Umeka razglasili za najboljšega techno/tech house DJ-ja na svetu!


Eden najbolj znanih slovenskih izvoznih produktov, Umek, je v okviru glasbene konference Winter Music Conference, ki poteka vsakega konec marca v Miamiju, prejel prestižno nagrado International Dance Music Award in sicer v kategoriji Najboljši techno/tech house DJ. Konkurenca je bila močna, saj so bili poleg Umeka nominirani še Richie Hawtin, Sven Vath, Tiga, Adam Beyer, Loco Dice in Joris Voorn.


Zanimivo je, da je Uroš takrat bil v Miamiju, saj je nastopil na famoznem Ultra Music Festivalu, ampak za nagrado je izvedel šele na Twitterju: “Vabilo na podelitev je “pojedel” moj spam filter, zato sem čisto pozabil na nominacijo in se fokusiral na nastope, nato pa so začeli deževati tviti s čestitkami. Kipec bom sedaj prejel po pošti, je pa kristalen, tako da se zanašam na pošto, da ga ne bodo polomili.”

Med nominiranci sicer ni bilo Carla Coxa, ki poleg Umeka velja za enega najboljših DJ-jev v technu. Bo pa zato ob Fotru kmalu vrtel pri nas, saj bosta oba nastopila na zabavi leta, ki bo 17.5. v izolski Ambasadi Gavioli. Dva zvezdnika takšnega kova sta garancija za izjemen večer, zato je prvi kontingent vstopnic pošel v roku nekaj ur. Tandem bo s tem nastopom naredil uvod v skupno poletje, saj ju bo moč videti tudi ob torkih, na Coxovih znanih ibiških večerih v klubu Space, kjer je Umek reden gost vsako poletje.


Kontakti in povezave:

Press kontakt: press@umek.si (Kristian Gorenc)
Facebook dogodek
Vstopnice