KMŠ LENT 2014


Maribor, 16. junij 2014 - Klub mariborskih študentov (KMŠ) že nekaj let tudi v času Festivala Lent skrbi za obogatitev dogajanja v Mariboru.


 

 V letošnjem letu se bodo obiskovalci lahko oba torka izobraževali o možnostih študija in dela v tujini, sredi bosta posvečeni potopisnim predavanjem, v četrtek pa bosta na vrsti koncerta. Petki in sobote bodo namenjeni zabavi. Podroben program je na voljo na spletni strani http://www.klub-kms.si/index.php/projekti/kms-oder.

V torek, 24. 6. ob 20.00 bodo lahko študentje spoznali kakšne so njihove možnosti za opravljanje prakse v tujini. Kar nekaj praktičnih napotkov bodo dobili na okrogli mizi, kjer bodo na njihova vprašanja odgovarjali gosti iz IAESTE. IAESTE prakse ponujajo plačano prakso za študente tehničnih in naravoslovnih smeri v več kot 85 državah na svetu. Mladim bo mednarodna izkušnja zagotovo pripomogla pri nadaljnjem razvoju kariere.

V sredo, 25. 6. ob 20.00 vas bo Simon Marčič popeljal na noro dirko po najbolj ekstremnem reliju – reliju Dakar. Marčič je tudi sicer ljubitelj ekstremnih športov, letos pa je s svojim motorjem podal po brezpotjih afriške puščave. Kaj je potrebno, da se relija sploh lahko udeležiš, kaj se ti plete po glavi in kakšen je občutek, ko drviš s 140 km/h bo razkril na potopisnem predavanju.

V četrtek, 26. 6. ob 22.00 iz Prekmurja prihaja vsem dobro poznani Vlado Kreslin. Obiskovalci bodo lahko uživali ob njegovih uspešnicah, zagotovo pa bo, tako kot na vseh svojih koncertih,  poskrbel za odlično vzdušje. Obisk koncerta je brezplačen.

V drugem tednu Festivala Lent bo v torek, 1. 7. ob 20.00 predstavljen prenovljen program mobilnosti za mlade Erasmus+. Okrogla miza bo postregla z odgovori na vprašanja o vrstah mobilnosti, financiranju, možnostih izmenjav in usposabljanj ter prednostih, ki jih prinaša mobilnost. Iz prve roke bomo lahko slišali tudi prednosti in slabosti Erasmus izkušnje.

V sredo, 2. 7. ob 20.00 se bodo obiskovalci skupaj z Živo Slokan odpravili na pot po severu Indije do prestolnice Nepala, Kathmanduja. Živa bo s čudovitimi fotografijami opisala svojo pot ter podala nekaj napotkov, kako si takšno potovanje lahko organizirate tudi sami. O svojem potovanje je povedala: "Indija in Nepal. Začelo se je bolj slabo kot dobro. Smrad, strah, tesnoba. Kulturni šok. A bilo je tisto pravo potovanje. Tako, ki te zaznamuje, spremeni in utrdi. Za vedno."

V četrtek, 3. 7. ob 22.00 bo oder v KMŠ-ju zasedel Pero Lovšin. V že skoraj 40 let dolgi glasbeni karieri je nanizal množico hitov, med drugim Greva punca v južne kraje, Hiša nasprot sonca, Najboljši par in Sam en majhen poljub.

Klub mariborskih študentov želi v času Festivala Lent ponuditi dodaten kulturni program, namenjen predvsem mladim. Vse prireditve so brezplačne. Več informacij o dogajanju v KMŠ-ju je na voljo na spletni strani Kluba mariborskih študentov www.klub-kms.si.