RAMPA, Laboratorij za hekanje znanosti, umetnosti in družbe - NAPOVEDNIK


Kersnikova tudi jeseni odpira vrata Petkovi akademiji, kjer bo trinajst petkovih popoldnevov dogajalo za tiste, ki hočete več priložnosti za hranjenje svoje radovednosti, boljši vpogled v ozadje novih tehnologij, s katerimi živimo in bližji stik z navdihujočimi umetniškimi idejami. Petek na Kersnikovi je za tiste, ki težko krotite svoje potenciale in si želite priložnosti za prosto ustvarjanje. Na Rampi bodo za vročo jesen skrbeli tudi spletne modelarke in modelarji (Crafty Builders), ki se bodo 12 zaporednih sred igrali in učili v svetu 3D animacij. ČIPke in CodeCatz pa bodo kliklale in s kodo še naprej reševale svet, morda celo vesolje. Vabljeni k edinstvenemu 'fristajlanju' na RAMPI, da se naučite novih trikov in ne zamudite pestrega dogajanja za radovedne vseh starosti in odprtih glav.


PETKOVA AKADEMIJA: ‘Naredi svojega robota’
Delavnica za otroke in mladostnike

Mentorji: David Rihtaršič, Igor Vuk in Niko Okorn (DRTI) + Kristijan Tkalec
petek, 12. september, od 17.-20. ure
RAMPA + BioTehna, Kersnikova 4, Ljubljana

Na delavnici boste spoznali osnove tehničnega modelarstva in ustvarjanja robotskih prototipov s pomočjo uporabe novih materialov - konstrukcijskih kompletov FischerTechnik ter grafično-vizualne podpore.

Mentorji, njihovo znanje, materiali in orodja so za udeleženke in udeležence brezplačni. Število udeležencev je omejeno. Obvezna prijava na elektronskem naslovu: info@biotehna.org do četrtka, 11. septembra oziroma do zapolnitve prostih mest.
Izvedbo delavnice sofinancira Mestna občina Ljubljana.
 


SPLETNE MODELARKE IN MODELARJI / Crafty Builders
Serija 12 brezplačnih delavnic 3D modeliranja in animacije za mlade

Mentorji: Nadav Sagir in Yishai Damari iz 3D studia CtrlArt + Kristijan Tkalec
Vsako sredo od 16.00-17.30. ure (12 srečanj, začetek 24. septembra)
RAMPA, Kersnikova 4, Ljubljana

Na delavnici boste s pomočjo primerov iz otroške animacije Crafty Builders spoznavali svet 3D produkcije in se seznanili s celotnim produkcijskim procesom v ozadju izdelave 3D animacij. S pomočjo odprtokodnega programskega orodja Blender boste pridobili osnovna znanja za izdelavo preprostih 3D objektov, okolij, likov in animacij ter ob zaključku izdelali kratki animiran film.

Delavnice bodo potekale v angleškem jeziku z asistenco slovenskih mentorjev.

Delavnice  se priporoča za starostno skupino 14-15 let. Za udeležbo nista potrebna predhodno zanje ali izkušnje, le interes za pobližje spoznavanje sveta 3D animacije. Zaželena je uporaba lastnega prenosnega računalnika.

Mentorji, njihovo znanje, materiali in orodja so za udeleženke in udeležence brezplačni. Obvezna je prijava na elektronskem naslovu: info@rampalab.org do zapolnitve prostih mest.

Delavnice organizirajo v partnerstvu s 3D studiem CtrlArt.


DRUGO AKTUALNO DOGAJANJE NA KERSNIKOVI

Zaključni bilten projekta ’Uživajmo evropsko državljanstvo in … / Odličen povzetek projekta in zajeten zametek idej, aktivnosti in informacij, kako se lotiti izzivov prihodnosti Evrope. Bilten priporočajo v branje mladim, odločevalcem in tistim, ki želijo soustvarjati prihodnost.

ČIPke [iniciativa za ženske s čutom za tehnologijo, znanost in umetnost] odprti laboratorij / 8. september, 18.00-20.00, RAMPA

CodeCatz - girls learning to code/punce, ki se učijo programiranja / 10. september, 17.30-21.00, RAMPA

K4 Opening w/ TROY PIERCE & SEBATIAN MULLAERT aka MINILOGUE / 12. september ob 23. uri, Klub K4


 

 

Povezane vsebine

Novice - RAMPA, Laboratorij za hekanje znanosti, umetnosti in družbe - NAPOVEDNIK

17.9.2014PETKOVA AKADEMIJA [5HEK]: ‘Anatomija računalnika' // 19.9.2014 Delavnica za otroke, mladostnike ter vse radovedneže in radovednice odprtih glav.

Novice - RAMPA, Laboratorij za hekanje znanosti, umetnosti in družbe - NAPOVEDNIK

23.9.2014PETKOVA AKADEMIJA [5HEK]: ‘Zabavna elektronika' // 26.9.2014 Delavnica za otroke, mladostnike ter vse radovedneže in radovednice odprtih glav.