After taxi - vsak vikend varno z zabave v Ljubljani


Tudi letos, že peto leto zapored, v Združenju DrogArt skrbijo za varen prevoz mladih z zabave domov. Tokrat malo drugače.


Vožnja pod vplivom alkohola in drog je še vedno eden izmed najpogostejših razlogov prometnih nesreč med mladimi. Teh je bilo v letu 2013 kar 199. Zato je glavni cilj projekta After taxi zmanjšati število prometnih nesreč zaradi vožnje pod vplivom alkohola in tako zavarovati vse udeležence v cestnem prometu. Mladi med 16. in 30. letom, ki odhajajo na večerne zabave in nimajo zagotovljenega varnega prevoza z zabave domov, lahko prejmejo kupon After taxi za brezplačno in varno vožnjo s taksijem. Projekt After taxi poleg zagotavljanja varnega povratka domov mlade informira o manj tvegani zabavi ter spodbuja njihove bolj odgovorne odločitve.

Letos smo se na DrogArtu z izvedbo projekta še nekoliko bolj približali jedru nastanka problema, saj bodo kupone med vikendom, ko so odprti vsi lokali in diskoteke, delili kar tam, kjer se mladi zabavajo (na prostem, v klubih, na prireditvah,...).DrogArtovi/e terenski/e delavci/ke so posebej usposobljeni/e, da mladim ponujajo informacije, kako zmanjšati tveganja, povezana z uporabo alkohola in drugih drog, ter kako poskrbeti za varen prevoz. Vsak vikend. Na vsaj eni izmed lokacij v Ljubljani.
 
Vse ostale informacije so na voljo na spletni strani www.aftertaxi.si.