Erasmus+ MLADI V AKCIJI

26. avgust 2014|Novice|Aktualno|Obvestila

NOVICE IN DELAVNICE KDAJ BO NA VOLJO YOUTHPASS V NOVEM PROGRAMU? PRIROČNIK CHERRY ON THE CAKE ALI KAKO KAKOVOSTNO NAČRTOVATI MLADINSKO IZMENJAVO MEDNARODNA USPOSABLJANJA V TUJINI ATOQ FOR YOUTH EXCHANGES, 14.-19. OKTOBER 2014, PORTUGALSKA TYE – TOOLS FOR YOUTH EXCHANGES, 17.-23. NOVEMBER 2014, ISLANDIJA SOHO, 12.-16. NOVEMBER 2014, HRVAŠKA THE POWER OF NON-FORMAL EDUCATION, 17.-23. NOVEMBER 2014, ŠVEDSKA APPETISER, 25.-29. NOVEMBER 2014, GRČIJA ZAPOSLOVANJE IN DELO PROSTO DELOVNO MESTO PROGRAMSKEGA DELAVCA V SALTO-YOUTH SOUTH EAST EUROPE RESOURCE CENTRU RAZPIS ZA TRENERJE NA SEMINARJU ZA AKREDITATORJE EVSKdaj bo na voljo Youthpass v novem programu?

Youthpass, evropsko orodje za priznavanje neformalnega in priložnostnega učenja v mladinskem delu, je udeležencem projektov evropskih programov na področju mladine v pomoč pri opisu, kaj so tekom projekta storili in dosegli ter česa so se naučili. V novem programu Erasmus+: Mladi v akciji ostaja Youthpass sestavni del programa, kot orodje refleksije učnih učinkov neformalnega učenja pa postaja še bolj pomemben. Za posamezne aktivnosti v okviru Ključnega ukrepa 1 (mladinske izmenjave, Evropska prostovoljna služba, mobilnost mladinskih delavcev) bodo nova potrdila Youthpass na voljo predvidoma do sredine avgusta; za druge ukrepe in aktivnosti pa bodo na voljo nekoliko kasneje.

Upravičencem priporočamo, da proces spremljanja učenja izpeljete kot bi ga sicer – pomagate udeležencem razumeti in premisliti o tem, kaj so se naučili, ter to zapisati, zapisano pa nato shranite do izdaje potrdil v okviru novega programa. Takoj ko bodo potrdila na voljo, vas bomo o tem obvestili na spletni strani ter po elektronskih novicah. Delo si lahko olajšate tako, da podatke zapišete v Excel tabelo (Initiates file downloadvzorec). Tako boste lahko podatke kasneje enostavno pretočili v spletno bazo. Če je potrebno oz. če to želite, lahko udeležence kasneje vseeno povabite k pregledu, potrditvi in dopolnjevanju svojih podatkov.

Youthpass torej še naprej ostaja pomemben del programa! Prosimo vas za razumevanje glede zamude v letošnjem letu.

Več o Youthpassu si preberite na spletni strani, oglejte pa si tudi video o njegovem vplivu na priznavanje neformalnega učenja in mladinskega dela.


Priročnik Cherry on the cake ali kako kakovostno načrtovati mladinsko izmenjavo

Priročnik je nastal kot rezultat nacionalnih usposabljanj, ki jih je Nacionalna agencija pod »znamko« Cherry on the cake izvajala od 2012 do 2014. Njihov namen je bil spodbujanje višje kakovosti projektov mladinskih izmenjav ter poudarjanje vloge mladinskih izmenjav kot tradicionalne in najbolj razširjene oblike učne mobilnosti v mladinskem delu, usposabljanja pa so imela vsako leto nekoliko drugačne tematske poudarke – od podpore razvoja kompetenc mladinskih delavcev in organizacij za kakovostno delo z mladimi do povečanja participacije mladih in izboljšanja podpore njihovemu učenju v celotnem procesu poteka mladinskih izmenjav.

Priročnik je sinteza najbolj uporabnih informacij s preteklih usposabljanj o metodah dela in spodbujanja mladih v okviru projektov mladinskih izmenjav. Zastavljena je kot razmišljanje o pogostih vprašanjih, s katerimi se srečujejo mladi ter mladinski delavci in voditelji v času od ideje do zaključka projekta mladinske izmenjave. Razvrstili smo jih v sklope, ki se povezujejo z obdobji projektnega dela, posebej pa smo izpostavili nekatere ključne koncepte mednarodnega mladinskega dela v okviru izmenjav.

Priročnik je na voljo  tukaj.


Mednarodno usposabljanje ATOQ for Youth Exchanges, 14.-19. oktober 2014, Portugalska

Osrednji namen mednarodnega usposabljanja je podpora mladinskim delavcem, ki želijo izboljšati kvaliteto projektov mladinskih izmenjav. Udeleženci se bodo z evalvacijo že izvedenih projektov mladinskih izmenjav osredotočili predvsem na njihovo kvaliteto, s ciljem izboljšati kompetence upravljanja s projekti mladinskih izmenjav.

Stroške nastanitve, prehrane in programa krije organizator aktivnosti. Potne stroške izbranim udeležencem krije MOVIT, nacionalna agencija programa Mladi v akciji, in sicer v višini 90 % dejanskih stroškov, v skladu s Splošnimi pogoji sodelovanja na usposabljanjih.

Rok za prijavo je 4. september 2014!

Razpis in prijavni postopek


Mednarodno usposabljanje TYE – Tools for Youth Exchanges, 17.-23. november 2014, Islandija

Mednarodno usposabljanje je namenjeno predstavitvi različnih orodij, ki bodo v pomoč mladinskim delavcem in vodjem, pri razvijanju in izvajanju mladinskih izmenjav.

Stroške nastanitve, prehrane in programa krije organizator aktivnosti. Potne stroške izbranim udeležencem krije MOVIT, nacionalna agencija programa ERASMUS+, področje MLADINA, in sicer v višini 90 % dejanskih stroškov, v skladu s Splošnimi pogoji sodelovanja na usposabljanjih.

Rok za prijavo je 8. september 2014!

Razpis in prijavni postopek


Mednarodno usposabljanje SOHO, 12.-16. november 2014, Hrvaška

Usposabljanje SOHO je namenjeno izboljšanju kvalitete projektov EVS z razvojem kompetenc vseh, ki so neposredno vključeni v podporni sistem prostovoljca EVS. Udeležencem bodo predstavljene tudi možnosti, ki jih ponuja program Erasmus+ Mladi v akciji.

Stroške nastanitve, prehrane in programa krije organizator aktivnosti. Potne stroške izbranim udeležencem krije MOVIT, nacionalna agencija programa ERASMUS+, področje MLADINA, in sicer v višini 90 % dejanskih stroškov, v skladu s Splošnimi pogoji sodelovanja na usposabljanjih.

Rok za prijavo je 21. september 2014!

Razpis in prijavni postopek


Mednarodno usposabljanje The power of non-formal education, 17.-23. november 2014, Švedska

Z mednarodnim usposabljanjem se želi povečati vpliv neformalnega izobraževanja ter preko njegovih načel in metod spodbuditi mlade, da postanejo dejanski akterji v družbi tako na lokalnem kot tudi evropskem nivoju.

Stroške nastanitve, prehrane in programa krije organizator aktivnosti. Potne stroške izbranim udeležencem krije MOVIT, nacionalna agencija programa Erasmus+, področje MLADINA, in sicer v višini 90 % dejanskih stroškov, v skladu s Splošnimi pogoji sodelovanja na usposabljanjih.

Rok za prijavo je 26. september 2014!

Razpis in prijavni postopek


Mednarodno usposabljanje Appetiser, 25.-29. november 2014, Grčija

Mednarodno usposabljanje, ki bo spodbudilo in motiviralo mladinske organizacije, ki delujejo predvsem v svojem lokalnem okolju, da bodo v okviru novega programa Erasmus+Mladi v akciji izvedle svoj prvi mednarodnii mladinski projekt.

Stroške nastanitve, prehrane in programa krije organizator aktivnosti. Potne stroške izbranim udeležencem krije MOVIT, nacionalna agencija programa ERASMUS+, področje MLADINA, in sicer v višini 90 % dejanskih stroškov, v skladu s Splošnimi pogoji sodelovanja na usposabljanjih.

Rok za prijavo je 1. oktober 2014!

Razpis in prijavni postopek


Razpis delovnega mesta programskega delavca v SALTO Youth South East Europe Resource Center

MOVIT objavlja razpis delovnega mesta programskega delavca v SALTO SEE Resource centru.

Programski delavec bo opravljal in izvajal program EVS usposabljanj v državah JVE, koordiniral "bazen" trenerjev, izvajal postopke akreditacije EVS organizacij v državah JVE in opravljal druge delovne naloge.

Več informacij o delovnih nalogah, pogojih za zaposlitev, zaželenemu profilu kandidatov, prijavi in obvezni dokumentaciji najdete v razpisu.

Rok za prijavo je 29. avgust 2014!


Razpis za trenerje za seminar za akrediterje EVS

Objavljen je razpis za trenerje/fasilitatorje za "Seminar for EVS accreditors: Accreditation as a tool for developing quality in EVS". Seminar organizira SALTO SEE Resource Centre v sodelovanju s poljsko, madžarsko in slovensko nacionalno agencijo programa Erasmus+, področje MLADINA.

Rok za prijavo je 20. avgust 2014!

Razpis in prijavni postopek


 

Več info: MOVIT

Povezane vsebine

Novice - Elektronske iskrice Erasmus+ Mladi v akciji 28/5/2014

28.5.2014Mednarodna usposabljanja, seminarji in delavnice za mlade.

Novice - Erasmus+ MLADI V AKCIJI

17.9.2014Mednarodna konferenca »Hear my voice! Making youth participation powerful« // 6.-8. oktober 2014 // Bruselj // Belgija