Napovednik DVORANE GUSTAF!

29. oktober 2014|Novice|Aktualno

Društvo za kulturne dejavnosti // Alternativna glasbena delavnica GUSTAF // Maribor - Napoveduje: MLADE RIME MB 8, OUT AND ABOUT presents HALLOWEEN, KLUBSKI MARATON RADIA ŠTUDENT 2014


sreda / oktober 29 / 2014 / 19:00
MLADE RIME MB 8
Svoje pesmi berejo:
DORIS FEUŠ
KLAVDIJA VOLF
ANDRAŽ ŽVAB
ANŽE BRICELJ
Pesniška gostja:
KRISTINA KOČAN
Kristina Kočan je rojena leta 1981 v Slovenj Gradcu. Živi in ustvarja v Mariboru ter povsod, kjer je mogoče. Je pesnica in prevajalka. Na Filozofski fakulteti v Mariboru je diplomirala iz angleškega in nemškega jezika s književnostjo. Trenutno v Mariboru nadaljuje s podiplomskim (doktorskim) študijem iz ameriške književnosti. Leta 2009 je izšel njen prevod izbranih pesmi Audre Lorde z naslovom Postaje (ŠKUC). Leta 2008 je pri založbi Litera objavila pesniško zbirko Šara, ki je bila nominirana za najboljši prvenec leta. Leta 2006 je so-prevedla antologijo afriško-ameriške poezije z naslovom Govoreči Boben (Separatio). Poezijo, prevode in članke objavlja v osrednjih slovenskih literarnih revijah. Redno predava s področja književnosti in prevodoslovja na konferencah doma in na tujem. V naslednjih dneh izide pri Zavodu Itadakimasu, v zbirki Poetoviona, njena druga pesniška zbirka, ki bo nosila naslov "Kolesa in murve".


petek / oktober 31 / 2014 / 23:00
OUT AND ABOUT presents HALLOWEEN @ Dvorana Gustaf
Line Up:
ABSYNTHESIZER
(Radio Marš, Slovenia)
DEEPE
(Sexy Drums, Slovenia)
BILLI WAFFLES
(Marburg, Germany)


sobota / november 01 / 2014 / 21:00
KLUBSKI MARATON RADIA ŠTUDENT 2014
Karavana Klubskega maratona je v svojem štirinajstem obratu in po sili razmer je njen kredo še vedno konfrontacija z obstoječim kulturnim poljem na domači grudi. Tako kot so njega dni Pankrti hropli »n’č se ne premakne«, tako se tudi danes zdi, da v delovanju sredinske glasbene scene domuje neka unikatno lokalna kulturna brezčasnost, ki dnevno bije pozicijski boj s tem, čemur bi lahko za silo rekli slovenska glasbena scena na margini ...
V epizodi Gustaf nastopijo:

KOALA VOICE
indie-rock mladež iz Zasavja
Zasavski omladinci Koala Voice so se ob razvejanem glasbenem miljeju odločili, da svojo lastno muziko suvereno in skoraj prav nesramno postavijo na popoidno križišče med rockom, discom in trendovskimi indie strujanji. V tem zlahka klišejskem glasbenem okolju jim uspeva ustvarjati glasbo, ki je prepoznavno njihova in kot taka nabrita ter mladostniško zaletava, prešpikana z nekaj poletne romantike in obilico hitoidnih rifov. Njihove ambicije so očitne, prav tako pa tudi talent za njihovo realizacijo. Zmaga na Špil ligi 2014 ter uvrstitev na letošnji Klubski maraton se zdita predvidljiva pot zasedbe, katere refrene si skorajda sumljivo hitro pričnete mrmrati tudi sami.
Člani:
Manca Trampuš – vokal, kitara
Domen Don Holc – kitara
Miha Prašnikar – bobni, back vokal
Tilen Prašnikar – bas

AKAMI
eksperimentalni elektronik, ki se enako dobro počuti v popu kot v avantgardi
Za psevdonimom Akami se skriva Domen Slovinič, ki ustvarja v tradiciji samotarskih, vsekakor pa večstransko nadarjenih solističnih kreativcev. Z izjemo peščice koncertov, na katerih mu je na pomoč priskočilo tudi nekaj soglasbenikov, je bil do nedavnega prisoten predvsem spletno. In tam nam že nekaj časa ponuja kar zajeten nabor albumskih kosov materiala, ki se pne od avantgardističnega popa do izletov v s historično avantgardnimi pristopi informirano elektroakustično kompozicijo. V Akamijevi glasbi tako lahko slišimo impresionistične klavirske miniature, nastlane s poletnim brnenjem in šumom, izlete v kantavtorske pesemske forme in noise-rock izpoved ter kolažne konstrukcije konkretnih zvokov in hrupa. Slovinič, ki deluje tudi kot književni kritik, pa na tekstovnem nivoju kdaj preseneti tudi z literarnimi namigi in citati.
Člani:
Domen Slovinič - vokal, kitare, efekti
Boštjan Franetič - sint, efekti
Kristjan Buzeti - bobni
Brigita Gračner - sint, efekti, back vokali (občasna članica)

SKELETONIUM
industrial techno dirigent iz Logatca
V kolikor ste v preteklih nekaj letih vsaj bežno spremljali domači podzemni techno živelj, bržkone niste mogli spregledati imena Skeletonium. Za njim stoji Simon Gregorič, nadobudni ustvarjalec, ki je na svoji glasbeni poti preizkusil kar nekaj inštrumentov, preden se je znašel v digitalnem okolju in našel v svetu ustvarjanja elektronske glasbe. V izčiščenih in dovršenih produkcijah, ki jih podpisuje kot Skeletonium, je moč slišati paleto rezkih zvokov industrije, prepoznati plazečo se vseprisotnost mračnjaških in nemalokrat tesnobnih atmosfer, in začutiti neusmiljeno udarjanje težkih techno kladiv – neustavljivega motorja, ki glasbi Skeletoniuma daje značilen utrip.
Člani:
Simon Gregorič - klaviature, midi kontrolerji
VEČ

VEČ programa in o njem.