Za MLADE


Cikel predavanj "Te mika tujina?", razpisi za štipendije, delo, garažna razprodaja jesen/zima..


 

A veš

 

Kam z Evropo?
Javna razprava Perspektive Evrope bo potekala v ponedeljek, 17. novembra, ob 18h v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana na Slomškovi ulici 18 v Ljubljani. Razpravo bo odprl uvodni pogovor z gosti, v katerem bodo sodelovali sociologinja kulture prof. dr. Ksenija Vidmar Horvat, pisatelj, pesnik in esejist prof. dr. Aleš Debeljak ter pesnik, pisatelj in novinar Esad Babačić.

Cikel predavanj: Te mika tujina?
Info ŠKUC in Sindikat Mladi plus pripravljata cikel predavanj za mlade o študiju, pripravništvih in delu v tujini. Namen cikla predavanj je mladim predstaviti čim bolj točne in konkretne informacije o programih, v katere bi se mladi tako pogosteje in lažje vključili. Na predavanjih bodo z vami organizacije, ki vam bodo zagotovo ponudile najboljše odgovore na vaša vprašanja.


Izobraževanje

Poletna praksa na raziskovalnem centru v Nemčiji
Nemški inštitut za raziskovanje raka (Helmholtz International Graduate School for Cancer Research) razpisuje prosta mesta za opravljanje 8 tedenske prakse v avgustu in septembru 2015 za študente magistrskih študijskih programov. Rok prijave je 1. 3. 2015!

 

Objavljen je razpis za štipendije Eiffel v Franciji
Razpisane so štipendije Eiffel za magistrski ali doktorski študij na francoskih visokošolskih ustanovah za šolsko leto 2015/2016. Rok za prijavo je 9. 1. 2015!


Delo


Prosta delovna mesta v nevladnem sektorju
Na spletnem portalu Zaposlitve v NVO je v tem trenutku aktualnih 10 prostih delovnih mest v NVO, med drugim: Društvo Ženska svetovalnica: strokovni delavec, Rokometna zveza Slovenije: projektni vodja,Društvo distrofikov Slovenije: oskrbovalec…

Iščejo nove sodelavke in sodelavce – pridruži se ekipi UNISPORT
Če je šport del tvojega življenja, če si študent/ka, če bi rad/a delal/a v mladem kolektivu in si nabral/a nove izkušnje pri delu v športni organizaciji potem se jim pridruži. Prijave za nove sodelavce zbirajo do 14. 11. 2014.


Prostovoljstvo

Seminar: Contact Making to Youth Participation seminar
Zavod Voluntariat išče prostovoljce, ki bi se udeležili seminarja v Franciji (v Laguepie) na temo: Contact Making to Youth Participation! Seminar bo se začel 8. decembra in končal 14. decembra, prijave so že začele!


Prireditve

Garažna razprodaja jesen/zima 2014
ProstoRož in Športno društvo TABOR vabita na Garažno razprodajo jesen/zima 2014, ki se bo zgodila v soboto, 29.11. med 10. in 15. uro v športni dvorani Tabor v Ljubljani. Na posebno edicijo tokratne garažne razprodaje vas vabijo, da prinesete na prodaj jagodni izbor modnih, pohištvenih, glasbenih, knjižnih ali otroških izdelkov, ki jih boste kupovali, menjali ali podarjali svojim najdražjim.

 

Kulturna ambasada Palestine
Vabljeni na Kulturno ambasado Palestine, ki bo potekala med 19.11 in 20.12.2014 v Ljubljani in Mariboru. Namen Kulturne ambasade Palestine je odpreti prostor za palestinsko zgodbo in glas Palestink in Palestincev in pogled onstran tistega, kar smo vajeni slišati in videti.

 

 

.

 

 

 

 

Povezane vsebine

Novice - Za MLADE

3.11.2014A veš, izobraževanje, delo, natečaji, prostovoljstvo, prireditve