Umekov novi album Rhythmia kmalu na voljo (le) v spletnih trgovinah

2. september 2014|Novice|Aktualno|Parti novice

Tokrat si fotr založbo Spinnin’ Records deli s trenutno najbolj vročimi imeni svetovne elektronske scene kot so Afrojack, Martin Garrix, Sander van Doorn in Nervo.


Morda se sliši malce nenavadno, da Umeka postavljamo ob bok stadionskim DJ-jem in producentom, medtem ko je sam od nekdaj znan po bolj avantgardnih zvokih. Vendar je ob pogledu na njegov urnik nastopov stvar jasnejša – Uroš že nekaj let svojo glasbo vrti z največjih odrov na svetu.

Na albumu Rhythmia se zato čuti vpliv fokusa na širše občinstvo, čeprav Umek ostaja v veliki meri še vedno zvest svojim sledilcem. Nizozemska založba je že izdala tri single, od katerih so za dva celo posneli video, oba pa vsebujeta za avtorja precej neznačilne vokale. Kljub temu ne gre za klasično “EDM” ali “big room” produkcijo in pozoren poslušalec v ozadju še vedno začuti Umekov značilen zvok in energičen ritem. Vokali le podajajo zgodbo in dopolnjujejo popolnost, pri kateri Uroš nikoli ne sklepa kompromisov, zato je njegov najnovejši izdelek plod dveletnega dela v studiu, na letalih in turnejah. Če je pri prejšnjem albumu sodeloval z Beltkom, je tokrat kreativne moči pri Hard Times združil z največjim mladim upom slovenske elektronike – Mikom Valetom, k sodelovanju pa je povabil še italijanskega kolega z založbe 1605, Heartika, rap raggamuffin vokal za Burnfire je prispeval Nizozemec Jay Colin, lekcijo v komadu Hard Times pa odpredava godrnjavi Chris the Voice.

Rhythmia bo prvi Umekov album, ki ne bo izdan na fizičnem nosilcu – v spletnih trgovinah iTunes, Beatport in drugih bo na voljo od 1. septembra. Umek se bo za promocijo albuma kmalu po nastopu na Žuru z razlogom podal tudi na daljšo turnejo, ki bo obsegala nastope na festivalih in v klubih po Aziji, ZDA in Južni Ameriki.


Kontakti in povezave:

Press kontakt: kristian@umek.si (Kristian Gorenc)
„Hard Times“ glasbeni video
„Burnfire“ glasbeni video.
„Sweet Harmony“ komad
Spinnin‘ Records na Youtube
UMEK na spletu
UMEK na Facebooku