Vabilo na usposabljanje EjKA KULT

26. marec 2014|Novice|Aktualno|Info točka

Pridruži se ekipi mladih novinarjev prostovoljcev pri ustvarjanju zanimivih vsebin za mlade! Uvodno usposabljanje bo potekalo v četrtek, 24. aprila ob 14.00 uri!


Zavod MOBIN ponovno organizira uvodno usposabljanje za mlade, ki imajo radovedni nos in jih veseli pisanje, da bodo Ej!KA KULT portal skrbno zalivali z zanimivimi in aktualnimi informacijami za mlade!

Si radoveden/-a?
• Spremljaš novice in dogodke za mlade? Bi lastne besedne kreacije s področja kulture (dogodki, natečaji, festivali, recenzije), mladinskih problematik (zaposlitev, EU, štipendije, prakse, itd.), zdravja, športa in ekologije delil/-a z mladimi bralci?
• Bi zbiral/-a in objavljal/-a kratke, koristne, aktualne, zabavne, poučne in predvsem zanimive informacije za mlade?
• Imaš že nekaj izkušenj s pisanjem člankov/prispevkov? Tudi če ne, si boš izkušnje nabral/-a skupaj z nami!
• Si star/a do 30 let?

Pridruži se ekipi mladih novinarjev prostovoljcev pri ustvarjanju zanimivih vsebin za mlade! S sodelovanjem pri oblikovanju in objavi člankov boš deležen/-a novih znanj, neprecenljivih praktičnih izkušenj ter referenc in nenazadnje uredniške podpore za uresničitev tvojih pisnih zamisli!

 

Pisanje prispevkov

Če se ne ustrašiš besednih iger in bi lastne besedne sestavke rad/-a širila med mladimi, potem je Ej!KA KULT portal pravi naslov, da se izraziš! Pred tem pa si še vabljen/-a na usposabljanje, na katerem boš nadgradil/-a znanje medijske pismenosti in se podrobneje spoznala/-a z novinarskimi orodji.

 

Usposabljanje

Na uvodnem usposabljanju v obliki delavnice boš poglobil/-a znanje pisanja člankov, s poudarkom na spletnih objavah za mlade. Prav tako se boš boš naučila/-a oz. nadgradil/-a poznavanje WordPress orodja in se seznanil/-a z nujnimi triki za pripravo in objavo prispevkov za mlade.

Usposabljanje bo potekalo v četrtek, 24. aprila 2014 ob 14:00 uri v prostorih Mestne knjižnice Ljubljana, v Knjižnici Otona Župančiča na Kersnikovi ulici 2 v Ljubljani.

S kratkim opisom izkušenj in izraženo motivacijo se prijavi na zeljka.sokolic@mobin.si. Prijave se zbirajo do 17. aprila 2014!

Za več informacij nas pa kar pogumno kontaktiraj na zgoraj navedeni naslov ali pa pokliči na 01 23 22 312. Z veseljem ti bomo približali podrobnosti sodelovanja!