Za MLADE


Dobro je vedeti, izobraževanje, razpisi, mladinske politike, uporabni viri..


Dobro je vedeti

Poziv Sindikata Mladiplus: Pridružite se nam v boju proti neplačanim pripravništvom!
Na Sindikatu Mladi plus vas pozivajo, da se jim aktivno pridružite v boju proti neplačanim pripravništvom, da jih o vseh oblikah neplačanih del obveščate in jim pomagate širiti poziv med tiste, ki neplačana dela opravljajo.

Vsak Slovenec na leto zavrže 82 kg hrane – čas je za akcijo!
V Sloveniji je v letu 2011 nastalo skoraj 168.000 ton odpadne hrane ali 82 kg odpadne hrane na prebivalca. Drugi največji delež (25 %) odpadne hrane nastane v gospodinjstvih. Zato je čas, da se pridružite projektu Volk sit, koza cela – Za Slovenijo brez zavržene hrane!


Izobraževanje


Usposabljanje za menedžerje v mladinskih organizacijah
Namen usposabljanja za menedžerje v mladinskih organizacijah je usposobiti izkušene mladinske voditelje za odgovorno prevzemanje vodstvenih funkcij v mladinskih organizacijah. Usposabljanje bo potekalo od četrtka, 4. 12., do nedelje, 7. 12. 2014. Lokacija usposabljanja bo sporočena naknadno. Rok prijave do 14. 11. 2014!


Razpisi

KULTorki Centra Ustvarjalna Evropa
Predstavnice Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji vam bodo na voljo za poglobljeno individualno svetovanje v zvezi s programom Ustvarjalna Evropa (podprograma MEDIA in Kultura), za iskanje sorodnih mednarodnih priložnosti na področju ustvarjalnih in kulturnih sektorjev ali oblikovanje novih partnerstev in sodelovanj vsak torek med 10.00 in 14.00 v kulturno-informacijskem centru Kult3000, na Metelkovi ulici 2 v Ljubljani.


Mladinske politike

Mladinski svet Slovenije ima novo vodstvo
16. oktobra 2014, je potekal Zbor MSS, na katerem je bilo izvoljeno novo vodstvo Mladinskega sveta Slovenije. Pod izrazom vodstvo je mišljen Kolegij MSS, ki je izvršilni organ in ga sestavlja 6 članov: 5 podpredsednic oz. podpredsednikov in predsednica oz. predsednik MSS.

Vabilo na Posvet mladinskega sektorja
Posvet mladinskega sektorja je letni dogodek namenjen mladim, mladinskim delavcem in voditeljem, predstavnikom mladinskih organizacij in organizacij za mlade in vsem drugim, ki na takšen ali drugačen način soustvarjajo in sooblikujejo področja, politike in programe za mlade. Posvet mladinskega sektorja bo potekal v torek, 4. novembra 2014, s pričetkom ob 9.30 uri, v Konferenčnem centru na Brdu pri Kranju. Rok prijave do 27. 10.!


Uporabni viri

 

Predstavitev rezultatov raziskave o odnosu slovenskih osnovnošolcev do alkohola
Društvo Žarek upanja vabi na javno predstavitev rezultatov raziskave, v kateri so ugotavljali odnos slovenskih osnovnošolcev do alkohola, ki so v šolskem letu 2013/14 obiskovali 7., 8. ali 9. razred. Rok prijave do 22. 10.!

Spletni medij spol.si
Društvo Vita Activa je pričelo izdajati nov spletni medij spol.si, ki se družbeno angažirano osredotoča na teme, povezane s spolom. K sodelovanju vabijo tako posameznice in posameznike, kot organizacije, ki delujejo na tem področju.

 

 

 

 

Povezane vsebine

Novice - Za MLADE

16.10.2014A veš? // Izobraževanje // Delo // Natečaji // Prostovoljstvo // Zdravje, šport // Prireditve