Za MLADE


A veš, izobraževanje, delo, natečaji, prostovoljstvo, prireditve..


 A veš

INFORMATIVA 2015
23. in 24. januarja 2015 bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala že 7. Informativa. Na sejmu lahko pridobite informacije o poklicih in druge pomembne informacije, povezane z izobraževanjem. 23. 1. pa bo hkrati potekala še 4. Poslovna Informativa, ki je brezplačna konferenca.

Falling walls lab Ljubljana
Ste inovativni, dinamični in kreativni? Predstavite svojo prebojno inovativno idejo! Prijavite se na mednarodni dogodek Falling Walls Lab 2015, ki bo potekal 25. 3. 2015 na Univerzi v Ljubljani. Dogodek predstavlja nov pristop v predstavljanju prebojnih raziskovalnih del, poslovnih načrtov, inovativnih projektov in idej mladih do 35. leta starosti. Rok za prijavo je 11. 3. 2015.


Izobraževanje

Razpis štipendije za študij v Indiji

Indijski svet za kulturno sodelovanje (ICCR) za slovenske študente razpisuje štipendijo za splošne kulturne štipendijske sheme za dodiplomski, podiplomski oz. doktorski ali postdoktorski študij. Rok prijave je 12. februar 2015.

PiNA išče vodjo skupine za mladinsko izmenjavo “Hand in hand against mafia”
PiNA Terminal išče vodjo skupine za mladinsko izmenjavo z naslovom “Hand in hand against mafia” v Palermu v Italiji. Pripravljalni sestanek bo potekal 19. in 20. 3. 2015 v Palermu, mladinska izmenjava pa med 29. 4. in 4. 5. 2015 prav tako v Palermu, Italija. Rok za prijavo je 22. 1. 2015.


Delo


Prijavi se na 2. razpis za Zaposlitvene klube za mlade
Zaposlitveni klubi za mlade med 20. in 29. letom, ki jih organizira Zavod Nefiks, so edini zaposlitveni klubi z dolgoročnim programom za pomoč mladim pri zaposlovanju v Sloveniji. V dveh letih so pomagali 73 mladim do dela. In če iščeš delo, potem je to super priložnost zate.

 

SPIRIT Slovenija v letu 2015 z novim programom Izzivi mladim
Javna agencija SPIRIT Slovenija bo v letu 2015 v okviru svoje blagovne znamke Mladim se dogaja pričela z izvajanjem novega programa, ki naj bi predstavljal podlago za sistematično spodbujanje sodelovanja mladih s podjetji.


Natečaji

Imagine cup 2015

Ameriški Microsoft tudi letos organizira svetovno študentsko računalniško tekmovanje Imagine Cup. Študentje lahko svojo idejo v eno izmed treh kategorij (igre, inovacije in družbena odgovornost ) prijavite do 20. 1. 2015.

Natečaj Evropskega parlamenta “Bodi naš gostujoči fotograf!”

Evropski parlament je ponovno objavil natečaj “Bodi naš gostujoči fotograf!”, ki ga navdihuje Evropsko leto za razvoj 2015. Tema meseca januarja je “Evropa v svetu!”, rok za prijavo pa 31. 1. 2015!

 

Artefatto 10_RESET: Mednarodni javni razpis
Izšel je mednarodni javni razpis za sodelovanje na Artefatto10_RESET, ki je namenjen mladim umetnikom, starim med 18 in 30 let, spodbujanju mladih talentov ter promociji in razvoju umetnosti. Rok prijave je 20. 1. 2015.


Prostovoljstvo

Vabilo prostovoljcem k sodelovanju na Expo Milano 2015
Paviljon Evropske Unije ponuja vsem mladim iz Evrope priložnost za sodelovanje pri zgodovinskem dogodku, Expo Milano 2015.

 

Organizacija iz Italije išče EVS prostovoljce!
V italijanski organizaciji Insieme Cooperativa Sociale ONLUS iščejo prostovoljca v okviru Evropske prostovoljske službe – EVS. Prijavite se lahko do konca februarja.


Prireditve

StartupDays
Ustvarjalnik vsako leto organizira Startup Days. Cilj tega dogodka je, da poskrbijo, da v enem samem koncu tedna idejo spravite do delujočega prototipnega produkta. Letos se bo odvijal od 30. 1. do 1. 2. 2015 na Ekonomski šoli v Ljubljani. Dogodek je plačljiv.

Poziv k sodelovanju na 2. Festivalu Svobodne Video Produkcije – FSVP
Mladinski center Kotlovnica Kamnik v soboto, 31. 1. 2015, organizira 2. Festival Svobodne Video Produkcije. Namen festivala je dati priložnost neodvisnim produkcijskim skupinam in posameznikom s cele Slovenije in tujine, da pokažejo svoja dela in izmenjajo izkušnje s področja video produkcije. Rok za oddajo del je 15. 1. 2015.

Predavanje Chrisa Dercona

Vljudno vabljeni na predavanje Chrisa Dercona, ki bo v petek, 16. 1., ob 19.00 v Galeriji Škuc. Predavanje organizirajo v sklopu projekta ZAGON – sodobna umetnost z novimi močmi.

Gostujoče predavanje ob razstavi Magija amuletov

Slovenski etnografski muzej Vas vljudno vabi na gostujoče predavanje ob razstavi Magija amuletov. Predavanje bo potekalo v četrtek, 22. 1, 2015 ob 18. uri v upravni hiši SEM.
Vstop je prost.

Artkusija: Katerina Mirovič
V letu 2015 bodo začeli s ciklom pogovorov v sodelovanju s Kioskom Kino Šiška, na katerem bodo gostili različne profile ljudi, ki so zaposleni v kulturi, in tako mladim predstavili realno poklicno podobo tega področja. Na prvem pogovoru bodo predstavili Katerino Mirović, kustosinjo, producentko in urednico.. Dogodek bo potekal 19. 1. 2015, ob 17. uri v prostorih Kioska Kino Šiška.

 

 

 

 

 

Povezane vsebine

Novice - Za MLADE

13.1.2015A veš, izobraževanje, delo, prostovoljstvo, natečaji, prireditve..

Novice - Za MLADE

23.1.2015Izobraževanje, natečaji, delo, prostovoljstvo, prireditve..