Za MLADE


A veš? // Izobraževanje // Delo // Natečaji // Prireditve


 

A VEŠ?

Evropski mladinski portal – informacije in možnosti za mlade v Evropi
Življenje, izobraževanje in delo v Evropi ­– Evropski mladinski portal ponuja informacije o možnostih za mlade. Informacije se nanašajo na osem glavnih področij, pokrivajo 33 držav in so na voljo v 27 jezikih.


IZOBRAŽEVANJE

Zavod NEFIKS mladim pomaga pri kariernih odločitvah!
Po Sloveniji se začenjajo karierni klubi za dijake Mladi bi radi, ki bodo mladim skozi raznotere aktivnosti pomagali ugotoviti kakšen je njihov poklic. Mladi se lahko prijavijo do 1. 10. 2014.

Štipendije za podiplomski študij državljanov Zahodnega Balkana v Sloveniji v letu 2014
Javni sklad je objavil javni razpis za dodelitev štipendij državljanom Zahodnega Balkana za podiplomski študij na področju naravoslovja, tehnike ali medicine v Republiki Sloveniji. Rok prijave je 17. 10. 2014.

Dogodek »Zaposlitvene priložnosti mednarodnem podjetju CGG«, Trst
Storitveni center EURAXESS gostuje zaposlitveni dogodek »Zaposlitvene priložnost v podjetju CGG« 30. septembra 2014 v AREA Science Park v Trstu. Udeležba je brezplačna, rok za prijavo pa 24. 9. 2014.

Brezplačna šola programiranja
Ypsilon mladi v mesecu oktobru za vse razvoja željne razvijalce pripravljajo 48-urno brezplačno šolo programiranja. Skozi projekt boste spoznali objektno programiranje in namizne aplikacije.

Program usposabljanj za študente iz EU Vulcanus na Japonskem
Program Vulcanus na Japonskem ponuja mesta za EU študente, študentje iz Slovenije pa so še posebej vabljeni k prijavi! Rok za prijavo je 20. 1. 2015.


DELO

Publikacija Položaj mladih v Evropi pri prehajanju iz šolanja na trg dela
V tem poročilu, ki ga je izdala Evropska fundacija za izboljšanje življenjskih in delovnih razmer Eurofound, je opisan položaj mladih na trgu dela v Evropi, zlasti prehod iz šolanja v zaposlitev.


NATEČAJI

Fotografski natečaj MOVE Congress
Organizatorji kongresa MOVE objavljajo natečaj, ki ponuja priložnosti, da vsi izrazijo svojo ustvarjalnost in osvojijo brezplačno vstopnino na kongres, ki bo potekal v Rimu. Rok za oddajo fotografij je 26. 9. 2014.

Filmski natečaj Visit Europe
K sodelovanju na natečaju ste vabljeni vsi, ki potujete po Evropi in ste stari nad 18 let. Rok za prijavo je 1. 10. 2014.

Fotografski natečaj: Time to Move?
Evropska pisarna Eurodesk v Bruslju organizira kampanjo in fotografski natečaj Time to move. Pošljite fotografijo, ki prikazuje, kaj ste se naučili na svojih potovanjih po Evropi ter se potegujte za super nagrade. Fotografijo lahko oddaš do 10. 10. do 12. ure.


PRIREDITVE

Ustvarjalna delavnica re:cikliranja v Kinu Šiška
Prvo sredo v oktobru nadaljujejo s sklopom kreativne predelave odpadne elektronike v Kinu Šiška. Tokrat bodo na vrsti tipkovnice in drugi ostanki računalnikov, ki jih boste preoblikovali v okvirje za slike.

Vabilo na uvodni sestanek MUN Slovenia Cluba
UNA Slovenia vabi, da se pridružite klubu Model United Nations Slovenia Club (MUNSC), ki deluje v okviru mladinske sekcije Društva za Združene narode za Slovenijo. Uvodni sestanek bo 13. 10. 2014 ob 18. uri. Rok za prijavo je 19. 10. 2014.

Kavarniški večer vol. 23
V četrtek, 25. 9. 2014, po 20. uri se obeta še en večer druženja in zabave v Klubu Tiffany. Vstop je prost.

Četrtkovi dialogi: delavnica kostanjevih dobrot
Četrtkovi dialogi pripravljajo delavnico kostanjevih dobrot. Potekala bo v četrtek, 25. 9. ob 20. uri na DIC Legebitra

Povezane vsebine

Novice - Za MLADE

11.9.2014A veš? // Izobraževanje // Delo // Natečaji // Prostovoljstvo // Prireditve

Novice - Za MLADE

6.10.2014A veš? // Izobraževanje // Delo // Natečaji // Zdravje // Športz // Prireditve