Na Pohorje, brezplačno!

20. januar 2015|Novice|Aktualno|Obvestila

Klub mariborskih študentov prireja mednarodno mladinsko izmenjavo »Winter is coming - Know the game 2« podprto s strani Erasmus+ oziroma MOVIT-a.


Se še spomnite iger brez meja? Zimsko obarvane bodo letos potekale v okviru mednarodne mladinske izmenjave, ki se bo odvijala med 9. in 15. februarjem 2015. Na Pohorju se bo zbralo 28 mladih iz 5 različnih držav in skupaj soustvarilo medkulturno izkušnjo. Igre bodo združevale tako športna kot kulturna načela ter bodo v obdobju pusta opozorile na pomen šeg, navad in medsebojnega sodelovanja.

Udeleženci bodo nameščeni v idiličnem okolju na vrhu Pohorja, natančneje v Mariborski koči, stran od prenatrpanih hrupnih mest. V objemu svežega gorskega zraka se bodo seznanili z različnimi zimskimi aktivnostmi, vzpostavili stik z naravo ter prav tako spoznali različne evropske šege/navade odganjanja zime oziroma zimskih karnevalov ter na podlagi novo-pridobljenega znanja izdelali tradicionalne maske držav udeleženk.

Za mladinsko izmenjavo so še odprta tri mesta, prijavijo pa se lahko posamezniki med 18. in 30. letom starosti, in sicer do 28. januarja 2015. Posamezniki bodo imeli krito nastanitev, prevoze in hrano za cel teden. Za več vprašanj, celotedenski urnik ali prijavo pišite na jerneja.decar@klub-kms.si. Pri prijavi navedite: ime, priimek, naslov, leto rojstva ter prav tako priložite motivacijsko pismo.

Za več informacij in redno obveščanje o dogodkih si oglejte njihovo spletno stran ali dogajanje spremljajte na njihovi facebook strani KMŠ – Klub Mariborskih Študentov.

Projekt so omogočili: Študentska organizacija Slovenije in Zveza ŠKIS