Za MLADE

9. oktober 2014|Novice|Info točka

A veš? // Izobraževanje // Delo // Natečaji // Prostovoljstvo // Zdravje, šport // Prireditve


 

A veš

Dan dostojnega dela
7. oktober, je bil leta 2008 razglašen za Dan dostojnega dela s strani Mednarodne konfederacije sindikatov (ITUC). Preberite, kaj so ob tem pripravili na MSS in Sindikatu Mladi plus, kjer vas vabijo, da se pridružite boju proti neplačanemu pripravništvu.


Izobraževanje

Javni zavod Mladi zmaji išče udeležence treninga »Emotion 4 EVS mentors« v Španiji
Javni zavod Mladi zmaji išče udeležence treninga za mentorje (in koordinatorje) EVS prostovoljcev. Trening bo potekal od 9. do 17. februarja 2015 v Murcii, Španija. Rok prijave je 10. 10. 2014.

Obvestilo dijakom – starim Zoisovim štipendistom
Zoisovo štipendijo bodo predvidoma 10. 10. 2014 prejeli tisti dijaki – stari Zoisovi štipendisti, katerim so bile odločbe o nadaljnjem prejemanju Zoisove štipendije izdane do vključno 29. 9. 2014. Štipendistom, katerim bo odločba o nadaljnjem prejemanju Zoisove štipendije izdana v obdobju od 30. 9. 2014 do vključno 27. 10. 2014, pa bo štipendija predvidoma nakazana 10. 11. 2014.

Misija diplomska naloga
Niz 11-ih delavnic za vse, ki ste pred izzivom priprave diplomske naloge. Vse delavnice potekajo v Knjižnici Otona Župančiča med 20. 10. in 5. 12. 2014.

Na plačano prakso v tujino!
Vabljeni na predstavitev mednarodne organizacije IAESTE, v kateri vsako leto za študente tehničnih in naravoslovnih smeri organizirajo opravljanje plačane študijske prakse v različnih državah po svetu. Letošnje predstavitve bodo potekali 8., 9., 15. in 16. 10. ob 17. uri.

Delavnica: Dohodnina za študente
Info ŠKUC vabi na brezplačno delavnico Dohodnina za študente, ki bo 14. 10. 2014 ob 18h v prostorih Info ŠKUC. Prijave so obvezne.

Predavanje »Delavec, poznaš svoje pravice?«
Vabljeni na predavanje »Delavec, poznaš svoje pravice?«, ki ga organizirata Sindikat Mladi plus in Zveza svobodnih sindikatov Slovenije. Odvilo se bo 16. 10. ob 11. uri na Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije. Prijave sprejemajo do 15. 10.

Konferenca »Slovenia Youth to business forum«
AIESEC Slovenija 21. 10. 2014 organizira »Slovenia Youth to business forum«, ki se bo odvijal na Gospodarskem razstavišču v sklopu Študentske arene. Vabljeni na brezplačne delavnice! Prijave zbirajo do 17. 10.

Vabilo na brezplačne delavnice v okviru projekta Meta dekleta!
V okviru projekta Meta Dekleta vas vabijo na brezplačne delavnice o učinkovitem komuniciranju z mediji ter novodobnem snovanju zagovorniških kampanj. Delavnice so namenjene vsem ženskam, a še posebej mlajšim (18-40 let), ki že delujejo v družbeno angažiranih iniciativah, v nevladnem sektorju ali lokalni politiki, pa tudi vsem tistim, ki o tem šele razmišljajo.

Cikel delavnic ”Priprava na študij v tujini”

Zavod Študentska svetovalnica vabi dijake in študente na cikel delavnic “Priprava na študij v tujini”. Delavnice so namenjene vsem, ki se želijo v prihodnjem študijskem letu odpraviti na redni študij v tujino. Za udeležbo na delavnicah je obvezna prijava z izpolnjenim obrazcem do 12. oktobra 2014.


Delo

Delavnica Ustanovitev podjetja
Vabljeni v Info Škuc na delavnico Ustanovitev podjetja, ki bo 28. 10. 2014 ob 18. uri. Prijave zbirajo do 27. 10. 2014.

Predavanje: Na kaj moram biti pozoren na razgovoru in ob zaposlitvi?
Z Goranom Lukićem, izvršnim sekretarjem ZSSS, se boste pogovarjali o tem kakšne so pravice mladih pri iskanju zaposlitve in ob sklenitvi zaposlitve. Izvedel/-a boš kaj te na zaposlitvenem razgovoru ne smejo vprašati in zaradi česa te ne smejo zavrniti ter kakšne so pravice, obveznosti in kršitve v primeru pogodbe o zaposlitvi. Predavanje bo potekalo 8. 10. ob 18. uri v prostorih ZSSS.


Natečaji

Natečaj PEACEapp
PEACEapp je globalni natečaj, katerega namen je promovirati digitalne igre in aplikacije kot prostore za kulturni dialog in upravljanje s konflikti. Natečaj daje priložnosti razvijalcem, tehnologom in graditeljem miru iz vsega sveta, da pokažejo svoje delo (novo, obstoječe ali v delu) in se osredotočijo na vprašanja, pomembna za vzpostavljanje miru. Rok prijave je 15. 10. 2014

Mednarodni natečaj za najboljši esej na temo trajnostnega izobraževanja

Učenci, stari od 7 do 11 let so vabljeni, da oddajo eseje na temo “Moja vizija trajnostnega izobraževanja” (največ 400 besed), učenci, stari od 11 do 17 let pa, da izrazijo svoje ideje o trajnostnem izobraževanju in korakih, ki jih morajo družbe storiti na tem področju. Skupni zmagovalec bo prejel brezplačno potovanje na Mednarodno šolsko debato, ki bo potekala v Veliki Britaniji od 7. do 10. julija 2015. Rok prijave do 23. 1. 2015!


Prostovoljstvo

Amnesty International Slovenije vabi nove prostovoljke in prostovoljce
Amnesty International išče nove prostovoljce. Vabljeni na uvodno srečanje v Ljubljano (22. 10. 2014) ali Maribor (23. 10. 2014).

Zavod Mobin išče prostovoljca za tehnično podporo
Zavod Mobin išče prostovoljca za tehnično podporo pri pripravi projekta Mladinska vstopna točka – MVT, sistem spodbujanja in nagrajevanja mladih za aktivno družbeno participacijo. Prostovoljcu v zameno nudijo podporo pri nadgradnji svojega znanja, Evropsko mladinsko kartico, s katero bo lahko 1 leto koristil številne popuste po celi Evropi, certifikat o sodelovanju ter po dogovoru možnost plačljivega sodelovanja.


Zdravje, šport

Četrtkovi dialogi: Let’s talk about sex
Prihajajoči četrtkov večer se bodo posvetili sproščenemu in odkritemu pogovoru o spolnosti, spolnih praksah in iskanju spolnih partnerjev_ic. Vabljene_i k sodelovanju in/ali zgolj poslušanju v četrtek, 9. 10. ob 20.00 na DIC Legebitra (Trubarjeva 76 a, Ljubljana).


Prireditve

Koncert ob dnevu boja proti trgovanju z ljudmi
Društvo Ključ – center za boj proti trgovini z ljudmi dne 17. 10. 2014 v Kinu Šiška organizira brezplačen koncert v počastitev evropskega dneva boja proti trgovanju z ljudmi. S tem dogodkom se zaključuje projekt PLEŠEM!, ki naslavlja srednješolke in srednješolce, namenjen pa je ozaveščanju o trgovanju z ljudmi, v prvi vrsti mladih in tudi širše.

Ustvarjalna delavnica Drobni izdelki iz usnja!
Info ŠKUC vabi na ustvarjalno delavnico usnjenih izdelkov. Izvajala se bo v prostorih Info ŠKUCa in sicer 13. 10. ob 18. uri. Delavnica je brezplačna, prijave pa so obvezne.

Kavarniški večer vol. 24: Malo nostalgije nikoli ne škodi
Vabljeni na Kavarniški večer vol. 24: Malo nostalgije nikoli ne škodi, ki bo potekal 9. 10. od 10. ure naprej v klubu Tiffany.

 

 

 

Povezane vsebine

Novice - Za MLADE

6.10.2014A veš? // Izobraževanje // Delo // Natečaji // Zdravje // Športz // Prireditve

Novice - Za MLADE

16.10.2014A veš? // Izobraževanje // Delo // Natečaji // Prostovoljstvo // Zdravje, šport // Prireditve