EURODESK novice za mlade


Pridruži se projektu za mlade novinarje, prelistaj Eurodesk informator, fotografski natečaji, poročila..


PRIDRUŽI SE PROJEKTU ZA MLADE NOVINARJE!
Si star od 18 do 30 let? Te zanima novinarstvo, predvsem spletno novinarstvo? Bi rad drugim mladim predstavljal prispevke o temah pomembnih za njih? Bi rad dobil praktične izkušnje in objave?
Prijavi se na Eurodeskov projekt za mlade novinarje! Čakajo te usposabljanje, praktične vaje, objave na Evropskem mladinskem portalu, priročnik za mlade novinarje, možnost udeležbe na mednarodnem
usposabljanju za mlade novinarje in še več.
VEČ
Rok za prijavo je 25. marec 2015!
Razpis in prijavnica


IZŠLA JE PRVA LETOŠNJA ŠTEVILKA EURODESK INFORMATORJA
Predstavljamo vam prvo letošnjo številko Eurodesk informatorja, namenjeno pregledu ključnih dogodkov v letu 2015, povezanih z mladimi: predstavljamo načrtovane aktivnosti Eurodeska, usmeritve nacionalne agencije programa Erasmus+, področje mladina, načrtovane dogodke v okviru Evropskega tedna mladih, letošnji prestolnici kulture in prestolnico mladih, prednostne naloge aktualnega Latvijskega predsedovanja, Evropsko leto razvoja ...
Informator lahko prelistate tukaj.


NOVICE

Zavod Voluntariat vabi na predstavitev mednarodnih prostovoljskih programov
Zavod Voluntariat v torek, 17. marca 2015, pripravlja predstavitev mednarodnih prostovoljskih programov 2015 v okviru dogodka "Odkrij svet kot prostovoljec". Na dogodku bodo prostovoljci iz prve roke predstavili svoje izkušnje, ki so jih pridobili v letu 2014, ekipa Zavoda Voluntariat pa bo natančno obrazložila, kako se na predstavljene projekte lahko prijavite.
VEČ

Fotografski natečaj ErasmusPlusHome

Erasmus+ te vabi, da deliš svoje najljubše stvari o svoji državi z ljudmi, ki prihajajo od drugod.! Pošlji ustvarjalne fotografije, ki prikazujejo stvari, ki jih imaš najaje s svoji državi in si prisluži bon za Amazon v višini 200 evrov!
Fotografije lahko oddaš do 30. marca do polnoči!
VEČ

Fotografski natečaj “Kaj ti pomeni znanost?”

Vsak mesec bodo ekipe treh mladih, starih od 13 do 18 let iz Evropske unije imele priložnost s fotografijo odgovoriti na vprašanje “Kaj ti pomeni znanost”. Za fotografije bodo preko spleta glasovali njihovi vrstniki. Vsak mesec, med 15. januarjem in 15. majem 2015, bodo preko spletnega glasovanja izbrane tri zmagovalne ekipe. Ekipe morajo vključevati vsaj dve dekleti. Ena ekipa lahko odda največ eno fotografijo. Spletno glasovanje bo odprto od prvega dneva v mesecu do 15. v mesecu. Mesečni
zmagovalci bodo objavljeni na spletni strani v tednu po glasovalnem obdobju.
Finalne tri zmagovalne ekipe bodo objavljene na spletni strani 25. maja 2015.
Zmagovalna ekipa bo prejela potovanje v Milano v Italijo, kjer se bo lahko udeležila Tekmovanja EU za mlade znanstvenike, ki bo potekalo septembra v Milanu v Italiji.
Več informacij, kjer lahko izveste kako oddati svojo fotografijo ali glasovati, je na voljo tukaj.

Poročilo o Jamstvu za mlade – Evropski pristop k boju proti brezposelnosti mladih
Poročilo o Jamstvu za mlade je izdala Evropska komisija, v njem pa lahko preberete vse o tem, kako je bilo uvedeno, ciljih in njegovi implementaciji v prihodnje.
VEČ

Poročilo soočanje z brezposelnostjo mladih v EU
Poročilo je izdala Evropska komisija, v njem pa najdete analizo trenutne situacije brezposelnosti mladih v EU in kako EU išče rešitve za soočanje s tem izzivom.
VEČ

 

 

 

 


 

 

Povezane vsebine

Novice - EURODESK novice za mlade

4.2.2015Novicve, aktualni razpisi in natečaji, viri..