Nov priročnik HIV in seks

15. januar 2014|Novice|Aktualno|Seks

Izšla je nova publikacija, priročnik HIV in seks. Knjižica predstavi tematiko spolnega zdravja za osebe, okužene s človeškim virusom imunske pomankljivosti (HIV).


Prvi del oriše spolno zdravje v širši perspektivi in razloži, zakaj za nekoga, ki je okužen s HIV-om, ni treba, da bi popolnoma prenehal s spolnim življenjem in radostmi seksa. Knjižica opiše načine, kako okužba s HIV vpliva na to, kaj nekdo doživlja v povezavi s seksom, in predlaga načineza reševanje raznih težav ali skrbi, ki jih ljudje morebiti pri tem doživljajo.

Drugi del razloži, zakaj je dobro telesno spolno zdravje pomembno za ljudi, ki živijo s HIV-om, in izpostavi ukrepe, s katerimi lahko zaščitijo svoje lastno zdravje in zdravje drugih ljudi. Tu so tudi informacije o vplivu zdravljenja okužbe s HIV-om na vaše tveganje za prenos HIV-a.

Tretji del prinaša informacije o posameznih spolno prenosljivih okužbah. Knjižica ne želi nadomestiti pogovora z zdravnikom ali zdravstvenim timom, ampak lahko pomaga pri sprejemanju odločitev in iskanju odgovorov na vprašanja.

 

 

Za ogled knjižice kliknite tukaj

 

Vir: LMIT e-NAMIG in ŠKUC MAGNUS