Petkova akademija na Kersnikovi: delavnica 'SOFTVERSKE DUŠICE'


7. marec, od 17. do 19. ure Multimedijski center (MMC), Kersnikova 4, Ljubljana mentor: Kristijan Tkalec


Petkova akademija ta petek v svoje prostore ponovno vabi ljubiteljice in ljubitelje računalnikov. Spoznali bomo različne operacijske sisteme, ki vdahnejo dušo računalnikom. Pred tem se bomo naučili testirati, če računalnik in njegovi vitalni deli delujejo, kako ugotovimo, če je kaj narobe in kako morebitne napake odpravimo. Več >>
Vstop na petkove heke je prost, potrebno se je le v naprej odkljukati, saj si ne želimo, da bi kdo sedel na tleh ali ostal brez svojega orodja. Prijave zbiramo na elektronskem naslovu info@biotehna.org.


O Petkovi akademiji

Kersnikova je odprla vrata Petkovi akademiji, kjer vsak petek popoldan dogaja za vse tiste, ki hočete več. Več priložnosti za hranjenje svojega nemirnega duha, boljši vpogled v ozadje novih tehnologij, s katerimi živimo, in bližji stik z navdihujočimi umetniškimi in tehnološkimi idejami. Petek na Kersnikovi je za tiste, ki jim šola preprosto ni dovolj in si želijo priložnosti, da se lahko sami polno izrazijo. Hekanje je zakon, izdelovanje robotkov, udomačevanje mikroorganizmov in didžejanje vsega, kar se premika, pa se vse ostalo, kar v ta zakon spada.

Serija delavnic: februar-junij 2014, vsak petek od 17h dalje.
O programu Petkove akademije vas bomo sproti obveščali. Dostopen je tudi na spletnem naslovu: http://www.kapelica.org/index_si.html#event=946.
Lokacije dogajanja: BioTehna, Multimedijski center (MMC), Galerija Kapelica in Klub K4, Kersnikova 4, Ljubljana.

 

Del delavnic izvajamo v okviru projekta ’KiiCS’ / ’KiiCS - Knowledge Incubation in Innovation and Creation for Science’ / ’Zbiranje znanja in spodujanje kreativnosti za inovacije v znanosti’, podprt z donacijo Evropske komisije, 7. okvirnega programa. Preostali del delavnic omogočata Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana.

 

Kersnikova je članica Asociacije, društva nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti.
Zavod K6/4, Kersnikova 6, SI -1000 Ljubljana
T: 031.824.844 (Petra Milic), 040.248.099 (Maja Zorman)
E: info@biotehna.org