PETKOVA AKADEMIJA na KERSNIKOVI: Kristijan Tkalec_STROJNA OPREMA

13. februar 2014|Novice|Info točka

Serija delavnic: februar – junij 2014, vsak petek od 17h dalje Lokacije dogajanja: BioTehna, Multimedijski center (MMC) K6/4, Galerija Kapelica in Klub K4, Kersnikova 4, Ljubljana Kontakt: 031.824.844 (Petra Milić), 040.248.099 (Maja Zorman), info@biotehna.org


O Petkovi akademiji

Kersnikova je pretekli teden odprla vrata Petkovi akademiji, kjer bo vsak petek popoldan dogajalo za vse tiste, ki hočejo več. Več priložnosti za hranjenje svojega nemirnega duha, boljši vpogled v ozadje novih tehnologij, s katerimi živimo, in bližji stik z navdihujočimi umetniškimi in tehnološkimi idejami. Petek na Kersnikovi je za tiste, ki jim šola preprosto ni dovolj in si želijo priložnosti, da se lahko sami polno izrazijo. Hekanje je zakon, delanje robotkov, udomačevanje mikroorganizmov in didžejanje vsega, kar se premika, pa se vse ostalo, kar v ta zakon spada.

Druga v seriji je Strojna oprema, ki se bo dogajala v petek, 14. februarja, od 17. do 19. ure, pod mentorstvom Kristijana Tkalca.

Z delavnico vstopamo v svet osnov elektronike. Raziskovali bomo ’anatomijo računalnika’ in iz njegovega drobovja poskusili sestaviti nov, delujoč računalnik. V času delavnice bomo prav tako zbirali rabljeno elektronsko in električno opremo, ki je ne potrebujete več. Rabljeno opremo, ki jo boste donirali, bomo uporabili na delavnici in v drugih projektih, ki se bodo porodili v glavah lačnih kreativnih tehnoloških avantur na Petkovi akademiji. Še posebej veseli bomo, če bomo na delavnici sestavili toliko novih delujočih tehno-organizmov, da jim bomo lahko poiskali nove lastnike, tudi izven zidov Petkove akademije.

Program Petkove akademije bomo sproti objavljali na spletni strani www.kapelica.org in www.biotehna.org ter družbenih medijih: BioTehna, Multimedijski center, Galerija Kapelica. Predvidoma bomo prve petke v mesecu namenili bio-hekanju, druge elektroniki in računalništvu, tretje umetnosti in četrte solarnim robotkom. Program Petkove akademije in dodatne informacije so v priponki.


Kersnikova je članica Asociacije, društva nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti.
Zavod K6/4, Kersnikova 6, SI -1000 Ljubljana
T: 031.824.844 (Petra Milic), 040.248.099 (Maja Zorman)
E: info@biotehna.org
 

Foto: www.mryusuf.com