Za MLADE


Izobraževanje, delo, natečaji, prireditve, prostovoljstvo..


A veš

Zgrabi brezplačno Mladinsko kartico
Mladinska kartica (MK) se predstavlja v prerojeni obliki. To ni zgolj še ena popustniška kartica! Bodi eden izmed 500 srečnežev, ki bodo prejeli brezplačno MK! Vse kar moraš storiti, je da izpolniš prijavnico in brezplačna MK bo tvoja. Prijavi se zdaj!

Vabilo na okroglo mizo z naslovom ” Future of Europe: the Rule of Law “
V sodelovanju med pisarno Evropskega parlamenta, Pravno fakulteto Univerze v Ljubljani in veleposlaništvom Kraljevine Nizozemske v Sloveniji bo v petek, 28. novembra 2014 od 10. do 11.30 ure v modri predavalnici potekala aktualna razprava s poslanci Evropskega parlamenta o vladavini prava v EU. Udeležba je brezplačna, a je zaželena predhodna registracija!

Fundacija študentski tolar razpisuje nove denarne pomoči za socialno ogrožene študente
Za denarno pomoč lahko zaprosijo vsi študenti ŠOU v Ljubljani, to so študenti 30 visokošolskih oz. višješolskih zavodov. Posameznemu prosilcu se sme dodeliti nepovratno pomoč v višini 300 €. Študenti lahko zanje zaprosijo do 5. 12. 2014.


Izobraževanje

Projekt “The job of my life”
Če vas zanima poklicno usposabljanje v Nemčiji, je projekt The job of my life pravi za vas! Več informacij o pogojih, načinu prijave ter možnostih opravljanja poklicnega usposabljanja v Nemčiji prek projekta boste lahko dobili 24. 11. 2014 od 13. do 17. ure.

Razpis za štipendije Erasmus Mundus
Cmepius obvešča, da so skupni magistrski in doktorski študijski programi, ki so bili izbrani v okviru programa Erasmus Mundus, objavili razpis za dodelitev štipendij za programe, ki se začnejo v akademskem letu 2015/2016.

Usposabljanje za moderiranje sovražnih spletnih vsebin na spletnih portalih
Vabljeni na usposabljanje za moderiranje sovražnih spletnih vsebin na spletnih portalih, ki bo potekalo v četrtek, 4. 12. 2014, med 12. in 16. uro v prostorih DIC Legebitra. Rok za prijavo je 28. 11. 2014.


Delo

Prosto delovno mesto: Mladi raziskovalec
Zavod za gradbeništvo Slovenije razpisuje prosto mesto za mladega raziskovalca na področju Materiali. Rok za prijavo je 28. 11. 2014.

Predavanje “Na svoje? Kako si sam ustvarim svoje delovno mesto?”
24. 11. ob 18. uri vas Sindikat Mladi plus vabi na predavanje o različnih oblikah dela. Prijave so obvezne.


Natečaji

Tekmovanje: OneStart program
Oxbridge Biotech Roundtable (OBR) in SR One, hčerinsko podjetje GlaxoSmithKline, sta se ponovno povezala za tekmovanje OneStart, ki z nagrado 125.000 evrov in brezplačno uporabo laboratorija v bližini Londona mladim inovatorjem omogoča, da svoje ideje spremenijo v uspešna podjetja. Prijava je možna do 1. 12. 2014.


Prostovoljstvo

Mesec odprtih vrat na Voluntariatu
Zavod Voluntariat vabi na Mesec odprtih vrat, ki poteka od 11. novembra do 11. decembra. Izvedeli boste več o mednarodnem prostovoljstvu ter ostalih dejavnostih.


Prireditve

Predavanje: Grof v Sloveniji
Slovenijo bo v mesecu decembru 2014 obiskal dr. Stanislav Grof, eden najbolj znanih psihedeličnih psihoterapevtov in raziskovalcev spremenjenih stanj zavesti. abljeni, da se 11. decembra 2014 med 17. in 20. uro udeležite njegovega predavanja, ki bo potekalo v Ljubljani, v prostorih FDV-ja. Obvezna je prijava, vstopnina za študente znaša 10€, za ostale pa 15€. Za študente FDV-ja je predavanje brezplačno.

Ciklarnica – ustvarjalna delavnica recikliranja
V sredo, 26. 11. 2014, ob 16. uri, se bomo na Re:ciklarnici v Kinu Šiška spoprijeli še z enim nepogrešljivim delom moderne dobe, ki se po uporabi spremeni v nevaren odpadek: žarnico. Preoblikovali jih bomo v praznične okraske in jih tako poslali v nov krog uporabe. Delavnica je brezplačna, število mest pa je omejeno.

YouthSpark Live-Mladim prižigamo hitre iskrice!
Zavod Ypsilon pripravlja brezplačni dogodek, na katerem bojo mladim omogočili srečanje z delodajalci in e-veščinami. Srečanje bo potekalo v sredo, 26. novembra ob 13.00, v prostorih Microsofta v Ljubljani.

 

 

 

 

 

Povezane vsebine

Novice - EURODESK novice za mlade

4.12.2014Novice, aktualni razpisi, natečaji..

Novice - Za MLADE

11.12.2014A veš, izobraževanje, natečaji, delo, prireditve, prostovoljstvo..