Vabilo na okroglo mizo 'Zakaj HIV preventiva za MSM ne deluje?'

4. december 2013|Novice|Aktualno|Seks

Okrogla miza bo v četrtek, 5. decembra 2013 od 19.30 do 21.00 v prostorih DIC Legebitre (Trubarjeva 76a, 1000 Ljubljana).


Vabimo vas, da se nam pridružite na okrogli mizi z naslovom "Zakaj HIV preventiva za MSM ne deluje?", kjer bomo skupaj s strokovnjaki, Miho Lobnikom (Legebitra), dr. Alešem Lamutom (Inštitut za varovanje zdravja), mag. Miranom Šolincem (ŠKUC Magnus) in Tomažem Vovkom, dr. med. (Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana), kritično analizirali preventivne pristope v boju proti HIV/aidsu.

Poskušali bomo najti odgovore na naslednja vprašanja: ali je z vidika preventive dobro poudarjati, da je okužba s HIV obvladljiva, ali bi bilo smiselneje v preventivo vnesti več realnejših svaril pred dolgoročnimi posledicami okužbe in zdravljenja? So ukrepi preprečevanja in obvladovanja okužbe s HIV, ki so tradicionalno omejeni na razdeljevanje kondomov in informativnih letakov, še primerne? Ali izhajajo iz potreb ciljnih skupin? Kako učinkovito jih sploh dosegajo? Kako stigma vpliva na učinkovitost preventive? Kakšne so razlike med učinkovitostjo zdravljenja oseb s poznimi in zgodnjimi diagnozami? Bi lahko z rednim periodičnim testiranjem in kakovostnejšim informiranjem zmanjšali število okužb s HIV?

Dogodek organizira Društvo informacijski center Legebitra ob podpori Ministrstva za zdravje in Mestne občine Ljubljana.

 

VABLJENI!

 

Mitja Blažič
Mitja Ćosić