PETKOVA AKADEMIJA: 'Elektronske LEDene bleščice'

5. junij 2014|Novice|Info točka

mentorici: Sara Šabjan in Lavoslava Benčić (iniciativa ČIPke), petek, 6. junij, od 17.-20. ure, RAMPA, Laboratorij za hekanje znanosti, umetnosti in družbe, Kersnikova 4, Ljubljana


Delavnica izdelave e-nakita in e-tekstilij iz LED diod. Vsaka udeleženka ali udeleženec si bo na delavnici izdelal žareči kos nosljive elektronike, s katerim si lahko okrasi svoja oblačila, pričesko, najljubši pripomoček ali zablesti v vročici poletnih noči.

Zaradi zapolnitve prostih mest na delavnici lepo vabljene v odprti laboratorij vsak ponedeljek ob 18. uri na RAMPO, Laboratorij za hekanje znanosti, umetnosti in družbe. Redna ČIPkasta srečanja so namenjena medsebojnemu učenju in nadgradnji znanj, ki jih udeleženke pridobijo na delavnicah. Več o iniciativi za ženske s čutom za tehnologijo, znanost in umetnost ČIPke >>.

V PETKOVI AKADEMIJI dogaja vsak petek popoldan. Za tiste, ki hočete več. Več priložnosti za treniranje vaše radovednosti, boljši vpogled, kaj se skriva znotraj novih tehnologij in bližji stik z umetniškimi idejami in domišljijami. Petek na Kersnikovi je za tiste, ki si želite priložnosti, da se lahko polno izrazite, ne glede na starost in predhodna znanja. Na Petkovi akademiji je hekanje zakon, izdelovanje robotkov, udomačevanje mikroorganizmov in didžejanje vsega kar se premika, pa vse kar sodi v ta zakon. Petkovi heki so za mlade, so brezplačni, prijava je obvezna na elektronski naslov: info@biotehna.org. 

 

Saša Spačal in Tadej Droljc: ’SINERGIJA 2.0’

Sinergični dnevi: 16.-20. junij, od 14. do 20. ure, Kersnikova 4, Ljubljana.
Interaktivna nevro-komora. Povezava za rezervacijo termina >>.

Sinergija se vrača! Nevronski stroj Sinergija 2.0 bo izzval vaš avdiovizualni spomin, katerega sinergični potencial lahko testirate v dvoje. Poleg tega boste lahko svoje možgansko valovanje trenirali tudi z meditacijo, kognicijo in empatijo. Vabimo, da rezervirate svoj termin in nas v dvoje obiščete na RAMPI, laboratorij za hekanje znanosti, umetnosti in družbe na Kersnikovi 4 v Ljubljani.

Več o projektu ’Sinergija’ si lahko preberete na blogu in spremljate Facebook.