Za MLADE


A veš, izobraževanje, natečaji, delo, prireditve, prostovoljstvo..


A veš

L’MIT nagrajuje!
Leto bo kmalu naokoli in na L´mitu za vas pripravljamo novoletno nagradno igro. Prvih 20, ki nam bo zaupalo, kako vas osrečuje mreža L’MIT, bomo nagradili z novimi blokci »Kaj me osreči«. Pošljite nam mail na info.skuc@lmit.org in si priskrbite še posebno pisane praznike!

Priporočila za izboljšanje spoštovanja človekovih pravic v Republiki Sloveniji
10. decembra leta 1948 je Organizacija združenih narodov sprejela Splošno deklaracijo človekovih pravic in vse od takrat ta dan obeležujemo kot mednarodni dan človekovih pravic. Odbor Združenih narodov za ekonomske, socialne in kulturne pravice opozoril na kritično stanje ekonomskih, socialnih in kulturnih pravic v Sloveniji ter pozval državo k ukrepanju.


Izobraževanje

MSCA COFUND odprla prvi razpis za (podoktorske) štipendije na področju zdravstvenih ved
Scientia Fellows je objavila razpis za štipendije na področju zdravstvenih ved (stopnja podoktorski študij) na Univerzi v Oslu. Preverite vsebino razpisa!

Mednarodna strokovna praksa za študente farmacije
Objavljen je razpis za opravljanje strokovne prakse za študente farmacije v okviru programa Student exchange programme (SEP). Predizbor bo opravljen decembra.

Razpis ERASMUS+ za praktično usposabljanje 2015/2016
Na spletni strani Univerze v Ljubljani je objavljen razpis za praktično usposabljanje programa ERASMUS+. Preverite, kakšni so pogoji za prijavo!

Learn4Life – Pripravljeni na 21. stoletje!
Zavod Ypsilon je pripravil projekt Learn4life, ki je sestavljen iz 9 enomesečnih modulov. Mladi med 20. in 30. letom lahko na njih pridobivajo praktična znanja in kompetence, uporabna tako pri delu kot življenju nasploh.


Delo

Rezultati projekta “Kompetence EVS za zaposljivost”
Projekt »Kompetence EVS in zaposljivost« je v letih 2012–2014 razvilo in izvedlo osem nacionalnih agencij programa “Mladi v akciji”, katerih cilj je bil izdelati pregled kompetenc na zaposlitvene možnosti.


Natečaji

Poziv k sodelovanju za študente prevajanja in tolmačenja na video tekmovanju Rising Star
Sodeluj na tekmovanju Rising Star s področja prevajanja in tolmačenja. Nagrada je udeležba na Language of Business Conference, ki se bo odvijala marca 2015 v Sevilli.


Prostovoljstvo

Evropska prostovoljna služba (EVS) v Berlinu
Pina objavlja prosto mesto za 6-mesečni EVS projekt v Berlinu. Prijavite se do 15. 1. 2014.

MC Trbovlje objavlja 3 prosta EVS mesta

Prosta so 3 EVS mesta in sicer za dva projekta na Finskem in enega na Portugalskem. Infopeka zbira prijave do 15. 12. 2014.


Prireditve

Projekcija dokumentarnih filmov na temo človekovih pravic

14. decembra ste vabljeni v Kino Šiška na projekcijo dveh dokumentarnih filmov na temo človekovih pravic. Vstopnica znaša 2 €.

Noč kratkih filmov

21. decembra vabljeni na mednarodni dogodek Najkrajši dan, kjer se boste lahko v 15 slovenskih mestih udeležili prireditev, namenjenim ustvarjalcem in ljubiteljem kratkega filma. Osrednji dogodek se bo odvijal v Slovenski kinoteki. Preverite program dogajanja in poiščite nekaj zase!

Pot do uspeha – predavanje s podjetnico Tanjo Skaza
Youth Slovenian Business Club vabi na predavanje Pot do uspeha, ki ga bo vodila Tanja Skaza. Pridružite se jim 17.12.2014 ob 18. uri na Pravni fakulteti.

Delavnica Najboljši nasvet je tisti, ki si ga daš sam. Kako???
Sindikat Mladi plus vabi na delavnico Najboljši nasvet je tisti, ki si ga daš sam. Kako???, ki bo potekala v torek 16. 12. 2014 ob 17h. Prijave na delavnico zbirajo do dneva pred delavnico.

Povezane vsebine

Novice - Za MLADE

20.11.2014Izobraževanje, delo, natečaji, prireditve, prostovoljstvo..

Novice - Za MLADE

13.1.2015A veš, izobraževanje, delo, prostovoljstvo, natečaji, prireditve..