Napovednik DVORANE GUSTAF!

14. oktober 2014|Novice|Aktualno|Obvestila

Društvo za kulturne dejavnosti // Alternativna glasbena delavnica GUSTAF // Maribor - Napoveduje koncerte in ciklus družbeno kritičneg filma 9


torek / oktober 14 / 2014 / 20:00
SOGNAMETAL 20 YEARS :
VREID / WINDIR / ULCUS + SPECIAL GUESTS: POSTHUM

V Gustafu se obeta ekskluzivni nastop norveških VREID, ki s turnejo SOGNAMETAL obeležujejo dvajseto leto skupnega ustvarjanja. Vsi člani so namreč igrali tudi v skupinah ULCUS in WINDIR, ki so po tragični smrti pevca Valfarja leta 2004 prenehali z delovanjem, preostali člani pa so ustanovili VREID, ki torej hkrati obeležujejo tudi desetletnico obstoja.
Na tej ekskluzivni turneji bo odigran poseben nabor pesmi vseh treh skupin, ki bo pokril njihovo celotno ustvarjalno obdobje, članom Vreid pa se bodo na odru pridružili tudi posebni gostje, ki so v preteklosti tako ali drugače zaznamovali njihovo ustvarjanje.
Prvič po desetih letih bo tako mogoče v živo slišati klasike kultnih WINDIR, da gre za resnično poseben nastop, pa potrjuje tudi dejstvo, da skupina, razen treh festivalskih nastopov in dotične turneje, česa podobnega v prihodnosti ne načrtuje.
Več na FB.


sreda / oktober 15 / 2014 / 21:30
MARIBORING & MUSIC NORWAY:
Bergljot (CZ/NOR) & Vid Drašler solo (Slo)

M A R I B O R I N G predstavlja povratnike norveško-češke naveze. Bergljot se na kraj zvočina se vračajo po enem letu, saj so lani nastopili v okviru Mariboring dnevov improvizirane glasbe. Ostali so v dobrem spominu s svojim na minimalizmu grajenem zvoku sintetičnih in organskih izvorov.
Vojtech Prochazka – sintetizatorji, elektronika, klavir
Adrian Myhr – bas
Tore Sandbakken – bobni, tolkala
VEČ

Vid Drašler, je eden izmed tistih tolkalistov, ki so prestopili mejo kontrole instrumenta in samo igranje prenesli na drug nivo. Za vsem skupaj stojijo ure in ure vadbe, poslušanja in nenehne konfrontacije improvizatorskih situacij na odru. Pa naj si bo to solo, v skupini delavnice Raziskava Refleksija, delavnic 4 state sessions, v triu Drašler Karlovčec ali v kateri izmed kompozitorskih zasedb od Zmajevega Repa, Orkestrade, Malika, etc. Velik vpliv in zahvala gre seveda Zlatku Kaučiču, mentorju, kateremu je Vid tudi posvetil svojo aktualno solo ploščo - Kramljanja.
http://radiostudent.si/glasba/tolpa-bumov/vid-drašler-kramljanja


petek / oktober 17 / 2014 / 22:00
MARŠ KLUB:
AIKULA + KRIPL + NIKKI LOUDER

Oktobrski MARŠ Klub s soočenjem srednje težke in težke kategorije:

Aikula
/ mongrel rock
Divji Idrijci se bodo podali v oktobrsko MARŠ Klub dogodivščino z novim albumom Number 1 (Rudnix Studios, 2014) in to kljub težji fizični poškodbi!
Mongrel rock, ki ga radi pripisujejo sebi, se žanrsko zgleduje po istoimenskem bendu nekdanjega basista Arctic Monkeys, Andyja Nicholsona.
Zoran Zelenović - vokal
Jan Pivk - kitara
Jernej Kobal - kitara
Nace Kogej - saksofon
Tilen Božič - bas kitara
Rok Kovačič Fish - bobni
VEČ
 

Kripl / black metal & cave’n’roll
Postojnci bodo pokazali, da znajo žagat in čagat, za pristno temačno vzdušje vam namešajo cocktail black metala in rock’n’rolla.
V aprilu 2013 so izdali demo Adelsberg Frost, album De profundis pa je izšel maja letos. Nekateri ga priporočajo v poslušanje v ekstremnih okoliščinah, recimo nad ostanki pravkar razmesarjenih žrtev...
Nekkro Shredder - kitara
Veprous - bobni
Inebrion - vokal
VEČ
 

Nikki Louder / noise rock
Brezkompromisno trojico iz okolice Kamnika druži ljubezen do udarne rockovske godbe, v hreščeči, hrupni in energični različici.
Druži jih neizmerna strast do igranja in nastopanja, kar so suvereno dokazali tudi kot udeleženci Klubskega maratona 08 in na debitantskemu EP-ju Silent Bird s petimi komadi, zatem pa še na treh samostojnih albumih: Alain, I’m Sorry (2009, Založba Radia Študent - ZARŠ, Cheap Tunes), Our World Died Yesterday (2011, Založba Radia Študent – ZARŠ, Moonlee, Cheap Tunes) in Golden Men (2013, Založba Radia Študent – ZARŠ, Moonlee).
Blaž Sever - kitara, vokal
Peter Cerar - bas kitara
Luka Cerar - bobni
VEČ

 

nedelja / oktober 19 / 2014 / 18:00
CIKLUS DRUŽBENO KRITIČNEGA FILMA 9
Tovarišija anarhistk in anarhistov Maribor v sodelovanju z AGD Gustaf pripravlja ciklus družbeno kritičnega filma. Filmi bodo na sporedu vsako nedeljo ob 18h v dvorani Gustaf. V kolikor bo dvorana zaradi drugih dogodkov zasedena, bo večer prestavljen v prostore Infopeke.
TAAM je nehierarhična, egalitarna, nad-nacionalna, anti-avtoritarna skupina. Taam kot lokalna skupina deluje na širšem področju Maribora in je del Federacije za anarhistično organiziranje (FAO). Goji močne vezi s podobnimi skupinami doma in v tujini. Deluje po principih solidarnosti, samoorganizacije in direktne akcije.
Dokumentarni film o transvestitskih balih, ki so zaznamovali New York konec osemdesetih let XX. stoletja. Film temeljito razišče mnoge pereče teme, kot so spolna identiteta, AIDS, rasa, družbeni razred in podobno. Še desetletja kasneje ostaja eno ključnih orodij pri samoorganizaciji mladih gej in trans oseb.
VEČ


nedelja / oktober 19 / 2014 / 18:00

MILKILO (NOISE-PUNK-MATH DUO) + ÇA (MATH ROCK)
Tokrat v Gustafu francoska zanimiva kombinacija punk ritmov z matematično podlago in primesmi hrupa...
MILKILO (Saint-Etienne, Francija) bodo na svoji četrti evropski turneji predstavljali svoj prvenec "Ostéologie des Peres". Bas in boben duo deluje na osnovi mešanice hrupa, punk ritmov in matematičnih vplivov.
Bandcamp
Live video
Spletna stran
Facebook

Kot predskupina, so povabili ÇA (Lyon, Francija), novonastali bend s člani Marije Magdalene in Retropolis. Pravkar so izdali izvrsten EP, ki redefinira meje čemu pravimo MATH rock!
Bandcamp
Video
Facebook

Več programa in o njem TUKAJ.
 

 

Povezane vsebine

Novice - Napovednik DVORANE GUSTAF!

23.10.2014Društvo za kulturne dejavnosti // Alternativna glasbena delavnica GUSTAF // Maribor - Napoveduje: Hip hop is dead release rekviem grup, Festival...