Vabilo k sodelovanju na 17. Bienalu mladih umetnikov – Mediterranea


Društvo ŠKUC, BJCEM in mesto Milano najavljajo začetek 17. Bienala mladih umetnikov Mediterranea. Ta mednarodni multidisciplinarni dogodek bo potekal v italijanskem Milanu, in sicer od 22. do 25. oktobra 2015 v Fabbrica del Vapore, Via Procaccini 4, združil pa bo več kot 300 umetnikov.


Bienale, ki je prvič potekal leta 1985, je vsake dve leti organiziran v drugem mestu iz sredozemskega območja, pri čemer se osredotoča na mlade umetnike in ustvarjalce. BJCEM je mednarodna mreža, ki združuje več kot 70 članic in partnerjev iz Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike. Z njihovo podporo je organizacija dogodka pravzaprav mogoča, saj zagotavljajo sodelovanje umetnikov iz območij, ki jih zastopajo.
Razpis je namenjen vizualnim umetnikom, filmskim ustvarjalcem, pisateljem, scenskim umetnikom, oblikovalcem, mlajšim od 35 let (rojenim od 31. 12. 1980).

Umetniki morajo predstaviti en specifičen predlog, ki je povezan s konceptom. Udeležba na tem razpisu je brezplačna in odprta za vse, ne glede na spol, veroizpoved in družbene ter politične okoliščine. Umetniki, ki so sodelovali v več kot eni ediciji Bienala, se ne morejo prijaviti. Prednost bomo dali umetnikom, ki se še nikoli niso udeležili dogodka.

Rok za oddajo prijavnic je 15. 3. 2015.

VEČ
 

 

Povezane vsebine

Novice - Vabilo k sodelovanju na 17. Bienalu mladih umetnikov – Mediterranea

12.3.2015Društvo ŠKUC, Bjcem in mesto Milano najavljajo začetek 17. Bienala mladih umetnikov Mediterranea. Ta mednarodni multidisciplinarni dogodek bo...