NAPOVEDNIK DVORANE GUSTAF

9. september 2014|Novice|Aktualno|Obvestila

Društvo za kulturne dejavnosti Alternativna glasbena delavnica Gustaf Maribor (AGD Gustaf)


četrtek / september 11 / 2014 / 20:30

ČEŠKI KONCERT: AT BONA FIDE, MANCUSO, PURE CITYZEN

Obeta se nam trojna doza vzhodnih Čehov !!
V kolikor nam je znano ali pa ne, obstaja dejstvo, da Čehi že mnogo let, desetletij, morda celo stoletij, proizvajajo ekstremno dobro zmešano glasbo vseh možnih žanrov, ki se razvija predvsem na lokalni in regionalni ravni - vsako večje češko mesto ima vsaj eden noise band - zato so turneje bendov izven Češke in Slovaške izjemna priložnost seznanjanja koncertne publike z valovi, tokovi in hribovji češkega in s tem tudi evropskega podzemnega glasbenega razvoja.

At bona fide, Ostrava - nojz, shoegaze
Slajdanje po kupu trasha. Kočka (dekle) na basu, zidovi razmazanega gledanja v vezalke, trikotnik zakomplicirane preprostosti. Zgolj s polovico običajnega seta strun in bobnov, At bonafide igrajo najglasnejšo in najpolnejšo češko glasbo. En akord - 30 ojačevalcev.
http://bandzone.cz/atbonafide

Mancuso, Přerov - psihadelik indie

Klasična vztrajnost shoegazea 90ih. Počasni, lirični, prijetni. Ena kitara se vali čez drugo, se vali čez drugo, se vali čez drugo. Staroste psihadelike spet na odru.
http://bandzone.cz/mancuso

Pure cityzen, Opava - eksperimental indie

Indie, je indie. Zen čebele v svojih nebotičnikih panjev. Letijo iz visokih višin hitov v globoke globočine dolgih kitarskih improvizacij. Požar hitrih raket rifov proti masivnim zidom templjev zvoka.
http://bandzone.cz/purecityzen petek / september 19 / 2014 / 13:00

15. GU(D)STAF MARKET

Vabljeni na jesenski Gu(d)staf Market, ki bo potekal devetnajstega septembra v dvorani Gustaf oziroma v parku med Infopeko in dvorano Gustaf (v kolikor nam bo september naklonjen z zlatimi jesenskimi dnevi!)
Gu(d)staf Market je dogodek, katerega namen je, poleg izmenjave rabljenih oblačil in predmetov ter pridelkov iz samooskrbne/ekološke ponudbe, tudi izmenjava ročno izdelanih uporabnih in umetniških izdelkov ter ostalih podobnih dobrin – na primer knjig, igrač, pohištva, posteljnine, kuhinjskih pripomočkov, cdjev/plošč/kaset, orodja, zdravil, inštrumentov, znanja.

Vse zainteresirane razstavljalce, izmenjevalce, zabavljalce, prostovoljce in podobne vabijo, da najavite svojo prisotnost vsaj do 12.9.2014. Še posebej ste vabljeni klubi in organizacije za promocijo skupnostnih prostočasnih in družabnih aktivnosti, ki bi na 15.Gu(d)staf Marketu želeli predstaviti svoje dejavnosti.

Ob tej priložnosti vas obveščamo, da bo od sedaj naprej Gu(d)staf Market potekal le štirikrat letno: jeseni - pozimi - spomladi - poleti. Če vas ob tem še ni prešinilo prav nič, vam lahko namignemo, da je letno-časovni market kot nalašč primeren za pregled in praznjenje omar po minuli sezoni. V prihajajočem septembrskem Gu(d)staf Marketu pa vsekakor upamo še na vložene, ozimne in sušene dobrote poljskih, vrtnih in drevesnih pridelkov, semen, žavb, olj, …

Po dnevu »gudstafmarketovskega« izmenjavanja sledi večerni koncert izjemno zabavnega pivškega benda Ana Pupedan v sklopu Marš kluba!

FBeventpetek / september 19 / 2014 / 22:30

MARŠ KLUB: ANA PUPEDAN

Ana Pupedan zagotavlja nizki štart nove MARŠ klub sezone v polni in popolni zasedbi !!
Štirje člani, Simon (vokal), Boštjan (kitara), Marko (bobni) in Peter (bas), redno jih spremlja tudi tonski mojster Babo, so še vedno najboljši koncertni rock godci domovine, ki nas kot izvozni kulturni artikel pogosto predstavljajo tudi širom sveta. V skoraj dvajsetih letih delovanja ustvarjajo svojevrstno rock punk jazz reggae mešanico, kar se sliši tudi na njihovi zadnji, četrti plošči Na domači brjači, izdani leta 2010 pri založbi ZARŠ.

Več na Anini spletni strani.


KMALU

20. septembra 2014
EXACT MOMENT vol.5 - Pekarna - party on three floors
Exact Moment

---

24. septembra 2014
ARKONA (PL), INFERNO, PANYCHIDA, ARMADA
ARKONA (PL), INFERNO, PANYCHIDA, ARMADA @Dvorana Gustaf

---

27. septembra 2014
PAR GODINA ZA NAS - KRUG (EKV TRIBUTE)
FB EKV

---

30. septembra 2014
MARIBORING & DUBOMB PREDSTAVLJATA: KNALPOT(NL), LITOŠT(SLO), DJ ASTHMA ATTACK(NL)
MARIBORING & DUBOMB

---

2. oktobra 2014
Solar Pulse Music: DON’T (USA)
Don’t @Dvorana Gustaf

---

09. oktober 2014
MARIBORING: URGE TRIO (USA)
MARIBORING

VEČ


Povezane vsebine

Novice - EXACT MOMENT vol.5 @ PEKARNA // 20.09.2014

18.9.2014V soboto se bo v mariborski Pekarni odvil že peti, ljubilejni, Exact moment. Dosedanje izdaje so gostile DJje svetovnega formata iz Španije,...