EURODESK novice za mlade


Novice, aktualni razpisi, natečaji..


NOVICE

Publikacija Evropskega mladinskega foruma: “Youth in the crisis: What
went wrong?”
Nova publikacija Evropskega mladinskega foruma se poglobljeno ukvarja s posledicami finančne krize na mlade in išče ukrepe, ki odgovarjajo na njene negativne posledice na družbo, še posebej na mlade.
VEČ

Na voljo poročilo in predstavitve z Eurodesk seminarja "Priložnosti EU za
mlade"

Z letom 2014 smo zakorakali v novo obdobje evropske finančne perspektive in s tem tudi v novo obdobje evropskih programov. V času, ko brezposelnost mladih ostaja in postaja čedalje bolj aktualna tema, imajo priložnosti, ki jih mladim ponuja Evropa čedalje večjo vrednost. Vendar pa morajo mladi, da bi te priložnosti lahko izkoristili, priti do kakovostnih informacij in smernic.
Izkušnje, ki jih mladi pridobijo z mobilnostjo, jim prinesejo neprecenljive prednosti tako pri osebnem razvoju, kot tudi pri iskanju zaposlitve – od znanja jezikov, sposobnosti dela v mednarodnih okoljih, vzpostavljanje osebnih stikov in povezave.
Eurodesk Slovenija je zato v letu 2014 organiziral informativni seminar, na katerem so bili predstavljeni glavni programi in mehanizmi, namenjeni spodbujanju in olajšanju mobilnosti mladih v EU.
Če se seminarja niste mogli udeležiti, vas vabimo k ogledu PPT predstavitev, izvedenih na seminarju in poročila, ki jih najdete TUKAJ.

Glasuj za nagrado European Border Breakers in osvoji brezplačno potovanje
Znani so zmagovalci nagrade European Border Breakers, vplivaš pa lahko, kdo bo zmagovalec občinstva! Glasuješ lahko do 19. decembra in se poteguješ za udeležbo na festival Eurosonic Noorderslag.
Evropska kulturna in jezikovna raznolikost je močan del njene kulturne privlačnosti, vendar so jezikovne ovire včasih težava pri sodelovanju umetnikov in doseganja njihovega mednarodnega prodajnega uspeha.
Svoj glas za zmagovalca občinstva lahko oddate na spletni strani European Border Breakers Awards in si pridobite možnost za brezplačno potovanje v Groningen na Nizozemskem, kjer se boste lahko udeležili festivala Eurosonic Noorderslag, ki bo potekal 14. januarja 2015.
Nagrade financira program Evropske komisije Ustvarjalna Evropa, projekt pa v sodelovanju z European Broadcasting Union organizira Eurosonic Noorderslag.
VEČ


AKTUALNI RAZPISI IN NATEČAJI

Mednarodni mladinski forum v Tokiu na Japonskem
Mednarodni razvojni forum 2015 bo potekal v Tokiu na Japonskem, od 1. do 8. marca 2015. Na dogodek se lahko prijavijo mladi, stari od 18 do 28 let iz vsega sveta. Vsi stroški sodelovanja na dogodku so pokriti. Lansko leto so organizatorji razvojnega foruma oblikovali prihodnost mednarodnega razvoja, skupaj z 38 mladimi, izbranimi med 900 prijavljenih iz 100 držav in regij. Tema letošnjega leta je “Oblikujmo svojo prihodnost”.
Rok za prijavo je 9. december 2014!
VEČ

Program šolnin GoEuro
Program GoEuro je namenjen spodbujanju inovacij in ustvarjalnosti. Pod naslovom “Closer Euroe”, naj zainteresirani študenti oddajo svojo vizijo o bolj povezani Evropi, pa naj bo to v smislu prevoza, kulture, komunikacij ali drugih tem.
Prijave se sprejema v različnih formatih, od video posnetkov do esejev, od blogerskih prispevkov do YouTube posnetkov, ali drugih medijev po želji prijaviteljev. Zmagovalni študenti bodo imeli priložnosti opravljati plačano pripravništvo, ki bo trajalo od enega do treh mesecev v pisarni GoEuro v Berlinu, ki mora biti opravljeni v letu 2015. Zmagovalci bodo prejeli tudi šolnino v vrednosti 2000 evrov, najboljši prispevek pa bo z dovoljenjem objavljen na blogih GoEuro v Nemčiji, Španiji, Italiji, na Nizozemskem in v Veliki Britaniji.
Prispevki morajo biti poslani pred 15. decembrom 2014!
VEČ

Razpis programa Erasmus+, Ključni ukrep 3 – Podpora za reformo politik: Sodelovanje s civilno družbo na področjih izobraževanja in usposabljanja ter mladih
Cilj tega razpisa za zbiranje predlogov je zagotoviti strukturno pomoč, imenovano nepovratna sredstva za poslovanje, evropskim nevladnim organizacijam (ENVO) in vseevropskim mrežam, ki delujejo na področjih izobraževanja in usposabljanja.
Rok za prijavo je 17. december 2014!
VEČ
Razpis v slovenščini


VIRI

EVS priročnik Uživaj v izzivu EVS
Priročnik so pripravili udeleženci usposabljanja Enjoy in the EVS Challenge, ki je potekal v Makedoniji, v Bitoli, od 23. do 31. oktobra 2014. Priročnik je namenjen predstavitvi Evropske prostovoljne službe na
splošno, s glavnim poudarkom na mentorjih EVS kot osebami s pomembno vlogo med projektom.
VEČ

Publikacija Evropska državljanska pobuda mladih
Publikacija vključuje informacije o Evropski državljanski pobudi, eksperimentiranju z njeno uporabo in možno aplikacijo na področje mladine. Mladim ponuja refleksijo, ideje in praktična orodja, ki jih potrebujejo, da pobudo oddajo Evropski komisiji.
VEČ

Video posnetki o Erasmus+
Kratki video posnetki o program Erasmus +. To orodje je bilo ustvarjeno na seminarju “Erasmus + Connection”, ki je potakl v Italiji od 31. maja do 1. junija 2014.
VEČ

Popotovanje Erasmus+
Orodje pomaga razumeti, kaj je program Erasmus+. Udeleženci serazdelijo v skupine in se morajo premikati med “postajami” ter reševati naloge glede na njihovo poznavanje Erasmus+.
VEČ

 

 

Povezane vsebine

Novice - Za MLADE

20.11.2014Izobraževanje, delo, natečaji, prireditve, prostovoljstvo..

Novice - EURODESK novice za mlade

8.12.2014A veš, izobraževanje, natečaji, delo, prostovoljstvo, prireditve..