikliranja in ponovne uporabe za ustvarjanje eco-art instalacij, ki bodo dale estetsko-participatorno vrednost lokalnemu okolju. Delavnico bo vodila hrvaška mentorica Emina Mučići. Izdelki bodo prav tako razstavljeni za širšo javnost.

Za mladinsko izmenjavo je še odprtih 5 mest, prijavite se lahko do 5. aprila 2015. Posamezniki bodo imeli krito nastanitev, prevoze in hrano za cel teden. Za več vprašanj, celotedenski urnik ali prijavo pišite na jerneja.decar@klub-kms.si.

Pri prijavi navedite: ime, priimek, naslov, telefonsko, leto rojstva ter prav tako priložite motivacijsko pismo.

Čuj ti, recikliraj in ponovno uporabi!

V okviru mladinske izmenjave bo potekala tudi eco-art delavnica, za katero lahko prispevate izdelke za recikliranje, ki bodo uporabljeni na sami delavnici. Zbiranje odsluženih izdelkov poteka v času uradnih ur na Društvu KMŠ v Tyrševi ulici 3 (ponedeljek med 10:00 in 14:00, torek med 10:00 in 14:00 ter petek med 14:00 in 16:00) vse do 16. aprila.

Zelo preprosto je smeti spremeniti v pravi zaklad. Preden nekaj zavržete, se vprašajte, ali vam ta predmet lahko koristi kje drugje ali pa pride prav komu drugemu.

Pomagajte pri recikliranju odsluženih izdelkov, reciklirajte: stare žarnice, svetilke, luči, okrasne luči, luči za novoletno jelko, sponke za papir, kuverte, krepapir, časopis, plastenke, plastične vrečke, vrečke za kavo, plastične zamaške, kartonaste škatle od jajčk, pločevinke, konzerve, zamaške steklenic (pivskih, za vlaganje, ...), plutovinaste zamaške, stare CD-je, radio kasete in VHS kasete, kuhinjske gumice, gobice, okrasne morske školjke, papirnate prtičke-serviete, rolice papirnatih brisač, wc rolice, cvetlične lončke, prejice, volno, žice, vrvi, klupice za perilo, gumbe ...

Za več informacij in redno obveščanje o dogodkih si oglejte njihovo spletno stran www.klub-
kms.si
ali dogajanje spremljajte na njihovi facebook strani KMŠ – Klub Mariborskih Študentov.

Projekt so omogočili: Študentska organizacija Slovenije in Zveza ŠKIS
 


KONTAKTI:

Pija Car
Predsednica Kluba mariborskih študentov
pija.car@klub-kms.si
040 820 891

Janja Ferenc
Vodja sekcije za odnose z javnostmi Kluba mariborskih študentov
janja.ferenc@klub-kms.si
040 459 387

Jerneja Dečar
Vodja projekta »Winter is coming – Know the game 2«
jerneja.decar@klub-kms.si
031 798 658